Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши након преокрета у Љигу стигли до прве победе у сезони

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Спартак у Љигу након борбе у пет сетова, 3:2 (24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 10:15).

Успели су црвено-бели након преокрета и узбудљивог дуела у Љигу да упишу прве бодове у новом првенству.

Није добро почео сусрет за Звезду у Љигу. Домаћи су брзо дошли до предности, Ђорђевић је везао пет поена, из свих оружја су претили домаћи и водили 9:3, након чега су се изабраници Драгана Кобиљског пробудили. Имали су помоћ и домаће екипе, која је серијом грешака приближила Звезду, а на други технички тајм-аут отишло се ас поеном Петровића и првим вођством Звезде (15:16). Уследила је игра поен за поен, црвено-бели су преко блока Петровића и Нејића ушли у неизвесну завршницу. Гмитровић је преузео одговорност, донео Звезди две сет лопте, управо је друга и искоришћена након грешке за 24:26.

И други сет почиње слично, Љижани су дошли до прве предности, али Звезда је одговорила са четири везана поена, након чега је уследила резултатска клацкалица, а Спартак је први искористио грешке и дошао до 15:11 пред други технички тајм-аут. Испоставило се да је тај период био пресудан у другом сету, Спартак је одржао предност и серијом поена долази до 24:17, и завршава сет у своју корист скором 25:20, за изједначење 1:1.

Веома неизвестан трећи сет, од првог до последњег поена. Ниједна екипа није успела да дође до осетније предности, већ смо током целог сета гледали резултатску клацкалицу и борбу за сваки поен. Звезда је прва дошла до сет лопте, али није успела да је искористи. Спартак је сет лопту искористио из друге прилике за 27:25 и 2:1 у сетовима.

Имали су прилику Љижани да у четвртом сету дођу до тријумфа и нанесу и трећи пораз Црвеној звезди, али црвено-бели момци су показали карактер. Током већег дела сета видели смо поене у серијама на обе стране, али домаћа екипа је била та која дошла до предности, која би могла да јој донесе победу. Водио је Спартак 20:17, затим и 21:19, али уследила је серија Милутина Нејића, и његовим ас поеном Звезда користи прву сети лопту да дође до петог сета и избегне пораз, 22:25, 2:2.

Преокрет и изједначење донели су самопоуздање црвено-белима у одлучујећем сету. Звезда је успела да дође до предности у петом сету преко Гмитровића, али Нејић је био тај који је повукао екипу. Звезда је имала 5:8, затим и 8:12, након чега после поена Петровића до сет лопте. Прву није искористила, али Оковић је направио сервис грешку и Звезда је дошла до прве победе у првенству.

Гмитровић са 28 поена је био најефикаснији, Нејић је постигао 20, а Јовановић 10.

Након обавеза у Купу Србије у Пожаревцу против Младог Радника, Звезда у наредног колу шампионата дочекује освајача Купа и Суперкупа Србије и противника из полуфиналне серије плеј-офа, Нови Пазар.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 9:15)

Љиг, дворана: ОШ „Сава Керковић“. Гледалаца: 150. Судије: Милан Милошевић и Јован Јовановић. Трајање меча:

СПАРТАК: Максимовић, Јестровић, Маринковић 15, Савић, Гајевић 20, Матић, Мирковић, Ђорђевић 19, Лазаревић 9, Оковић 2, Миловановић 17, Јанковић (либеро). Тренер: Марко Симић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Стоковић 1, Гмитровић 28, Машуловић 8, Петровић 5, Нејић 20, Несторовић, Јовановић 10, Додић, Н.Павловић, Андоновић 5, Д.Павловић. Тренер: Драган Кобиљски

Повезане вести

Leave a Comment