Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновије

Милојевић: Кад је тешко, тада се показати

Фудбалери Црвене звезде у недељу, 29. октобра, од 13 часова играју меч 15. кола Суперлиге Србије против Земуна.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред меч у недељу.

Чека нас последња утакмица у првом делу првенства, гостујемо екипи која је и у среду показала да је добро организована, која зна шта хоће у сваком тренутку. Свој квалитет доказали су прошле сезоне када су се пласирали у Суперлигу Србију, а сада су својим играма потврдили да им је ту и место. Нисам прошле године био у српском фудбалу, али свакако је лепа ствар што се екипа Земуна вратила у најелитнији ранг такмичења. Ништа од тога није случајно јер их предводи квалитетан тренер Милан Милановић, један од најбољих са ових простора. Земун је компактна екипа, играју доста дициплиновано и имају добре играче – рекао је Милојевић.

Због проблема са повредама Звездин стратег још увек не зна на које играче може да рачуна за сусрет са Земуном.

Имамо још времена до утакмице да видимо каква нам је кадровска ситуација. У овом тренутку је сигурно то да су се Милић и Фримпонг вратили у такмичарски погон. Имамо проблеме са Рачићем и Стојковићем, а видећемо колико је Савић спреман. Рикардињо је још увек ван строја.

Након меча против Земуна Црвену звезду наредне недеље очекује сусрет са Арсеналом у Лиги Европе.

У овом тренутку не размишљамо о утакмици са Арсеналом. Много пута смо рекли да нам је првенство приоритет, играчи то знају, доста причамо о томе. У овом тренутку нам је Земун пречи од Арсенала.

Шеф стручног штаба Црвене звезде истакао је да нема потребе много се освртати на умор код играча.

Не морам посебно да говорим о умору, он је евидентан. Са друге стране, мислим да је то сасвим нормално. Ми имамо играче који нису прошли припремни период, као и оне који прошле сезоне нису ни играли такмичарске утакмице. Они сада играју стално. Ко се није бавио спортом на професионалном нивоу не може да зна какав је психички и физички уморан присутан, али то је потпуно нормално, ни у једном тренутку се не жалимо због тога, нити ћемо то икад радити. Када је тешко, тада се треба показати. Одлично познајем своје играче, знам колико ко може и некада знам да они имају жељу и мотив, али их ноге не слушају. То је тако, дешава се свим екипама и заиста не бих потенцирао ту тему. Умор је само чињенично стање.

Екипа Владана Милојевића нема много времена за уигравање, вен такмичарских утакмица.

Сваки играч је појединац за себе и много пута до сада сам рекао да има људи са већим и мањим прагом бола. Ако желите да играте у великој екипи на европском нивоу морате да будете спремни на све напоре. За разлику од нас друге европске екипе имају велики ростер, играчи се смањују, а такође имају и лиге до 23 године где се играчи развијају. Мој колега Косановић је говорио о младим играчима који су прошле сезоне играли Омладинску лигу, а сада су се сусрели са суперлигашким фудбалом. Као да су из акваријума бачени у море. Ове сезоне нажалост немамо прилике да играмо пријатељске мечеве и да се уигравамо, свака утакмица нам је такмичарска.

Милојевић је још једном истакао колико екипи значи подршка навијача.

На нама је да играмо и да дајемо све од себе. Знам да су наши навијачи увек уз нас, на свакоммечу дају све од себе да буду наш ветар у леђа и сигуран сам да ће тако и у будућности бити. Звездини навијачи су показали да су у сваком тренутку уз тим, и у тешким и у лепим тренуцима, они воле свој клуб и то показују из недељу у недељу – поручио је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

ZDENKO окт 27, 2017 at 22:25

gospodine Milojevicu lijepo vas molim da konacno stavite JOVELJICA bar na klupu i pruzite mu bar 30 minuta sansu zasluzio je. lijep pozdrav iz PULE.

Reply

Leave a Comment