Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда против Арсенала на нивоу финала Лиге шампиона!

Према добијеним параметрима након извршене анализе, фудбалери Црвене звезде сусрет Лиге Европе са Арсеналом одиграли су на нивоу овогодишњег финала Лиге шампиона. Помоћни тренер Црвене звезде Владимир Јанковић изнео је прецизне податке о Звездиној игре на утакмици са лондонским клубом.

– Након анализе утакмице са Арсеналом можемо да кажемо да смо меч одиграли на високом европском нивоу. Што се самог интензитета утакмице тиче он је био на нивоу прошлогодишњег финала Лиге шампиона. У максималним и спринтерским зонама имали смо значајно боље параметер од Арсенала. У офанзивном трчању смо остварили много бољи резултат од нашег ривала. Када бисмо то приказали кроз бројке, остварили смо 631 убрзање, за разлику од противника који је имао 541. Такође, имали смо 117 спринтева уз претрчаних 2196 метара, за разлику од лондонског клуба који је имао и мање спринтева и мању метражу, односно 104 спринтева и 1772 претрчана метра – рекао је Јанковић.

Анализа меча умногоме ће помоћи стручном штабу Црвене звезде да унапреди игру своје екипе.

– Врло је интересантан податак да смо од свих параметара које смо мерили имали једино мање пешачења од противника. То указује на њихову рационалност у кретању и из тога смо извукли позитивне закључке. Јако је важно што смо, поред одличних параметара које смо остварили када је трчање у питању, били јако добри у броју добијених дуела, ту смо изједначени са Арсеналом, с тим што је њихов интензитет дуела јачи од нашег.

Иако фудбалери Црвене звезде нису успели да затресу противничку мрежу, имали су више удараца на гол него лондонски тим.

– Све може да радује чињеница да смо остварили велику офанзивност у игри која се огледа у броју извршених напада и удараца на гол. Остварили смо већи коефицијент напада које смо завршили ударцима на гол од Арсенала.  Такође, одличан је и коефицијент брзине нападачких акција, јако смо били брзи у нападима. То су неке од највидљивијих карактеристика из утакмице са Арсеналом –закључио је Јанковић.

Повезане вести

3 comments

SVE PJANO21 окт 28, 2017 at 21:43

Nadam se da će nam ove dve utakmice protiv Arsenala biti odlična fizičko-tehnički-taktička priprema za naredne dve utakmice u grupi koje mogu da nam reše prolazak u sledeću rundu.

Reply
maxmasina111 окт 28, 2017 at 19:29

Sve je to ok, ali kako objasniti to da protiv Kelna nasi celo drugo poluvreme nisu mogli da potrce, gde nas je sami Bog sacuvao. U redu padne se fizicki zadnjih 20-25min, ali 45min, pa ne ide.

Reply
kastiljo окт 28, 2017 at 20:28

Moras uzeti u obzir da je Keln odigrao jedno od najboljih poluvremena ove sezone,verovatno cak i najbolje,a mi jedno od slabijih….Dosta me je podsetilo na prvo poluvreme protiv Krasnodara u Rusiji.Nisu oni fizicki pali,vec su se malo uzentali pobede,dosta tu psiha igra ulogu,nije sve tako crno i belo u fudbalu,to zna svako ko ga je trenirao.U principu kad se pogleda Keln je za celu utakmicu imao mozda 2 stopostotne sanse na svom terenu,to su prva stativa malog franjevca i stativa bitenkura cini mi se,sa peterca negde.Ostalo je sve bilo poprilicno jalovo.

Reply

Leave a Comment