Moja Crvena Zvezda
Архива

Darko Kovačević:“Ovo u životu nisam doživeo“

Nije beogradska "Marakana", već atinski "Karaiskaki"

U šampionatu grčke, za vikend je odigran derbi između Olimpijakosa i solunskog PAOK-a. Impresije sa susreta za internet portal sportal.rs prenosi legendarni golgeter našeg kluba Darko Kovačević. Tekst prenosimo u celosti:

Rivalstvo naša dva najpopularnija kluba Crvene zvezde i Partizana izašlo je i izvan granica Srbije… Odavno se zna da u Grčkoj „večiti“ imaju bratske klubove, ali nikada nije viđena srpska zastava, kao koreografija, duž cele jedne tribine. To se dogodilo na derbiju grčkog prvenstva, na stadionu „Karaiskaki“, na susretu Olimpijakosa i solunskog PAOK-a.

„Idemo zajedno…“ pisalo je na dva jezika, dok je na tribini iznad „viorila“ srpska zastava. Na suprotnoj tribini gde su najvatreniji navijači atinskih crveno-belih, uz jasnu aluziju na „prijatelje sa Severa“, bio je grb Zvezde uokviren Olimpijakosovim. Sve to se desilo u duelu sa solunskim timom koji je „pobratim“  Partizana.

Darko Kovačević, proslavljeni centarfor, koji je u karijeri golove davao i za Zvezdu i Olimpijakos, sada sportski direktor Atinjana, kaže za SPORTAL.RS da ne zna da li je koreografija dogovorena, ali da je iznenađeni i da nikada lepši prizor nije video.

– Bilo je prelepo. Nisam znao, ali ni pretpostavio da će naši navijači napraviti takvu koreografiju. U karijeri nisam ništa lepše video. Znamo da su navijači Olimpijakosa i Zvezde u stalnom kontaktu, ali… Jednostavno, naježio sam kad sam video transparent i srpsku zastavu. Zvezdina i nije toliko iznenađenje, ali je sada bila najveća…

Kako ste se u tom trenutku osećali kao Srbin?

– Kažem vam da sam se naježio… To je valjda dovoljno. Mislim da je ovo lepa poruka kako bi trebalo da se navija. Svaki čovek koji voli fudbal želi da vidi ovako nešto. Ma, trebalo je videti i doživeti sve to uživo
– rekao je Kovačević.

Повезане вести