Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Гобељић – Идемо да се боримо

Фудбалери Црвене звезде одрадили су последњи тренинг пред пут у Лондон, где их у четвртак очекује сусрет са Арсеналом. Марко Гобељић истакао је да је екипа спремна и изузетно мотивисана пред сусрет у Лиги Европе.

– Ово јесте сигурно најатрактивнији противник са којим играмо, али ако презимимо у Европи биће још таквих. Пред нама је веома тешка утакмица, сви знамо каква је екипа Арсенал. Нисам до сада у каријери имао прилике да играм ни приближно против тако јаког противника као што је Арсенал, сигурно је за мене лично то велики изазов. Једва чекам да почне утакмица. Пред сваки сусрет код мене је присутна одређена доза позитивне треме, то ме покреће и сугуран сам да ће и сада бити исти случај – рекао је Гобељић.

Изабраници Владана Милојевића извукли су поуке из првог меча који су са Арсеналом одиграли у Београду.

– И на Маракани је Арсенал показао колико је озбиљна екипа, код њих свако зна шта треба да ради на својој позицији и не одступају од свог начина игре. Док нисам ушао у игру имао сам прилике да са стране уочим њихово кретање на терену и начин на који играју. Оправдали су своје име, доказали су да нису без разлога тако велики клуб са изузетно дугом традицијом. Са друге стране, ми смо ту утакмицу одиграли одлично у већем делу, из грешке смо примили гол и надам се да се то неће поновити у Лондону. Притисак је на Маракани много већи, ко год од ривала да нам долази. На страни боље играмо ове сезоне и зато се надам да ће се ова друга утакмица са Арсеналом завршити у нашу корист.

Звездин универзалац истиче да одлучујући мечеви тек чекају његову екипу.

– Нисмо подигли белу заставу, идемо да се боримо и да дођемо до победе. Верујем у своју екипу и надам се повољном резултату за нас. Ако у томе не успемо сигурно ће нам и бод много значити како бисмо задржали другу позицију у нашој групи. Сваки бод нам је битан, очекује нас након Арсенала и гостовање у Минску, које такође неће бити лако. Сви по мало размишљамо и о исходу меча између Келна и БАТЕ Борисова и надамо се да ће немачка екипа извући победу, или макар бод. Ипак, не оптерећујемо се много, све конце држимо у својим рукама – поручио је Гобељић.

Повезане вести

Leave a Comment