Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Звезда заслужује овакву утакмицу

Само један дан преостао је до одигравања утакмице коју сви навијачи Црвене звезде са нестрпљењем очекују. Црвена звезда и Арсенал ће у четвртак, 19. октобра, по трећи пут у историји одмерити снаге у европским такмичењима.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је о утакмици која предстоји, играчком кадру, противнику, навијачима…

Коначно можемо да причамо и о овој утакмици. Очекујемо спектакл јер нам долази једна од најбољих светских екипа, из првенства које је по мом мишљењу најбоље у Европи. Свима нама је било драго и на самом извлачењу када смо добили Арсенал јер сви дуго чекамо на такву утакмицу. Звезди су овакве утакмице потребне јер ништа мање Звезда са својом историјом не заостаје за Арсеналом, а дуго нас није било на европској сцени. Арсенал је екипа која игра леп, модеран фудбал. Ми ћемо сепотрудити да се супротставимо на најбољи могући начин. Нисмо се специјално припремали јер ја имам апсолутно поверење у моје играче, а додатни мотив им није потребан. Имаћемо велику подршку, а знате да ја ништа не обећавам, никада и нисам.

О екипи Арсенала Милојевић се изразио веома похвално иако у домаћем првенству има одређених потешкоћа.

Мислим да је Арсенал довољно искусна екипа, и њихови порази су били сви у Премијер лиги. Имали су чисту победу против БАТЕ-а на страни. Та два такмичења немају много додирних тачака. Премијер лига је озбиљно такмичење, најбоље на свету. Можда они сутра играју растерећеније, имају шест бодова из два кола и фаворити су у групи. Атмосфера ће бити врела, али колико ће то њима правити проблем, не знам. Волео бих да им направи проблем. Ако и не дођу у најјачем саставу, не мислим да нас тиме потцењују, господин Арсен Венгер никога не потцењује. Они играју доста такмичења и имају своју филозофију јер ни сами не знате које такмичење је теже. Имају велики фонд играча баш због тога. Не бих рекао да је било који њихов састав комбиновани састав, коју год екипу да изведу они су моћан тим — истиче Милојевић.

Звездин тренер неће моћи да рачуна на све играче.

Ван екипе ће сигурно бити Милић који је јуче почео са тренинзима, као и Рикардињо и Фримпонг због повреда. Што се Канге тиче, видећемо сутра пред утакмицу какво је његово стање. Он је нама битан играч, као што су и многи други, он повреду вуче још од Келна.

Црвена звезда је у претходне две утакмице у групи до одређених минута успевала физички да парира противницима, али при крају утакмица долазило је одређеног пада.

Видећемо сутра колико можемо физички да испарирамо. Играћемо онако како увек играмо. У фудбалу се мора много дубље гледати да би се разумело. После утакмице са Келном сам објаснио неке ствари и нећу да се враћам на то, Арсенал долази из првенства у којем сваког викенда играју на максимуму. Утакмицама се одржавају форма и физичка спрема, не на тренинзима као што се код нас интерпретира. Није ово индивидуални спорт где ви сами трчите на 100 метара. У фудбалу утиче и психологија, трема, тактика, као и наравно физичка припрема. Сутра ћемо видети како ће то изгледати.

Милојевић је истакао да му је много значила свечаност која је организована у част генерације која је 1978. елиминисала Арсенал из Купа УЕФА.

Јуче смо имали свечаност, овде је са нама била екипа из 1978. године. Ја сам тада имао осам година, и јуче ми је било пуно срце када сам их видео на окупу. Све што сам о њима знао и чуо је захваљујући причама мог оца, и јучерашњи догађај ми је много значио, то су тренуци који не могу да се купе. Волео бих да после много година и ову генерацију данас памте по лепом. Резултат из 1978. је за велико поштовање. Мени много значи подршка тих легенди клуба. Сваки њихов савет значи и мени и момцима. ПоменућУ поново да су они много утицали на моју каријеру, што тренерску, што играчку. Увек сам спреман да чујем њихов савет и драго ми је што показују и данас своју величину својим оптимизмом и позитивном енергијом.

Стадион је распродат два дана пре одигравања утакмице, а Звездин тренер је за крај имао коментар и на ту чињеницу.

Наши навијачи су већ победили у овој утакмици. Сада је на нама да их пратимо, а они ће нам у томе помоћи — закључио је МИлојевић.

 

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment