Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

„Петарда“ Звезде, три гола Аџића, три асистенције Пешића

Фудбалери Црвене звезде и Динама из Врања одиграли су на стадиону „Рајко Митић“ дуел првог кола у Купу Србије за сезону 2017/18. Звезда је славила са 5:0, а меч су обележили Аџић са три гола и Пешић са три асистенције. Срнић је постигао гол и асистирао Пешићу. Проблем представљају повреде Рикардиња и Фримпонга, једног са почетка, а другог са самог краја утакмице. Остаје да се види колико ће паузирати два интернационалца.

Иако није тако изгледало у првој четвртини утакмице, Звезда је без већих проблема успела да дође до убедљиве предности. Повреда Рикардиња је оно што је обележило први део игре и можда и спутало играче Звезде, који нису показали шта све могу. По два ударца из даљине обе екипе било је све што су вечерашњи ривали урадили до 25. минуту. А онда, мајсторија.

Лука Аџић је постигао прелеп гол из слободног ударца, који као да је сломио Врањанце. Звезда је заиграла опуштеније и растерећеније, а резултат су још два гола у мрежи Весића. У распону од свега два минута, прво у 45. минуту, а потом и на истеку надокнаде времена, Пешић и Аџић су практично донели свом тиму пласман у наредну рунду Купа. Посебно је леп био други гол домаћег тима, након сјајне контре.

У наставку меча виђене су практично само две ситуације вредне помена. Обе су завршене голом за Звезду. Пешић је у оба наврата асистирао, а голове су постигли Срнић и Аџић. У финишу сусрета виђена је права драма, након незгодног пада Фримпонга, али су на срећу лекари успешно и брзо реаговали, па је све добро завршено.

Звезда се пласирала у наредну рунду Купа и направила добру увертиру за мечеве који је очекују, у домаћем првенству и Лиги Европе.

  1. коло Купа Србије

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО ВРАЊЕ 5:0 (3:0)

Стадион: Рајко Митић 
Гледалаца: 3 000
Судија: Марковић 
Стрелци: Аџић у 25, 45. и 61, Пешић у 45. и Срнић у 76. минуту за Звезду

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Анђелковић, Савић, Фримпонг, Рачић (Баиновић), Илић, Рикардињо (Милијаш), Срнић, Аџић (Стојковић), Пешић

ДИНАМО ВРАЊЕ: Весић, Гашић, Окомајин, Сурака, Стојковић (Стошић), Д. Стевановић, Станковић, Недељковић (Јеремић), М. Стевановић, Младеновић (Христић), Миловановић

ТОК УТАКМИЦЕ

90′ Нема надокнаде времена. Крај утакмице.

90′ Сурака је имао шансу да постигне почасни гол за свој тим, али није успео.

80′ Стресна ситауција за све на терену и оне који гледају утакмицу. Незгодан пад Фримпонга, али брза реакција лекара и играча на терену, на срећу без већих последица. Звездин штопер је ушао у амбулантно возило и неће се враћати у игру.

76′ ГОЛ! Поново је уследио период без узбуђења и поново је гол то прекинуо. Још једном је Пешић био у улози асистента, забележио треће додавање за гол својим саиграчима, а реализатор је био Срнић. 

61′ ГОЛ! Након више од 15 минута у којима се ништа није догађало, севнула је нова контра Звезде, Милијаш је мајсторски проиграо Пешића, овај ишао сам ка Весићу, али се поново одлучио да проигра Аџића, а млади играч Звезде постигао је трећи гол на утакмици!

45+1′ ГОЛ! Од корнера за Динамо Звезда је дошла до гола. За десетак секунди Звездини играчи су муњевито истрчали контру и из свега четири паса дошли до гола. Пешић је могао и сам да заврши акцију, али је одлучио да проигра Аџића, за други гол на мечу младог фудбалера.

45′ ГОЛ! Пешић повећава предност Звезде на 2:0. Постигао је погодак главом након центаршута Срнића из корнера. Седми гол Пешића у сезони у последњем минуту првог дела игре.

36′ Савић постиже гол, који је поништен због офсајда. Након успореног снимка јасно је да је Звездин штопер постигао регуларан погодак.

25′ ГОООООООООЛ! Лука Аџић је постигао прелеп гол из слободног ударца. Звезда води са 1:0.

21′ Нови ударац Милијаша, лопта завршава поред леве стативе.

16′ Милијаш шутира из велике даљине, лопта одлази преко гола.

11′ Стевановић добро шутира са 20-ак метара, лопта завршава поред гола.

7′ Пех за Звезду. Повредио се Рикардињо и напустио игру. Мења га Милијаш.

6′ Јовановић покушава, нема гола.

Повезане вести

4 comments

kastiljo окт 11, 2017 at 20:32

Nadam se da je sve u redu sa Frimpongom,ono nikako nije dobro izgledalo.

Reply
LA[K]I окт 11, 2017 at 23:06

Po svemu vidjenom mislim da je u pitanju potres mozga. Nesto slicno se desilo Toresu pre par meseci, veoma slican pad. Brzo se pridigao verujem da ce sve biti uredu i da cemo na njega racunati vec u sledecem mecu! Inace odigrao je odlicno veceras i pokazao da je ozbiljan stoper. Treba Terza da povuce sve moguce veze da sto pre dobije nase drzavljanstvo kako bi Miloje mogao da ga ubacuje u prvenstvu. Ako Le Talek ode na leto/zimu racunam da ce on biti sjajan tandem sa Savicem.

Reply
LA[K]I окт 11, 2017 at 23:11

I da napomenem svaka cast za klupu Dinama i njihove igrace na terenu koji su zajedno sa sve trenerom i lekarom uskocili u teren i pomogli Frimpongu. Tragicnije cak i od povrede mi je bilo kada je Arena zumirala nasu klupu gde igraci stoje i drze ruke u dzepovima i ne pomisljaju da uskoce u teren i vide sta im se desilo sa saigracem, dok protivnicki igraci pomazu.

Reply
Goran окт 11, 2017 at 18:30

1:0 Adzinjo Adzic 25ti min 😀

Reply

Leave a Comment