Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда има два тима!

Фудбалери Црвене звезде у овој сезони већ су одиграли 21 утакмицу, иако је тек опточео октобар.

Овако напоран ритам утакмица не би било могуће издржати, а да резултати не испаштају, да шеф струке Владан Милојевић нема на располагању велики број квалитетних играча.

Звездин тренер је у досадашњем току сезоне већ користио чак 28 фудбалера! Највише минута одиграо је Филип Стојковић, укупно 1665, што значи да је Звездин бек одиграо 18 пуних утакмица плус једно полувреме! Популарни Жуле је свакако један од важних шрафова у Звездиној задњој линији која је ове сезоне само на седам утакмица примила гол!

Његова „замена“ Марко Гобељић показао се као фудбалер који може да игра на много позиција у екипи. Гобељић је тако на терену провео 657 минута, али је већину минута провео на позицији левог бека. Минутажу је на овој позицији делио са Душаном Анђелковићем и Миланом Родићем.

У европским утакмицама најстандарднији штопери пар био је Вујадин Савић — Дамјан Ле Талек. Они су у Европи на терену провели по 810 минута, док су у Суперлиги одиграли по 630 минута, као и трећи члан центрачних бекова Срђан Бабић. Своје минуте одлично је користио и Абрахам Фримпонг.

Други најстандарднији фудбалер је и један од капитена екипе Мичел Доналд. Звездин везиста је ове сезоне забележио 810 минута у европским такмичењима, али и готово 700 у Суперлиги Србије. Поред Доналда, један од најстандарднијих играча је Славољуб Срнић који је имао много минута у оба такмичења.

Нешто више минута у Суперлиги него у Европи имају Немања Радоњић, Душан Анђелковић, Ненад Милијаш, Урош Рачић и Лука Аџић.

Што се тиче нападача, Ричмонд Боаћи је неприкосновен када су европске утакмице у питању. Најбољи стрелац Црвене звезде ове сезоне у Европи је уписао 770 минута, док је у Суперлиги играо 434 минута. У Суперлиги, апсолутни лидер је Александар Пешић који је у домаћем првенству забележио највећи број минута од свих играча Црвене звезде. Пешић је у Суперлиги одиграо 810 минута, што је убедљиво највише и што најбоље показује да Црвена звезда фактички има два тима који могу да испуне све прохтеве Звездиног тренера.

Занимљиво је рећи и то да је ове сезоне мрежу Црвене звезде чувало већ четири голмана. Сезону је отворио Филип Манојловић, на кратко је после њега бранио Дамир Кахриман, потом је место међу стативама заузео Милан Борјан, а након његове повреде на терену се нашао Немања Супић. Поновићемо, Црвена звезда је само на седам утакмица примила гол ове сезоне!

Повезане вести

Leave a Comment