Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Алимпијевић: Хвала навијачима, уживали смо

Алимпијевић: Треба нам ова опомена

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић изнео је утиске након прве евролигашке победе у новој сезони против реномираног ривала – Барселоне.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу на крилима фантастичних навијача. Црвено-бели су били бољи од Барселоне у 2. колу Евролиге резултатом 90:82.

Звезда је контролисала ток утакмице готово 40 минута. Црвено-бели су само у једном тренутку испустили вођство када су гости повели 80:79. Изабраници Душана Алимпијевића тада нису губили главу, задржали су смиреност, дозволили ривалу само два поена до краја и чак рутински привели посао крају.

Тренер Алимпијевић енергично је водио меч. На свом дебију у Евролиги показао је раскошни таленат имајући огроман број правовремених и добрих одлука. Након утакмице себе није стављао у први план, већ се скромно захвалио навијачима, похвалио навијаче и већ се окренуо мислима на тешко гостовање Цедевити које следује већ у недељу.

Морам стварно да се захвалим за овако један амбијент. Заиста смо уживели, по ко зна који пут је доказано да у оваквим амбијентима падају велики тимови и показује се добар, прави, победничли карактер и да новац није пресудан, нарочито у спорту. За нас је најважније је да после две утакмице које смо изгубили на једну лопту останемо стабилни. Показали смо врхунску реакцију на следећем тренингу, јако поштујем што реагује на критику и што се подређују тиму и што су врло концентрисано испоштовали детаље који у оваквим утакмицама одлучују победника. Посебно важно је што млађи играчи показују реакцију на оваквој утакмици, праве своју улогу, где одмарају искусне играче, који у најбитнијим моментима показују свежини. Дангуба се надокнадио енергијом. Ово је победа тима који је сазрео у року од пар дана. Наравно да има простора за напредовање, али овакве утакмице нас чине већим и бољим. Кроз овакве утакмице напредујемо. Имали смо и подршку када смо пали са разликом. По ко зна који пут ова екипа показује да не паничи и да у одсудним тренуцима игра паметно – рекао је Алимпијевић.

Стратег Звезде упитан је да прокоментарише да ли је најважнији моменат био што црвено-бели нису пали након вођства Барселоне.

Било је много битних момената, али баш доста. За мене је најбитнији 37 скокова, бар један ише од Барсе, која је у против ПАоа имала 45. Што је убацила седам тројки на проценту од 36, а у АЦБ 45%. За мене је то битан моменат када се баци на лопту и када се излази на клупу, а има се права реакција и што млад кад улази 15 секунди пре краја зна која му је улога и да заслужује да буде у Црвеној звезди – истакао је тренер Црвене звезде мтс.

Алимпијевић је потом упитан да прокоментарише колико њему лично значи победа.

Нисам ја овде да бих се трудио да се било коме допаднем. Време ће показати кад подвучемо црту. Свако треба да сносни своји део одговности. Када причам са играчима тада анализирам и себе. Та критика која је постала толико наметљива на сваком кораку више нас је мотивисала на боље. Победа значи много јер је доказ да смо радили нешто добро у предсезони. Морам да признам да ме радује јако то што шетајући градом срећем много позитивних људи. Ми не трошимо речи да бисмо то причали. Ми то заиста мислимо. Ја схватам људе који пореде Звезду, четири године на крају где врхунац и нови на старту где сте најрањиивији из милион разлога. Да завршимо с тим, значиће још више ако добијемо потврду у Загребу. Ако добијемо Цедевиту, рећи ћемо да смо прави – закључио је тренер Црвене звезде мтс.

Повезане вести

5 comments

milos rankovic окт 21, 2017 at 12:42

DOBRO JE OVO ALI BUDIMO REALNI NJIMA NIJE IGRAO SANDERS I KLAVER ONI SU OZBILJNA EKIPA AL NIKO NECE DA KAZE ZA NASU EKIPU KAKVE IGRACE IMAMO RADICEVIC ON JE OVDE ZALUTAO CIM ON UDJE NAMA SE TOPI RAZLIKA SUTIRA TROJKE NIJE POGODIO NI TABLU TRI PUTA FELDIN NAJSKUPLJI DVAPUT ZA TROJKU ISTO NI TABLU DA POGODI I JEDAN I DRUGI SU BILI SKORO SAMI DA IGRAJU MAKAR ODBRANU NI TO NAJVECE RAZOCARENJE RADICEVIC NISTA NEMA ON FELDIN I POKUSAVA AL OVAJ MALI STRASNO ROCESTI KLASA SVAKA CAST PERO BJELICA LEGENDE MAJSTORI LESOR BICE IGRAC ZA NBA DOBRIC SE VRACA DOBAR JE ON KAD BI DOVELI PETICU PLEJA MOGLI BI DALEKO DA DOGURAMO I SA RAJTOM KAD BI DOSAO F4 STO POSTO TRENER DOBAR NIJE IMAO GRESKI DRAGO MI JE STO JE TOPIC POMAGAO TAJ COVEK JE SUVO ZLATO SAMO MALO DA SE OPUSTI

Reply
zvezdas окт 21, 2017 at 11:44

Vreme ce pokazati kakav je trener,talenta ima ali ima i mana naravno koje ce vremenom ispravljati…moja neka ocena za prve dve EL utakmice od 1 do 5 bi bila izmedju 3 i 4,vise ide ka 4 iz razloga sto je bukvalno pocetnik na ovom nivou a korektno se snasao…naravno,kada ne ide treba malo i kritikovati,ali mislim da su mnogi pozurili sa tim kritikama i samo im bespotrebno stavljali teret a momci se jos upoznavaju i plus i on decko se susrece prvi put sa svime sto zvezda nosi…kritike mnogih razumem potpuno,znam da je sve iz najbolje namere ali ne treba prerano to raditi vec pustimo da prodje neko vreme pa da ako treba onda malo ozbiljnije iskritikujemo ako ne bude islo i ako ne bude naznaka da ce ovo opet biti nasa sezona na kraju u sta ja ne sumnjam uopste

Reply
Mississauga окт 21, 2017 at 04:07

Ozbiljan trener !

Reply
Verni barani окт 21, 2017 at 10:25

ALIMPIJE IMA HARIZMU I MISLIM DA UZ PERA ANTICA KOJI JE STARIJI I NJEGOVO ISKUSTVO….MOZEMO DALEKO DOGURATI…SVAKA CAST MAJSTORI….

Reply
Србин са Космета окт 21, 2017 at 12:18

Биће то добро,тек је почетак новог циклуса,али ВЕРУЈЕМ у њега и наше играче!!!

Reply

Leave a Comment