Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда најгледанија у Лиги Европе

Београдска Маракана је у четвртак била најпосећенији стадион у Европи.

Фудбалери Црвене звезде нису успели да остваре победу на терену, али малу победу остварили су сви Звездаши заједно.

Стадион „Рајко Митић“ је био убедљиво најпопуњенији у четвртак, и наш клуб има велике шансе да понесе ласкаву титулу најгледанијег клуба у Лиги Европе. Са 40.000 гледалаца на мечу против БАТЕ Борисова у првом колу, Црвена звезда је тренутно најгледанији клуб од 48 учесника Лиге Европе. Под претпоставком да би и против Келна у последњем колу могло да дође око 50.000 навијача, Црвена звезда би групну фазу Лиге Европе могла да заврши као убедљиво најгледанији клуб у такмичењу са близу 150.000 гледалаца на три утакмице.

На стадиону „Рајко Митић“ се у четвртак окупило 52.000 људи. На другом месту по посети је стадион Зенита „Крестовкиј“ који је окупио 46.211 гледалаца. На трећем месту нашао се Ред Бул Салцбург, али на његовом стадиону „Бујкшехир Белдије“ окупило се далеко мање — 23.354 људи.

Импресионирани атмосфером на Маракани били су чак и навијачи Арсенала који су после утакмице били пуни речи хвале за целокупан доживљај.

Црвену звезду још чека домаћинство против Келна, а нема сумње да ће и након те утакмице слика препуне београдске Маракане обићи Европу.

Повезане вести

Leave a Comment