Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКуп СрбијеНајновијеФудбал

Милојевић – Озбиљан посао пред нама

Фудбалери Црвене звезде сутра, 11. октобра, отпочињу такмичење у Купу Србију. У оквиру шеснаестине финала изабраници Владана Милојевића дочекују екипу Динама из Врања на стадиону „Рајко Митић“, а меч је на програму од 18 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи меч.

– Имали смо скраћену паузу, јер већ сутра крећемо са утакмицама. Искористили смо слободно време да се добро одморимо, али и припремимо за предстојеће утакмице. Боравили смо у Термама Чатеж, и попред тога што смо вредно тренирали, имали смо све услове за одличан опоравак, што нам је и био циљ. Мало смо се изоловали, провели време заједно. Оно што је  јако битно за мој стручни штаб јесте чињеница да су играчи који су имали повреде пре поласка, Вујадин Савић и Милан Родић, успели да их излече и тренирали су пуним капацитетом. Сада се окрећемо такмичарским утакмицама, почевши од шеснаестине финала Купа Србије. Много очекујемо од овог такмичења. У госте нам долази екипа која игра јако добро, заиста су ме пријатно изненадили и  мислим да су од почетка сезоне прави хит Прве лиге. Они су сигурно претенденти за улазак у најелитнији ранг такмичења. Треба похвалити господина Антића који ради одличан посао, фантастично је спремио своју екипу, а то се може видети и по резултатима које бележе. Сигурно нас очекује озбиљан посао – поручио је Милојевић.

Звездин стратег још увек није одлучио којих 11 фудбалера ће сутра извести на терен.

– Видећемо  каква је ситуација са играчима који су имали репрезентативне обавезе, како се осећају. Данас ћемо  после тренинга, на основу целе ситуације видети којих 20 фудбалера ће вечерас бити у карантину. Без обзира на све, од својих играча ћу као и увек тражити озбиљан приступ, да подигнемо свој ниво игре на максимум, јер нас до следеће паузе заиста очекује јак ритам. Битно је да се фокусирамо на прву наредну утакмицу, она нам је најважнија, а то је овог пута Динамо из Врања.

Очекује се да у мечу Купа Србије шансу добију и млађи играчи са мањом минутажом.

– Од првог дана циљ ми је да успоставимо систем и план игре кога ћемо се држати. Сви играчи су и физички и ментално спремни тако да могу да одговоре на захтеве који се пред њих постављају. Имам велико поверење у све своје фудбалере и видећемо сутра ко ће све добити шансу.

У само недељу дана фудбалере Црвене звезде очекују важне утакмице у три различита такмичења.

– Лако је рећи да не смемо да размишљамо о дуелима који нам тек предстоје, већ само о првом следећем, али мало је теже то спровести. Управо у оваквој ситуацији се показује професионализам и мислим да се по томе велике екипе разликују. Морамо да прихватимо да је први наредни меч најважнији, без обзира како се зове противник или ког је ранга. У спорту то не треба да се дели, треба имати респект према сваком противнику. Сигурно је да постоји еуфорија, после десет година Звезда игра групну фазу европског такмичења и пред нама је следеће недеље утакмица која се може окарактерисати као најважнија у овом делу такмичења.

Милојевић се осврнуо и на велики успех који је остварила фудбалска репрезентација Србије.

– Овом приликом честитао бих нашој репрезентацији пласман на Мундијал, заслужујемо да будемо тамо. Имамо квалитет, одличну генерацију  играча, као и изванредне младе таленте који тек долазе. Квалификација на Светско првенство је нешто најлепше што је могло да се деси за српски фудбал. У овом тренутку је изузетно важно да, поред два представника који играју у Лиги Европе, и репрезентација буде део такмичења најјачих екипа. Битно је да подигнемо квалитет нашег такмичења, имамо у Србији доста изванредних фудбалера и тренера. Ово је велики мотив за све нас, као и подстрек да будемо бољи. Наша репрезентација биће на позорници са најбољим светским екипама и не сумњам да ћемо тамо направити доста добру ствар – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment