Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Храбра Звезда поклекла у финишу, мајсторија Жируа вредна три бода за Арсенал

Након сјајне фудбалске представе на стадиону „Рајко Митић“, Арсенал односи сва три бода захваљујући мајсторији Жируа у 85. минуту.

Фудбалери Црвене звезде нажалост на својој кожи данас су осетили сву неправду коју најпопуларнији спорт може да приреди. Држали су јунаци Владана Милојевића на конопцима један од најбољих тимова данашњице читав меч, али су на крају сусрета бојиште напустили погнуте главе.

Најпре захваљујући искуству и мајсторији Жируа, који је искористио једну од три озбиљне прилике лондонског тима на читавом мечу и донео свом тиму тријумф захваљујући коме чета Арсена Венгера има максималних девет бодова после три одиграна дуела у Лиги Европе.

Искусни француски стратег, најдуговечнији тренер Премијер Лиге имао је озбиљног такмаца у Владану Милојевићу, који није показао већ доказао да израста у стратега европског калибра.

Прво полувреме утакмице донело је оно о чему смо и слушали од тренера Владана Милојевића и његових играча претходних дана. Звезда је без икаквог респекта према противнику изашла пред преко 50.000 својих навијача и показала „зубе“. Црвено-бели су надиграли госте из Лондона и права је штета што након 45 минута нису стекли предност.

Иако су први запретили гости, преко Волкота у 14.минуту, Звезда је била опаснија и конкретнија. Борјан је у тој ситуацији спасио своју екипу, али је исто учинио и Петр Чех у наредних неколико минута на другој страни. Прво је одлично ушао у шут Боаћију и лопту послао у корнер, да би управо након тог ударца из угла Звезда могла до вођства. Док се стадионом орило „Дај гол“, сјајно је нападач из Гане искористио центаршут Крстичића, шутирао главом, али је савезник већ савладаног Чеха била пречка.

Шест минута касније, Радоњић је пропустио колосалну, најбољу прилику на мечу. Срнић је продро по десној страни и упутио центаршут, Боаћи одлично „навукао“ на себе два противничка фудбалера, а лопта дошла до крилног играча Звезде: Радоњић је испред имао само Чеха, покушао из полуволеја, али је голман гостију фантастично интервенисао и доказао зашто је годинама у самом врху најбољих голмана на свету. Одбранио је нешто што би у овом тренутку само могли Буфон, Де Хеа или Нојер. Ни из другог покушаја млади везиста није савладао чувара мреже лондонске екипе.

Арсенал је извео још два прекида до паузе, али без икакве опасности по Борјана. Прво полувреме обележило је и скандирање Маракане посвећено Душану Савићу.

Друго полувреме је настављено истим темпом, Арсенал је контролисао лопту, али је Звезда претила из сваке могуће шансе, најчешће преко вихорног Радоњића, који већ у 46.минуту угрозио Чеха.

Арсенал је одмах узвратио преко Жируа, који у тој ситуацији није реговао како се од њега очекује. Затим је Волкот био у прилици, а завршио млади Нелсон, чији ударац брани Борјан.

Покушај Крстичића главом било је прво узбуђење у наставку меча, затим је Срнић искористио кикс гостујућих дефанзиваца, али Чех је данас био несавладив.

Кључни моменат се десио у 80. минуту када је након наизглед безазленог фаула, Родић зарадио црвени картон. Остаје питање зашто се накнадно одлучио на такву одлуку судија Беноа Бастиен, који је до тог тренутка сасвим коректно одрадио посао. Рекло би се у најмању руку – престрого.

Пет минута касније, Арсеналов офанзивни трио: Вилшир – Волкот – Жиру је искористио први моменат непажње Звездине одбране, a Оливије Жиру, можемо рећи у свом стилу, атрактивно, маказицама, проследио лопту иза леђа Борјана и крунисао лепу акцију. Мајсторија вреда три бода и победе у Београду. Француз је извукао „џокера“ из рукава и новим фудбалским триком донео радост свом тиму и навијачима.

Црвено-бели су покушали у наредних 10 минута да ураде нешто више, али нису успели да угрозе маестралног Петра Чеха.

Феноменалном Милојевићу и читавом стручном штабу остаје да што пре поврате екипу и поново изведу на победнички колосек. У недељу у оквиру домаћег шампионата на Маракану долази екипа Младости из Лучана.

Данашњом представом Доналд и остатак тима заслужили су да највећи српски стадион и у том сусрету буде добро попуњен.

И да црвено-бели заслуже све хвалоспеве и поред гола Жируа, и од фудбалске легенде, Арсена Венгера.

Главу горе, идемо даље, у фудбалу не постоји јуче, вратиће се на другој страни, јесу уобичајене фудбалске фразе, али данас могу добити и другачији, реалистичнији смисао. Многи навијачи најтрофејнијег српског клуба напуштајући стадион сетили су се речи великог Љубе Тадића.

…Е, то вам је Црвена звезда.

3. коло, Лига Европе

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АРСЕНАЛ 0:1 (0:0)

Београд, стадион: „Рајко Митић“ 
Гледалаца: 52.000
Судије: Беноа Бастиен (Француска) 
Жути картони: Родић, Боаћи, Ле Талек, Бабић, Борјан (Црвена звезда) – Кокелан, Нелсон (Арсенал)
Црвени картон: Милан Родић (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Жиру 85.минут

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Родић, Савић (66.Бабић), Ле Талек, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић (83.Гобељић), Радоњић, Боаћи (80.Пешић). Тренер: Владан Милојевић

АРСЕНАЛ: Чех, Дебиши, Холдинг, Елнени, Мејтленд-Најлс, Нелсон, Вилок (89.МекГуан), Кокелан (90.Шиф), Вилшир, Волкот, Жиру. Тренер: Арсен Венгер

ТОК УТАКМИЦЕ

90′ Стојковић је пао у казненом простору након контакта са противничким играчем, али нема пенала. Играће се 5 минута надокнаде времена.

88′ Пешић је добио лопту у простор, одиграо повратну Канги, али он шутира преко гола.

85′ ГОЛ! 0:1, Оливије Жиру! Води Арсенал! Волкот и Вилшир су разменили неколико пасова, ушетали се у казнени простор, а акцију је полу-маказицама крунисао Жиру. Деловало је као да су наши играчи очекивали да линијски судија покаже офсајд, али се то није десило. Мајсторија Жируа.

80′ Након фаула поред аут линије, главни судија Бастиен показује црвени картон Милану Родићу. Одмах реагује тренер Милојевић, Гобељић мења Срнића.

80′ Друга измена у Звезди, Пешић мења Боаћија.

71′ Доналд је опробао ударац са готово 30 метара, али лопта одлази поред гола.

68′ Нова одлична контра Звезде, Радоњић лоше завршава акцију.

66′ Вујадин Савић не може да настави утакмицу, а мења га Срђан Бабић. Прва измена, принудна.

54′ СРНИЋ! Сјајан шут левом ногом, брани Чех!

53′ И Жиру покушава, овога пута из даљине, али лопта одлази преко гола.

52′ КРСТИЧИЋ! Још једна прилика, одличан центаршут Стојковића, али нема гола!

50′ Нелсон је одлично шутирао, али Борјан добро интервенише. Арсенал конкретнији у наставку.

48′ Жиру је могао да промени резултат, али је лоше захватио лопту.

46′ Радоњић се поново нашао у солидној ситуацији, али без завршнице.

45+2′ КРАЈ ПРВОГ ДЕЛА СУСРЕТА.

45+1′ Канга покушава из даљине, али нема опасности по Чеха.

44′ Након десетак минута затишја, Арсенал је извео два прекида у близини Звездиног гола, али се све завршило безопасним покушајем Жируа главом.

32′ РАДОЊИЋ!!! Каква прилика за Звезду! Прошао је Срнић десном страном, проиграо Радоњића, који се нашао очи у очи са Чехом, али је сјајни голман изашао као победник из тог дуела. Лопта се поново одбила до Радоњића, који још једном покушава, међутим, изблокиран је. 

26′ ПРЕЧКА! Центаршут Крстичића, Боаћи шутира главом, а савладаног Чеха овога пута је спасио оквир гола. Велика штета…

26′ ЧЕХ! Доналд је центрирао, Боаћи покушао, али је голман Арсенала одбранио и послао лопту у корнер.

20′ Траљав покушај Срнића, након још једне сјајне контре Звезде.

16′ Крстичић шутира са 25 метара, лопта одлази поред гола.

15′ БОРЈАН! Вилшир је извео прекид, Волкот се нашао у стопостотној шанси, али је Звездин голман интервенисао ногом и спасио своју екипу.

13′ И Боаћи се нашао у полуприлици, али није успео конкретније да заврши акцију.

12′ Након првог корнера за Арсенал сјајна контра Звезде, али Канга у завршници није пронашао добро решење, иако је имао Стојковића у шеснаестерцу гостију потпуно самог.

5′ Прва полуприлика за Арсенал, али интервенише Звездина одбрана.

НАЈАВА

У трећем колу Лиге Европе, Црвена звезда дочекује Арсенал, на стадиону Рајко Митић. Два тима ће се састати први пут након готово четири деценије.

Енглези су дошли у Београд као лидери групе Х, након што су убедљиво савладали Келн и БАТЕ Борисов у прва два кола. Звезда је такође забележила добар старт и освојила четири бода против истих ривала. Ова утакмица биће прилика да се наш тим значајно приближи пролећу у Европи, у случају доброг резултата.

Арсенал је последњи пут гостовао на нашем највећем стадиону давне 1978. године, када је голом Цвијетина Благојевића српски клуб славио са 1:0. У реваншу је чувеним голом Душана Савића у финишу утакмице Звезда дошла до ремија и проласка у наредну рунду, а касније стигла и до финала Купа УЕФА.

Повезане вести

26 comments

Boban окт 20, 2017 at 11:19

Da se nije povredio Savić ne bismo primili gol,Babić mu nije ni do kolena.Kao i protiv Bate Borisova kada je ušao Rikardinjo,a ne Milić.Tada je Milojević napravio neoprostivu grešku koja može da nas košta prolaska dalje…

Reply
josif окт 20, 2017 at 08:04

Mislim da nije dobro dase od poraza pravi pobeda i euforija kako nas je sudija unistio itd.Dosao je Arsenal sa drugim sastavom,uz par prvotimaca sto je za nase uslove ozbiljan tim,imali smo svoje prilike,nismo iskoristili i treba da zalim i budemo samokriticni i nema izgovora glavu gore i slicne malodusnosti.Treba se pogledati u oci,Arsenal je juce bio ocajan tako da je trebalo da im mi na vreme spakujemo gol ili cak dva za sta smo imali sanse a ne da budemo zadovoljni minimalnim porazom,takav mentalitet nevodi nigde,ako vec imas priliku da ispises uspesan period kluba uradi to,prodjimo grupu,zapadne ti Braga,Slavija,Kopenhagen otreses i njih,udjes u cetvrtfinale i ispises noviju istoriju.Ovako ostaje samo gorak ukus.Pozz.MKD

Reply
Estrella Roja окт 20, 2017 at 09:49

Očigledno da kod nas porazi poprimaju mitsko značenje i postaju pobede. Nema nimalo samokritike u komentarima,

uvek je drugi kriv.

Reply
LA[K]I окт 20, 2017 at 18:42

Stavio sam + na komentare Estrella Roja i Josifa, ali se ne slazem 100% sa njima. Prvo ne mozemo nikoga kritikovati jer su momci bili na nivou. Drugo ocigledno je da je drugi zuti karton prestrogo dosudjen. Treca i mozda najbitnija stvar je da su nasi momci igraci bez iskustva velikih meceva. Mozda su jedino Boaci i Krsticic igrali sa velikim timovima u Italiji i Spaniji i niko drugi, sem Milijasa koji je rezervista. Momci su pokazali kvalitet, ali je i Arsenal pokazao klasu u odnosu na nas. Iskreno mi recite da li ste u maju ocekivali da cemo u oktobru igrati sa Arsenalom i boriti se da prezimimo u Evropi? Siguran sam da niste i da niko nije. I ako je Arsenal izasao u kombinovanom sastavu opet je ova ekipa daleko daleko ispred nas, sto su pokazali kod postignutog gola, a mi smo opet kontrolisali mec. Lepo kaze nas narod „Ko visoko leti nisko pada“. Letos je ovde bilo kukanje kad smo izvukli Spartu i Krasnodar i unapred otpisivali momke, sad se nesto zalimo da veoma dobru partiju protiv Arsenala i nazalost minimalan poraz. Treba imati na umu da je Zvezda na papiru najslabi tim u grupi i da bi prezimljavanje u Evropi bio uspeh veka! Tako da nemojte se zaletati i bez kritikovanja momaka jer su bili odlicni sinoc!

Reply
Goran окт 20, 2017 at 17:10

Kakvo cetvrtfinale o cemu pricas druze? U LE ima 12 grupa po 2 tima iz svake grupe idu dalje to je 24 tima+prikljucuje im se jos 8 treceplasiranih iz LS=32 tima…Znaci posle grupne faze ide sesnaestina finala,pa osmina finala pa tek onda cetvrtfinale…Posle grupe ima 4 utakmice do cetvrtfinala i u sesnaestini finala mogu da dodju klubovi kao Braga,Slavija,Kopenhagen mada s obzirom da Zvezda ne bi bila povlascena pitanje je dal’ bi njih izvukla ako prodju…Verovatno bi igrali protiv timova kao iz prosle godine u 1/16 finala npr Borusija M,Fiorentina,Viljareal,Olimpijakos,Sahtjor,Fenerbahce,Totenhem,Bilbao,Zenit…A u osmini finala bi nam dosao neki tim koji bi dosao iz LS ili neki jaci tim koji je bio prvi u grupi LE kao npr prosle sezone Ajaks,Salke,Lion,Besiktas,Selta,Anderleht,Mancester Junajted…Jako tesko bi bilo sa ovim sastavom doci do cetvrtfinala,uz jos 4-5 ozbiljnih pojacanja i veci budzet da ali sa ovim timom i grupa ili sesnaestina finala je uspeh.Pozzz…

Reply
josif окт 20, 2017 at 19:53

Mnogo si daleko otisao,nije mi to bila poanta.Pozz.MKD

Reply
Goran окт 21, 2017 at 19:03

prodjimo grupu,zapadne ti Braga,Slavija,Kopenhagen otreses i njih,udjes u cetvrtfinale i ispises noviju istoriju Evo sta si napisao mislim malo realnosti druze 🙂

Reply
Verni barani окт 20, 2017 at 00:32

MOMCI MILOJE ZVEZDO….SVAKA CAST….IDEMO DALJE…POZDRAV ZA SVE DELIJE…..PONOSAN STO SAM DELIJA I ZVEZDAS

Reply
monako окт 20, 2017 at 00:12

Ok je bilo ali navijanje zadnjih 15 minuta kao da smo u obdanistu.To su neke tra lala pesme koje nemogu ni mrtvog da dignu.Ranije – postoje snimci 80 -93 kada grune sam sebe necujes a sada ne znam to su pesmice koje te ne pokrecu, nazalost, a trebale bi da ti daju onu dodatnu snagu da grizes do kraja.
PROMENITE ILI TEKSTOPISCA ILI LEPO PREGLEDAJTE STARIJE SNIMKE .

Reply
Bosko Drina28 окт 19, 2017 at 22:24

Najaci smo navijaci na svijetu ponosim se sto sam delija

Reply
Djole-Jagodina окт 19, 2017 at 22:09

Nema kukanja jer igrali smo muski i izgubili dostojanstveno.Razlika u spremnosti ekipe je jedino sto je bilo vidljivo sve ostalo ravnopravno.Zvezda oooooooo

Reply
vladimir окт 19, 2017 at 21:58

SUDIJA…DABOGDA TE RAK POJEO,a ti lopovski arsenalu…

Reply
bata окт 19, 2017 at 21:58

Solidno izdanje Zvevde , još smo zeleni za ovakve ekipe pa čak i ovako oslabljene , Krstičić ubedljivo najbolji .Rodića je trebalo zameniti ranije ostao je bez snage več oko 70-tog minuta a plus imao zuti karton .Biće bolje.

Reply
Mississauga окт 19, 2017 at 21:52

BRAVO MOJA ZVEZDO !!!!

Reply
LA[K]I окт 19, 2017 at 21:37

Momci veliko hvala! Nisam verovao da cu opet doziveti dan kada ce jedan evropski velikan morati da nas pokrade da bi dosao do pobede! Imali smo igru, imali smo sve, ali nas nije hteo gol… Nema veze, odlucujuce utakmice ce biti protiv Kelna i BATE-a! Zvezdasi, da li je nas tim zasluzio podrsku i u SLS? Neka svakoga od nas bude sramota ako na sledecem mecu na Marakani bude ispod 20.000 ljudi! Hvala momci! Prolece u Evropi i LS sledece sezone! Ponos grada i Srbije!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 19, 2017 at 21:34

dobro nista strasno ali bila je velika sansa sa amaterskim arsenalom..sansa koja se nece ponoviti za naredne 100g..al sta je tu je..nasa realnost..sudije kao po obicaju..a srnic i rodic i babic su pokazali da nisu ni amteri protiv igraca iz 3 klase koji su sad igrali protiv zvezde i nikad vise

Reply
dusan окт 19, 2017 at 23:29

ti se bas ne razumes u fudbal

Reply
Jesse Pinkman окт 20, 2017 at 00:31

Hvala doktore na analizi I nemoj vise, molim te.

Reply
Estrella Roja окт 19, 2017 at 21:28

Kakav loš osećaj posle meča, skoro kao da smo popili petardu i bili inferiorni tokom celog meča. Solidna postavka igre gde je verovatno u podsvesti stručnog štaba i igrača bio razvoj situacije u meču Maribor – Liverpul kada su Slovenci hrabro krenuli ali su posle tri minuta primili gol i doživeli katastrofu. Doduše, Liverpul je igrao sa skoro najjačim sastavom za razliku od b tima Arsenala pojačan trojicom-četvoricom igrača iz prvog tima. Ne vredi, jednostavno je naša igra, iako praćena velikim, nadljudskim požrtvovanjem, bila u suštini jalova, bez ideje i na kraju kvaliteta da se ozbiljno ugrozi gol protivnika. Ključan trenutak utakmice je kad Milojević nije ostavio na poluvremenu Rodića, inače očajnog večeras koji je gubio duele i bio najslabija karika. Šta je tu je, nismo se obrukali ali s druge strane treba priznati da realno pripadamo periferiji Lige Evrope, što nije loše uzimajući situaciju da smo do pre godinu bili periferija amaterskog fudbala jer bi ispadali u prvom kolu kvaifikacija. Takođe, Radonjić bi trebalo da se vrati na zemlju, izjave koje je davao i večerašnja nekonkretna igra trebali bi da ga podstaknu da radi na sebi u svakom segmentu. Brzina bez vidljivog učinka je sama po sebi besmislena u današnjem fudbalu. Da, sudija je bio na strani močnijeg, samo što to nije odlučilo utakmicu, svako objektivan bi to morao sagledati.

Reply
Loki окт 20, 2017 at 10:34

Estrelja fasovao 14 minusa!!! Da li moze neko od 14 sto su dali minuse da se jave i da napisu sta to nije tacno u komentaru Estrelje… Unapred zahvalan!

Reply
Estrella Roja окт 20, 2017 at 18:44

Druže, drago mi je da si postavio pitanje koje je i mene sinoć zanimalo. Bilo je negde oko ponoći sedam negativnih glasova niti jedan pozitivan, morao sam da proverim svoj komentar još jednom smatrajući da sam eventualno u afektu negde prešao granicu, ali zaista nemam ideju koji deo je bio problematičan. Valjda je i realno sagledavanje situacije nešto što odudara od slepog verovanja u bezgrešnost naše igre i time podložno prolasku kroz „toplog zeca“ među ostalim navijačima. Slična je situacija i na košarci, kao da se među nama gubi osećaj vođenja normalnog iznošenja drugačijih mišljenja. Zaboga, ovde smo na našem portalu i sa te strane nam ne trebaju dodatni neprijatelji.

Reply
kovje окт 19, 2017 at 21:07

IGRACI I MILOJEVICU VI STE NASI HEROJI A TEBI DZELATU U PLAVOM ZELIM DUGU I BOLNU SMRT

Reply
josif окт 19, 2017 at 21:00

Igrali smo solidno,nije dasu oni nesto navaljivali ali smo jos zeleni za ovako iskusnu ekipu.Imali smo nekoliko izglednih prilika koje nismo iskoristili najvise zbog sebicnosti Radonjica,decka je malo ponela atmosvera jos pre meca videlo se po njegovim decackim izjavama ali staje tuje,i sam plasman je veliki uspeh.Ionako posle 1:1 protiv Batea znalo se da nezavisimo sami od sebe vec od drugih rezultata koji nam i bas neidu u prilog.Pozz.MKD

Reply
Pera окт 19, 2017 at 20:47

Tako to rade majstori. Isključen igrač bez načinjenog faula gol iz opsajda a vi nastavite da igrate i da se bavite fudbalom. Banda evropska. Da li se sećate kad su nam zabranili 92 da ih deljemo.

Reply
Suhoj37 окт 19, 2017 at 18:42

IDEMO BRE!

Reply
dadodadi окт 19, 2017 at 18:05

SREĆNO

Reply

Leave a Comment