Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРегионална лига

Почиње А2 регионална лига: Ватерполисти из Загреба крећу на пут успеха

Ватерполисти Црвене звезде нову сезону у Триглав регионалној лиги започињу утакмицом против Медвешчака у Загребу. Меч је на програму сутра, 7.октобра од 19:45 на „Светицама“.

Након великог успеха на квалификационом турниру у Орадеи и пласмана у плеј-оф фазу квалификација за Лигу шампиона, где их очекују мечеви против шпанског Сабадеља, изабраници Дејана Савића очекују почетак нове сезоне у Регионалној лиги.

А почетак је у Загребу, против екипе Медвешчака. Пред шампионом и прваком сваког могућег такмичења које постоји и његовог другог мандата на клупи Црвене звезде је циљ пласмана и повратка у А1 регионалну лигу.

У Црвену звезду је током лета стигло шест појачања – гњен Стојановић, Александар Његован, Лазар Добожанов, Небојша Тохољ, Ђорђе Танасковић и Матеја Асановић.

Клуб су напустили голман Александро Краљ (Будва), Драган Драшковић (Јадран), Филип Ћорић и Петар Ивошевић (Холандија), док је Бранко Пековић завршио каријеру.

Црвена звезда је прошле сезоне била до самог краја у ситуацији да се након једне сезоне врати у највиши ранг, али прво место је изостало. Ове сезоне Дејан Савић и његова екипа ће покушати да то исправе.

Првопласирана екипа из А2 групе регионалне лиге ће се директно пласирати у А1, док ће се претпоследња екипа из А1 и другопласирана екипа из А2 у баражу борити за место и допуну А1 лиге.

Након дуела са Медвешчаком следи „двобој“ против Сабадеља за пласман у Лигу шампиона.

Утакмица је на програму сутра од 19:45 на базену „Светице“.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета окт 10, 2017 at 13:15

аман објавите вест да смо добили у загребу!

Reply

Leave a Comment