Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Земун – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Земун - Црвена звезда 0:1

Голом Ричмонда Боаћија у 81.минуту, Црвена звезда савладала Земун минималним резултатом и остварила 13.победу у Суперлиги, пред гостовање у Лондону.

Покушао је Владан Милојевић са потпуно новом одбрамбеном линијом, први пут заједно у играли Гобељић, Фримпонг, Бабић и Анђелковић. Стојковић је био поштеђен, а Родић и Радоњић остали на клупи.

Скромно прво полувреме, без пуно прилика и узбуђења, иако је био добар ритам меча. Земун је изашао високо, добро отворио утакмицу, желео да искористи Звездин умор, одржавао висок интезитет меча, али без прилика које би могли да сврстамо у категорију стопроцентних.

У 3.минуту након корнера Ласицкаса су запретили домаћи. Вучић је био највиши у скоку, али лопта је прошла тик поред стативе. Димић је био најрасположенији у редовима Земуна, правио је проблеме по левој страни, његов продор у 17.минуту није испратио нико од саиграча.

Звезда је први пут запретила преко Пешића у 21.минуту, када је након акције и асистенције Канге шутирао искоса леве стране, али Шаранов је био на опрезу.

Два одлична ударца са 30 метара: прво Канга у 30.минуту, лопта је отишла преко гола, затим и Доналд у 40.минуту, али Шаранов парадом спречава еврогол.

У наставку потпуна контрола игре и иницијатива Црвене звезде, Земун је био приморан да се потпуно посвети дефанзиви.

Шаранов је бранио шта је могао, у неколико наврата је „купио“ лопте после гужве испред свог гола.

У 56.минуту двострука измена Владана Милојевића, Родић и Радоњић су заменили Анђелковића и Срнића. И онда су уследиле и прилике.

Боаћи је у 58.минуту имао најбољу прилику, али је искоса са десне стране шутирао поред гола. Два пута је запретио Радоњић, имао је среће Шаранов.

У 75.минуту је ушао и капитен Милијаш, а пре гола Пешић је одлично шутирао са 16 метара, истакао се Шаранов.

Тренутак одлуке десио се у 81.минуту. Пешић је пробио по левој странни, издржао противника на леђима, окренуо и убацио лопту у пет метара, где је сигуран био Боаћи. 14.гол у сезони, шести у Суперлиги и 30. у Звездином дресу за победу у Земуну.

Црвена звезда је у 85.минуту могла и да реши питање победника. Контранапад Звезде, правовремена асистенција Боаћија, али је Канга у пресудном моменту изблокиран испред Шаранова.

Земун није успео да запрети Борјану до краја меча, Звезда је сачувала предност и забележила 13. победу у Суперлиги.

Битна победа пред гостовање у Лондону, у 4.колу Лиге Европе против Арсенала. А наредног викенда у 16.колу Суперлиге Звезда ће бити гост Радничком, у Нишу.

15.коло, Суперлига

ЗЕМУН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:0)

Београд, „Градски стадион Земун“.
Гледалаца: 3.500
Судија: Бојан Николић
Жути картони: Цветковић (Земун), Борјан (Црвена звезда)
Стрелци: 81.минут 0:1 Боаћи

ЗЕМУН: Шаранов, Милутиновић (46.Бубања) – (79-Бељић), Трајковић, Цветковић, Вучић, Луковић, Кисо, Ласицкас, Младеновић, Димић, Лечић (87.Вуковић). Тренер: Милан Милановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Фримпонг, Бабић, Анђелковић (56.Родић), Доналд, Крстичић (75.Милијаш), Канга, Срнић (56.Радоњић), Пешић, Боаћи. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње! Након 11 година Земун и Црвена звезда поново се састају на стадиону у Горњој вароши, у оквиру 15.кола Суперлиге.

3.минут – Земун први прети. Мотивисани домаћини били су близу на самом старту меча. Ласицкас је извео корнер, Вучић био највиши у скоку, Борјан је био немоћан, али лопта иде тик поред стативе.

8.минут – Бележимо први покушај Звезде: Боаћи се лепо снашао, шутирао из места, али право у Шаранова.

Земун је добро отворио утакмицу, жели да искористи умор Звездиних играча, Димић је најрасположенији.

21.минут – Након напада Земуна, Звезда одговара преко Канге и Пешића. Лепа акција, Канга је упослио Пешића, искоса је шутирао Звездин нападач, Шаранов брани.

Половина првог полувремена, по једна прилика на обе стране, Земун нешто конкретнији.

30.минут – Канга се одлучио на ударац на око 30 метара, преко гола иде лопта! Шаранов је парадом улепшао Кангин покушај. Након дужег периода прво узбуђење.

40.минут – Доналд! Снажан ударац са 30 метара, брани Шаранов! Под пречку је ишла лопта, какав би ово гол био!

41.минут – Након корнера атрактивно су покушали Пешић и Фримпонг, али без опасности по гол Земуна.

Минут надокнаде времена у Горњој вароши.

Полувреме у Земуну, без голова. Није било пуно прилика, Пешић је запретио, Канга и Доналд су запретили са 30 метара, на опрезу је био Шаранов.

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Земуну, нема измена. Нема ни голова након првих 45 минута.

48.минут – Крстичић је извео корнер, Бабић је у паду главом зхватио лопту, акробатски, али Шаранов сигуран у скоку.

54.минут – Гужва испред гола Земуна: Канга, Боаћи, па Бабић… нема ударца, лопта долази до Шаранова.

Двострука измена Владана Милојевића. Родић је заменио Анђелковића, Радоњић уместо Срнића.

58.минут – Боаћи! Изгледна прилика за Боаћија, најбоља у досадашњем току меча, али поредгола иде његов ударац! Пешић рекламира играње руком Трајковића.

60.минут – Сада прети Радоњић! Звезда напада, притиска, стеже обрућ око Земуновог гола.

64.минут – Луцидан покушај Радоњића са ивице 16 метара, Бубања је захватио лопту, након свега девети корнер, после којег нема опасности.

Тотална иницијатива Црвене звезде, која је за 20 минута у другом полувремену направила две изгледне прилике и константно притиска домаћу екипу.

70.минут – Нова гужва испред гола Земуна; Пешић је изблокиран, у наставку је Радоњић убацио лопту, али Шаранов се баца и хвата лопту.

Последња измена у Црвеној звезди. Владан Милојевић је заменио Крстичића у игри је капитен Ненад Милијаш.

78.минут – Пешић добро шутира са ивице 16 метара, брани Шаранов!

81.минут – ГОООООООЛ! 0:1, Ричмонд БОАЋИ! И гол! Пробила је Звездин Земунов бункер! Велики посао Пешића, пробио је, упослио Боаћија, који тресе мрежу 6.пут у Суперлиги, 14.у сезони и 30.пут у Звездином дресу! ЗВЕЗДА ВОДИ!

85.минут – Велика прилика за Кангу! Асистенција Боаћија, Канга је изблокиран испред Шаранова! Звезда је могла да реши питање победника!

Фримпонг је добио ударац након дуела и прилике за Земун. И Бабић је остао наземљи. Звезда је без измена.

Још три минута фудбала у Земуну.

КРАЈ! Победа Звезде у Земуну голом Боаћија!

Повезане вести

13 comments

KOVJE окт 29, 2017 at 20:42

i ja ih mrzim Dusane iz dna duse ono danas u Cacku je dno srpskog fudbala ,bruka i sramota ,olos nema mjeru u otimanju

Reply
dusan окт 29, 2017 at 19:32

franjini su odigrali odlicnu utakmicu u cacku. u 90-tom minutu sudija im je svirao penal koji je odbranjen, produzio je utakmicu pet minuta a olos je gol dao u 97. neko je ovde napisao nesto kao oni nas mrze, a mi njih ne. ja ih mrzim.

Reply
Rudd Gullit i ja! окт 29, 2017 at 20:09

Ne možeš mrziti govno kad u njega staneš. Samo se zgadiš.

Reply
Kalderon окт 29, 2017 at 17:12

Bravo momci.

Reply
LA[K]I окт 29, 2017 at 15:39

Vidim da su mnogi nezadovoljni startom utakmice. Start nije bio toliko los koliko smo mi navikli da se „slabi“ timovi iz SLS brane protiv Zvezde. Ovog puta nije bilo tako. Zemun je krenuo visoko i agresivno, nisu nam dali puno prostora za igru u prvom poluvremenu za razliku od drugih timova. Bas sam rekao steta je sto Le Talek i Savic nisu bili na terenu jer je prvo poluvreme ove utakmice bila odlicna priprema za Arsenal sto se odbrane tice. Zvezdi treba vise ovakvih meceva u SLS kako bi u Evropu mogli da odemo sto spremniji. Momcima svaka cast za pobedu na „vrucem“ terenu. Mislim da klub treba da kontaktira ovog Litvanca iz Zemun, Lasickas se preziva ako se nevaram. Decko je tehnicki odlicno potkovan, vidi se da zna fudbal. Odlican u napadu, agresivan u defanzivi. Mislim da bi se idealno uklopio u Milojev sistem igre + ima samo 20 godina. Mislim da ako se na zimu ili na leto oslobodi mesto stranca, da bi trebalo probati sa njegovim dovodjenjem. Sve u svemu dobar mec protiv dobrog protivnika i vazna pobeda! Spremno idemo na noge Arsenalu i nadamo se iznenadjenju!

Reply
KOVJE окт 29, 2017 at 15:15

bravo momci za nadljudske napore a vi pljuvaci igrajte i putujte na svaka tri dana pa da vidite kako je to lako. NAPRED ZVEZDO

Reply
Deki окт 29, 2017 at 14:28

Do juce srpskoligas da nam ovo radi? Strasno.. ako ne izgubimo, super ce biti!

Reply
Deki окт 29, 2017 at 14:24

Menjaj bre Babica, sta glumi?!

Reply
Josif окт 29, 2017 at 13:44

Ја незнам дали Срнич,Крстичич и Гобељич уопште разумеју која је њихова улога на терену.Са правом се Доналд љути и незнам зашто неиграју Радоњич и Аџич.Веч дуже време играмо јако лоше.позз.мкд

Reply
Deki окт 29, 2017 at 13:53

Potpuno si u pravu!

Reply
Hadži Dragan окт 29, 2017 at 16:50

Makedonac,malo jesmo pali u formi,ali brate ipak je sve ovo dosad iznad očekivanja.Prvi smo u Super ligi,igramo grupu EL i imamo šanse za nastavak na proleće.Pa šta brate više,ovome se letos nisam nadao,da budem iskren.

Reply
Josif окт 29, 2017 at 17:03

Па Драгане штосе европе тиче слажем се,али што се домачег првенства незнам.Пораз од Напретка,па победе на једевите јаде од 1:0 данас и прошло коло.Само нежелим дасе деси прошла сезона да уѓемо егал са Партизаном у плеј оф.Мислим да ипак морамо боље,и да неки играчи моментално незаслужују похвале.позз.мкд

Reply
Deki окт 29, 2017 at 13:21

Prvih 20min ocaj zivi!

Reply

Leave a Comment