Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

Црвена звезда је у претходној првенственој паузи у својим редовима имала девет репрезентативаца, када се у обзир узму све категорије.

Ричмонд Боаћи и Филип Стојковић наступали су за „А“ селекцију Гане, односно Црне Горе. Звездин центарфор је у квалификационој утакмици против Уганде на гостовању одиграо 90 минута, а утакмица је завршена без победника и без голова. Гана је коло пре краја изгубила све шансе за првим местом које неприкосновено држи Египат. У другој утакмици која је била пријатељска, Гана је у гостима савладала Саудијску Арабију 3:0, а Боаћи није имао учинак.

Репрезентација Црне Горе квалификације за светско првенство окончала је на трећем месту иза Пољске и Данске. Филип Стојковић је у другој утакмици Црне Горе у дуелу против Пољске играо 90 минута и нажалост био стрелац аутогола. Црна Гора је поражена 4:2.

Орлићи Србије забележили су две важне победе у квалификацијама. Млада репрезентација је најпре савладала Македонију 2:0 у гостима, а потом на свом терену Русију 3:2. Наша селекција сада има све три победе у групи, налази се на првом месту са два бода више од Русије која има и утакмицу више. Сјајна позиција за наше младе фудбалере! У обе утакмице наступио је Немања Радоњић. Против Македоније је играо 79 минута и забележио је асистенцију за први гол, а у другој је игру напустио у 78. минуту. Лука Аџић није наступио ни на једној утакмици.

За репрезентацију Србије у којој играју фудбалери рођени 1999. године у три утакмице наступило је пет Звездиних фудбалера. Омладинска репрезентација Србије је победама против Кипра и Азербејџана успела да обезбеди пласман на Европско првенство које ће бити одржано у Финској. Пораз у трећој утакмици од Републике Ирске није имао резултатски значај.

У утакмици против Кипра коју је Србија добила 1:0, по 90 минута су играли Алекса Терзић и Вељко Николић. Дејан Јовељић је играо 71 минут, а Југ Станојев 51. У победи против Азербејџана (4:1), наступили су Алекса Терзић који је поново одиграо 90 минута и успео да постигне један гол; Лука Илић (70. минута) и Југ Станојев који је у игру ушао у 68. минуту. Меч против Ирске започели су Алекса Терзић, Лука Илић, Југ Станојев и Дејан Јовељић, а једино је Станојев замењен у 73. минуту.

Повезане вести

Leave a Comment