Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице декласирале Берое!

Кошаркашице декласирале Берое

Кошаркашице Црвене звезде декласирале су Берое, шампиона Бугарске, 95-64, у оквиру 3.кола БТравел WABA лиге! Најефикаснија је била Марија Прља са 19 поена!

Веома интезиван почетак утакмице и прва четвртина, веома ефикасна. Црвено-беле девојке су храбро супротставиле фаворизованом противнику и током већег дела четвртине биле у предности. Видели смо поене у серијама, Звезда је серијом 8-0 преузела предност, Берое одговорио истом мером, да би са две везане тројке Богићевић и Мишељић донели шампиону Србије предност на крају првог периода. 26-23.

Фуриозан почетак друге четвртине Црвене звезде. Звезда је серијом 9-0 отворила четвртину, пуна два минута су одличном одбраном одолевале и оставиле без поена гошће. Гошће из Бугарске су успеле да смање минус на четири поена, али је Александра Катанић тројком вратила сигурну предност Звезди. Изабранице Драгана Вуковића су стечену предност одржавале, па су на полувремену имале двоцифрену предност, 47-37!

У неколико наврата током првог полувремена видели смо периоде без коша, а Црвена звезда је у сваком сегменту надиграла противника и заслужено забележила трећу победу у регионалном такмичењу.

И у трећем периоду Црвена звезда је имала потпуну контролу меча и у серијама постизала поене који су довели до +22 пред последњих десет минута меча, након две везане тројке Снежане Богићевић. Бугарски шампион и вицешампион региона није успео да узврати, па су црвено-беле рутински привеле утакмицу крају и декласирале противника коначним резултатом 95-64!

Марија Прља најефикаснија, близу дабл-дабл остварења – 19 поена, уз 9 асистенција. Нови дабл-дабл учинак забележила је Мина Ђорђевић са 10 поена уз 10 скокова. По 15 поена су постигле Богићевић, Стјепановић и Мишељић.

У наредном колу Звезда гостује у Подгорици, екипи Будућности.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 5, Стјепановић 15 (5ск 3ас), Прља 19 (5ск 9ас 2укл), Богићевић 15 (2ск 2ас 3укл), А.Катанић 7 (3ск 3ас 3укл), Ћирић, Ђокић, Наумчев 9 (2ск 2укл), Бојовић, Ђорђевић 10 (10ск 1ас 2укл 2блк), Мишељић 15 (5ск 2ас 2укл), Јовановић.

Повезане вести

2 comments

Goran окт 19, 2017 at 16:20

Samo gazi bre! Aj da osvojimo i ovu WABA Ligu uskoro jedino to nam jos fali sve ostalo titule prvaka drzave,domace kupove,KES,medjunarodne turnire smo osvajali samo jos WABA i mozemo i ovde da igramo klikere kao i u fudbalu,zenskoj odbojci,vaterpolu,atletici,karateu,dzudou gde vec imamo sve i domace trofeje i Evropske i Svetske trofeje i odlicja. Samo gazite devojke…

Reply
DJOLE BARI 91 окт 18, 2017 at 21:59

BRAVO KRALJICE !!! SAMO NAPRED LEPOTICE !!!

Reply

Leave a Comment