Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звездине даме убедљиво до четвртфинала Купа

Одбојкашице Црвене звезде оправдале су улогу фаворита у мечу осмине финала Купа Србије против екипе Миленијум из Ниша. Црвено-беле су славиле резултатом 0:3, по сетовима 16:25, 8:25, 11:25.

Наше одбојкашице су одлично стартовале у мечу у којем су на папиру биле гошће. После почетног испитивања снага Звезда је везала пет поена за 15:11. Уследиле су серије од по три поена на обе стране, а црвено-беле су до завршнице сачувале вођство од четири поена. Новом серијом од пет поена наша екипа је фуриозно решила први сет у своју корист – 25:16.

Како је завршила први део игре Звезда је наставила исто и у другом. Врло брзо црвено-беле су стигле до 9:2, а не дуго затим и до двоцифрене предности 15:4. Серијом од 8:1 наше одбојкашице су дошле до чак 17 сет лопти, а Вања Букилић је искористила другу да дуплира Звездину предност – 25:8.

Звезда је на исти начин започела трећи сет. Повела са 9:2, а потом и 15:5. Овога пута Нишлијке су освојиле три поена више, а тачку на победу ставила је Милица Милуновић за 25:11.

Овај меч је био одлична прилика да Мирјана Мусулин испроба одбојкашице које у Суперлиги нису имале већу минутажу и оне су у потпуности оправдале очекивања. Најефикаснија на мечу била је Вања Букилић са 15 поена. Божица Марковић је освојила 8, а Милица Милуновић 7 поена.

Одбојкашице Црвене звезде у суботу 4. новембра од 19 часова гостују екипи Клек МД Зрењанин у оквиру 4. кола БПШ Суперлиге Србије.

МИЛЕНИЈУМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (16:25, 8:25, 11:25)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: . Судије: Биљана Милинковић и Јована Вуковић. Трајање меча: 58 минута.

МИЛЕНИЈУМ: Величковић, Павловић, Благојевић 5, Цветановић 5, Фемић, Сарић, Мирковић (либеро), Стојановић (либеро), М. Ристић 1, Илић 2, А. Ристић, Митић 1. Тренер: Марио Мајцан.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Марковић 8, Милуновић 7, Ђорђевић 4, Миленковић 6, Тасић 5, Букилић 15, Вучићевић 6, Зеремски (либеро). Нису играле: Чанак, Стијепић, Ђурић, Степановић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Повезане вести

Leave a Comment