Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвена звезда – Младост 2:1 (2:0)

Црвена звезда је у оквиру 14. кола Суперлиге Србије забележила победу резултатом 2:1, и на тај начин добро одговорила након пораза од Арсенала.

Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 5.000
Судија: Јован Шегрт (Београд)
Стрелци: Пешић у 26′, Рачић у 40′ за Црвену звезду, а Радивојевић у 50′ за Младост.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић, Милијаш, Срнић, Аџић, Пешић.
Резерве: Супић, Гобељић, Анђелковић, Доналд, Л. Илић, Радоњић, Јовељић.

Младост: Росић, Андрић, Пешић, Милошевић, Шатара, Синђић, Тумбасевић, Павловић, Радивојевић, Марић, Трифуновић.
Резерве: Зечевић, Ванг, Цуцкић, Маринковић, Милосављевић, Голуновић, Марковић.

Иако им је у мислима донекле сигурно била утакмица са Арсеналом, фудбалери Црвене звезде успели су да забележе нову победу у Суперлиги, што је такође важно — без већих проблема.

Шеф струке Владан Милојевић извео је донекле промењен састав у односу на утакмицу у четвртак. Бабић је поново пронашао своје место у стартној постави, заслужени одмор добио је Доналд уместо којег је заиграо Рачић. Капитен на овој утакмици поново је био Ненад Милијаш који је забележио свој 220. наступ у дресу Црвене звезде. У тиму није било Боаћија, а на клупи се нашао и Радоњић; Лука Аџић је после три гола Динаму у Купу поново заиграо у стартној постави.

Први део игре протекао је без много узбуђења. Црвена звезда је полако појачавала ритам како је време пролазило, и на крају је дошла до онога што је желела, а то су голови. Младост је само једном запретила преко Павловића, али Борјан је био опрезан. На другој страни, прву озбиљну акцију Звезда је успела да рализује. У 26. минуту Стојковић је упутио идеалан центаршут ка Пешићу, а наш нападач главом сигурно реаговао и затресао мрежу. На 2:0 повисили смо у 40. минуту, и то након још једне лепе акције. Урош Рачић је повукао лопту, додао до Пешића који је имао играча на леђима али је успео да врати лопту Рачићу, а наш млади везиста прецизно и јако шутирао по земљи у ближи угао за 2:0.

У паузи је Милојевић извршио прву измену, и на терен је послао Луку Илића, уместо Крстичића. Није добро почело за Звезду јер је Младост после само пет минута успела да постигне гол. Рачић није најбоље реаговао у одбрани, а Радивојевић је то казнио.

Муњевито је реаговао Милојевић и на терен је послао Мичела Доналда који је својим присуством стабилизовао везни ред Црвене звезде.

У наставку је виђено много слободних удараца за Црвену звезду. Неколико пута је покушао Милијаш, једном Доналд, а Звездина десетка је била најближа голу средином полувремена. Био је то веома снажан шут у даљи угао, у свом стилу, али испречила се статива. Последње освежење у нашем тимну био је Немања Радоњић. Звезда је имала лопту, Звезда је покушавала да постигне и трећи гол, али није успела да створи стопостотну прилику. Са друге стране, напади Младости су неутрализовани и до краја утакмице није било промене резултата.

Већ у среду, Црвена звезда ће играти поново на свом стадиону заосталу утакмицу из 9. кола, а противник ће бити екипа Спартака из Суботице.

Повезане вести

Leave a Comment