Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда после преокрета стигла до четвртфинала Купа Србије

У осмини финала Купа Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали екипи Младог радника. У узбудљивој утакмици, црвено-бели су славили после пет сетова: Млади радник – Црвена звезда 2:3 (25:21, 14:25, 25:20, 21:25, 12:15).

Велика борба се водила почетком првог сета, на три узастопна поена нашег тима, Пожаревљани су одговорили истом мером. После нова три узастопна поена Младог радника, домаћин долази до два поена предности (9:7), али се Звезда реванширала пред обавезну паузу и сету и отишла са минималном предношћу на технички тајм-аут (11:12). Наставила се игра у серијама (14:12), па је уследила игра поен за поен. Ипак, Млади радник је у завршницу сета ушао са великих +5 (22:17). Звезда је запретила, али није могла да достигне ову предност – 1:0 (25:21).

Црвена звезда је на почетку другог сета стигла до два поена предности, да би након ас поена Д. Павловића и смеча Гмитровића успела да дуплира предност (7:11). После теничког тајм-аута, домаћи везују два поена, али Гмитровић и Нејић потом доносе нову највећу предност нашем тиму (10:15). Након тајм-аута Пожаревљана, Нејић и Гмитровић су наставили у истом стилу (10:18). Звезда није посустајала до краја сета, одлично су сервирали и Гмитровић и Павловић, па је резултат у сетовима убрзо био изједначен – 1:1 (14:25).

Три узастопна поена Гмитровића су отворила трећи сет, али су потом и домаћи везали три поена. Уследила је резултатска клацкалица до пет узастопних поена домаћина пред одлазак на техички тајм-аут (12:8). После тајм-аута Кобиљског, Звезда везује два поена (16:14), али се Млади радник убрзо вратио на +4 (19:15), а потом и додатно увећао предност (22:16). Ово је била довољна разлика да домаћин мирно приведе сет крају – 2:1 (25:20).

За разлику од старта претходног сета, сада је Млади радник стигао до три поена предности, а Звезда то брзо анулирала (4:4). Након резултатске клацклалице, Звезда одлази са два поена предности на технички тајм-аут (10:12). После игре поен за поен, наша екипа је увећала вођство (13:16). Домаћи тим је реаговао тајм-аутом, после кога је везао два поена, али је и Звезда одговорила на исти начин (15:18). Новим узастопним поенима, Звезда  „најављује“ тај-брејк (Петровић, Јовановић, Нејић – 16:23). После два узастопна поена Дудуја, Кобиљски није ништа желео да препусти случају, па је затражио предах, после чега Звезда стиже до сет лопте, а користи тек четврту – 2:2 (21:25).

Почетак одлучујућег сета је протекао у игри поен за поен, да би три узастопна поена нешег тима приморала тренера домаће екипе да затражи тајм-аут (3:5). Ас поеном Гмитровића, Звезда је имала +3 приликом промене страна (5:8). Иначе, то је био укупно седми поен Гмитровића у овом сету од укупно осам Звездиних. Павловић доноси +4, али Млади радник потом везује два поена. Звезда се вратила на +4 (7:11). Сада је Нејић ушао у серију (9:13). Млади радник је припретио са два узастопна поена, Звезда потом стиже до три меч лопте. Гмитровић ставља тачку на овај меч – 2:3 (12:15).

Александар Гмитровић је бриљирао са 25 поена, Павловић је сакупио 17, Нејић 16. Код домаћина, истакли су се Ковачевић са 17 и Буша са 16 поена.

На тај начин, Црвена звезда се пласирала у четвртфинале Купа Србије. Браво за момке, није лако вратити се после 1:2, нарочито имајући у виду чињеницу да Звезда практично са новим, још подмлађенијим тимом игра ове сезоне.

Повезане вести

Leave a Comment