Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Алимпијевић: Изузетно сам поносан на реакцију

Кошаркаши Црвене звезде мтс поново су сачували домаћи терен у Евролиги. Црвено-бели су били бољи од Макабија резултатом 87-84 и на тај начин остварили четврти узастопни тријумф против ’’Поноса Израела’’. Драма није изостала, а Звезда је била одлучнија и боља када се меч ломио.

Након велике победе, друге у овогодишњем издању Евролиге на конференцији за медије причао је Душан Алимпијевић.

Не треба бити превише паметан да схватимо да смо имали веома лоше полувреме у ком смо имали лошу енергију. Када се ова утакмица подвуче, морам да истакнем да сам изузетно поносан због реакције које смо имали. Показали смо велико стрпљење и много разумевања. После четири кола у Евролиги имамо скор 2-2, а то је велика ствар за Црвену звезду која је променила 12 играча и скоро комплетан стручни штаб.

Имаћемо много искушења, много тешких распореда, биће пет оваквих ’’дуплих кола’’. Једва смо чекали сутрашњи слободан дан и коначно ћемо доћи на тренинг у суботу и недељу. Јако сам срећан због играча, јако сам срећан због стручног штаба који је одрадио фантастичан посао. Нећете ми веровати, али то је скоро у домену вица. У Москви смо седели и два тренера су разговарала, један је рекао – хајде, сутра је понедељак имамо времена да одморимо. Други је одговорио – Шта причаш? Сутра је петак.

Невен Спахија од када је дошао у Макаби види се систем, види се добра кошарка и много самопоуздања. Види се Макаби који је потпуно другачији у односу на прошлу годину и из тог разлога сам још срећнији због победе која је дошла у овом тренутку.

Можда смо изгубили у скоку, али то је разлог дефанзиван скок. У офанзивном је било 15-15, а морао бих да погледам кога су они више болели. Нисам срећан што смо играли без Бјелице у првом полувремену због личних. Ризик је био оставити га са четири личних на терену, сада када се сагледа је био добар потез, да смо изгубили, а Бјелица добио 5. личну онда би тај потез био лош.

Томас је одличан играч, али ако бих смео да дозволим себи рекао бих да је ипак слабији од Кола и Џексона. Имали смо проблем због недостатка Дангубића у тиму. Имали смо проблем на ниском посту са њим јер је изузетно физички јак, а бекови су одрадили сјајан посао на њиховој спољној линији. Верујте ми да је да је Џексонових 14, Ролових 11 и Колових четири изузетна контрола меча. Њих тројица у просеку дају 44 или 45 поена у просеку. Верујте ми, нестварно је са којом брзином Џексон и Кол играју.

Дангубић је у тренажном процесу. Мислим да ће бити у саставу у понедељак, готово сам сигуран, али не држите ме за реч. Зависи од тренинга у суботу и недељу.

Повезане вести

11 comments

MarkoSi окт 27, 2017 at 11:53

I Radonja je u početku pogubio brdo utakmica na 1-2 lopte, ali smo ga ispoštovali, istrpeli i doneo je odlične rezultate. Alimpijević je očigledno, bar što se tiče vođenja utakmice, potpuno korektan trener (još ćemo videti kroz sezonu za skauting, napredak igrača…). Sa ovim sastavom, mislim da je Zvezda startovala sjajno u EL, mada sam pomalo zabrinut za ABA koja nam je ipak prioritet.

Reply
Hadži Dragan окт 27, 2017 at 06:05

Bravo za igrače, stručni štab na čelu sa malim Cipijem i dr Čovića.

Reply
Marko окт 26, 2017 at 23:38

Bravo dečko- samo gazi!

Reply
crna Gora zvezdu voli окт 26, 2017 at 23:26

bravo momcino, samo guraj dalje… i ne čitaj nikad komentare na ovom sajtu kumim te Bogom!!!!

Reply
zvezdas окт 26, 2017 at 23:22

Samo teraj,ne obaziri se na bilo koga sa strane jer ima vremena i za kritike i za analizu i nadamo se na kraju svega za pohvale

Reply
Mississauga окт 26, 2017 at 23:18

Dusane, ja ti verujem !

Reply
Србин са Космета окт 26, 2017 at 23:13

Свака Ти част!
Уписао си победе против Барсе и Макабија!
Али неки овде „знају боље од Тебе“,не замерамо им много,тек ће их болети!

Reply
Verni barani окт 27, 2017 at 03:51

Pozdrav za bracu sa KOSOVA….Slazem se brate…Alimpije moci Covicu…idemo dalje…

Reply
Србин са Космета окт 27, 2017 at 21:58

Живи били,као и сви Срби на свету!

Reply
kastiljo окт 27, 2017 at 15:35

Ja i dalje smatram da bi on morao jos da uci pre nego sto dodje u Zvezdu,niko ovde ne misli da zna bolje od njega,vec da je previse neiskusan da bi vodio EL ekipu…Zasto bi nekoga ovde boleo potencijalan uspeh Zvezde?! Da li stvarno mislis da neko toliko stavlja svoj ego ispred svega??

Reply
Pera окт 27, 2017 at 20:21

Vidiš momčino sećam se ja dobro i Obradovića kad je ovako dobio vruć krompir u ruke i eno ga osvojio sve što se može osvojiti, napravio pare i još ih pravi jer ima najbolje rezultate. Kako da neko postane vrhunski trener gledajući kako neko drugi vodi ovakve ekipe. To isto važi i za mlade igrače kako da postanu pravi ako samo gledaju ovakve utakmice. Da spustimo tenziju svi mi i podržimo klub da damo sebi u zadatak da prisustvujemo svim utakmicama u što većem broju a oni će svojim radom i odnosom prema obavezama i nama napraviti najviše u životu i sportu jer će ih zbog toga ovaj narod voleti. Dakle bacimo predrasude svi na stranu i budimo uz svoj tim. To što bih ja voleo da dovedemo nekog igrača nije stav svih upućenih u mogućnosti i kluba i igrača. Mislim da treba smanjiti tenzije dovoljno smo svi razdrmani ovim dešavanjima u klubu na početku ove sezone i mislim da bi trebalo da se grčevito svi borimo za njega ali nikako sekući vene i pljujući jedni druge. Što se igračkog kadra tiče mislim da će kako vreme odmiče svi biti bolji jer će se forma dizati oni će se bolje upoznati a i stručni štab je prošao ovu nedelju hazarda te mislim da više nema zime. Samo mora biti bolje. Uostalom ko je rekao da je Radonja najtrofejniji trener u klubu ovaj Alimpije je mladji a kolko vidim posvećen sto posto. Biće da će tu biti konkurencije. Uostalom videćemo. Najbitnije je Zvezda i da ne postoji sumnja da su navijači digli ruke od kluba da su uvek tu za klub. Čestitam svima ovu pobedu a nadam se da će ih biti više nego prošle sezone.

Reply

Leave a Comment