Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Арсенал – Црвена звезда 0:0! Црвена звезда непоражена у Лондону и после 40 година!

Арсенал и Црвена звезда одиграли су без голова у мечу 4.кола групе Х Лиге Европе. Црвена звезда је поново непоражена у Лондону.

Игра и однос какав се пожелети може и против реномираног противника и стандардног учесника Лиге шампиона последњих 20 година.

Имала је Звезда за много чиме да жали након првих 45 минута у Лондону. Надиграла је поново Арсенал и створила три фантастичне прилике, али на крају може да буде и задовољна исходом.

Звезда је већ од првог минута показала Арсеналу да неће бити туриста и пуки посматрач дуела у коме је гост. Мејси је исртчао и спречио потенцијалну опасност по свој гол.

Арсенал је био тај који је први запретио преко Жируа, али Борјан је био сигуран. Мејтланд-Најлс је све припремио Французу, али није био прецизан као на „Маракани“.

И други пут је био у прилици Оливије Жиру. Одлични Француз, стрелац најлепшег гола у 2016.години је на асистенцију Вилока изашао сам испред Борјана, али му је Звездин голман скратио угао и одбранио.

И одмах након тога, Звезда прети. Радоњић је у контанападу упослио Срнића, али његов ударац брани Мејси. Звезда је имала корнер, а историја се поиграла на „Емиратима“.

Мало је фалило да након 40 година Савић поново утиша Арсеналове навијаче, а да у Лондону завлада мук! Овога пута Савић јуниор, Вујадин је имао прилику, али је Мејси уз помоћ пречке спасио Арсенал! Звезда је и у Београду погодила пречку.

Арсенал - Црвена звезда 0:0
LONDON, ENGLAND – NOVEMBER 02: Olivier Giroud of Arsenal holds off Vujadin Savic of FK Crvena Zvezda during the UEFA Europa League group H match between Arsenal FC and Crvena Zvezda at Emirates Stadium on November 2, 2017 in London, United Kingdom. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Звезда је препустила лопту и посед Арсеналу, али је била конкретнија и претила преко контранапада. Управо након контранапада црвено-бели су имали најбољу прилику на мечу. Боаћи је изашао сам испред Мејсија, могао је да бира где да шутира, али је промашио цео гол.

Црвена звезда је надиграла Арсенал у првих 45 минута, имала изгледније прилике, четири пута шутирала у оквир гола, али није успела да савлада Мета Мејсија.

У другом полувремену, Арсенал је притискао, имао посед, али само једну прилику за гол. Привидна надмоћ „Тобџија“ није била материјалазована у виду стопроцентних прилика.

У 64.минуту Дамијен Ле Талек је фантастичном интервенцијом сачувао бод Звезди. Поигравали су се Звездини играчи, Вилшир је то искористио, Борјан већ био савладан, али полетео је Ле Талек и практично на линији пожртвовано избио лопту.

На другој страни, Ричмонд Боаћи је имао још једну одличну прилику да Звезди донесе и победу, али поново је шутирао поред стативе! Ово није било вече Боаћија када је реализација у питању, међутим он је, као и сви остали фудбалери, одрадио одличан тактички посао.

Веома значајан бод за Црвену звезду. Арсенал је и са бодом и математички обезбедио пласман у нокаут фазу.

Црвена звезда сада има пет бодова и заузима друго место на табели, а следеће на реду је гостовање у Белорусији, 23.новембра против БАТЕ Борисова.

Утакмица, која ће вероватно одлучити ко ће уз Арсенал из групе Х дочекати пролеће у Европи.

4. коло, Лига Европе

АРСЕНАЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0 (0:0)

Лондон, стадион: „Емирати“ 
Гледалаца: 40.000
Судије: Лука Банти (Италија) 
Жути картони: Холдинг (Арсенал)
Стрелци: /

АРСЕНАЛ: Мејси, Дебиши, Холдинг, Елнени, Мејтленд-Најлс, Нелсон, Вилок (68.Нкетија), Коквелан, Вилшир, Волкот, Жиру. Тренер: Арсен Венгер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић, Доналд, Крстичић, Канга (69.Милић), Срнић (86.Рачић), Радоњић (89.Пешић), Боаћи. Тренер: Владан Милојевић

Табела групе Х након 4.кола

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње утакмица 4.кола Лиге Европе, после 40 година Арсенал – Црвена звезда у Лондону! ХРАБРО, момци!

1.минут – Борјан је практично асистирао Боаћију након испуцавања, Мејси прати ситуацију, излеће на време и интервенише главом.

3.минут – Сада је Радоњић покушао да пронађе Боаћија на пет метара, без панике интервенише Холдинг.

6.минут – Контранапад Арсенала преко Нелсона, реагује Ле Талек.

Висок темпо меча на самом почетку, Црвена звезда покушава одмах да одговори Арсеналу и нападне.

10.минут – Браво, Борјане! Прва озбиљнија прилика на мечу! Жиру је био у прилицу након дриблинга и асистенције Мејтланд-Најлса, али Борјан је спречио Арсенал да пређе у вођство!

12.минут – Штета! Канга је одлично упослио Радоњића, којег је повукао простор, дао је пребрз фор…

Средина првог полувремена на „Емиратима“ нема голова. Мирнији период меча, Арсенал има посед лопте, али нема прилика.

35.минут – По једна прилика на обе стране! Вилок је упослио Жируа, Борјан изашао скратио угао и интервенисао. Одмах је Звезда одговорила на другој страни! Радоњић је упослио Срнића, али Мејси сигуран!

36.минут – ПРЕЧКА! САВИЋ! Историја се поиграла на „Емиратима“! Савић на правом месту, главом је покушао, Мејси уз помоћ пречке спасава Арсенал! Боаћи је погодио пречку у Београду! Умало да поново у Лондону завлада мук, и да Савић јуниор понови историју 40 година касније!

45.минут – Боаћииииии… сам испред Мејсија, Ричмонд Боачи шутира поред гола! Каква прилика за Боаћија!

Три минута надокнаде на „Емиратима“.

Лука Банти свира крај првог полувремена. Има за много чим да жали Црвена звезда. Без голова на полувремену.

Друго полувреме

Нема промена у саставу, нису мењали ни Арсен Венгер, ни Владан Милојевић. Почиње друго полувреме на „Емирејтсу“. ХРАБРО!

47.минут – Одмах прети Жиру, преко гола. Мало је простора потребно одличном Французу, власнику „Ференц Пушкаш“ награде за најлепши гол 2016.године.

50.минут – Срнић шутира са ивице 16 метара, али право у Мејсија.

Притисак Арсенала, паника у Звездиној одбрани, желе домаћи играчи јенаестерац по сваку цену, али одмахује руком Лука Банти.

64.минут – Каква прилика за Вилшира, каква интервенција Ле Талека! Летећа, фантастична реакција Дамиена Ле Талека након ударца Вилшира, практично на гол линији! Борјан је био савладан. Браво, Дамијен!

По једна измена на обе стране, Нкетија је заменио Вилока, Милић Кангу. А затим и први жути картон, за Холдинга.

76.минут – Вилшир је пронашао Волкота, који је главом покушао да изненади Борјана, али непрецизно.

79.минут – Вилшир је финтом избацио и Доналда и Крстичића из игре, али погрешио у пасу. Затим је Волкот у прилици, али је срећом лоше захватио лопту.

80.минут – Боаћи! Поново је у прилици Ричмонд Боаћи, али поново је непрецизан.

Друга измена Владана Милојевића, Рачић је у игри уместо Срнића. Затим и последња, трећа измена, Пешић је заменио Радоњића.

Још четири минута фудбала на „Емирејтсу“. Толико надокнађује Лука Банти.

КРАЈ! Без голова на „Емирејтсу“! Арсенал ни после 40 година није савладао Звезду! Једино су Црвена звезда и Барселона остали непоражени а несавладани у Лондону!

 

 

Повезане вести

19 comments

ГоранЛанаДана нов 3, 2017 at 19:28

Наша драга Звезда одавно није била овако јака, Савић, Ле Талек, Стојковић су праве перјанице ту су наравно и остали добри играчи сви делују тимски и квалитетно. Оно што је по мени најважније ове играче треба пошто пото сачувати уз још можда купити 2-3 такође квалитетна играча и у том случају Европа нам је сигурна али ако ћемо сваке године продавати старе и доводити нове играче то по мени не пије воду! Поздрав свим звездашима.

Reply
Backo нов 3, 2017 at 19:55

Tako cemo da radimo kada smanjimo dugove na minimum. Sada tesko…

Reply
VLADIMIR нов 3, 2017 at 06:31

cestitke igracima,treneru,rukovodstvu kluba,dace Bog da opet budemo ona stara ZVEZDA

Reply
zvezdas нов 3, 2017 at 00:04

Generalno sad zelim da napišem komentar vezan za nas,ne za samu utakmicu posto ste vi vec sve pisali i svi smo maltene videli isto i ja tu realno nemam sta puno da dodam…ja zaista ne mogu da zamislim sta bi bilo kada bi samo imali snage za 90+ minuta fudbala,mi zaista igramo dobar fudbal sve dok imamo snage da trcimo…zaista u poslednjih nekoliko godina,tacnije od generacije zige ne pamtim da smo igrali ovako fino(moje mišljenje cak i bolje u nekim momentima od te generacije) i jos samo kada bi bili spremni za celu utakmicu pa to samo mogu da zamislim kako bi gazili tek…veliki,ali mnogo veliki napredak ne u odnosu na proslu sezonu nego u odnosu na prethodnih 5,6,7 godina i meni je jedina zelja da ova ekipa ostane na okupu i dogodine ako se uzme titula i uz dva tri igraca da se sve digne na visi nivo taman za ulaz u LS jer ovo kad pogledamo objektivno je nivo LE sto naravno ne smatram lose…ja za ovu sezonu uz titulu imam samo jos jednu zelju,to je da nakon kelna vidim bar jos jednu utakmicu na marakani i za mene dosta od ekipe iako zaista i ako ne prodjemo rec ne bih rekao,kad se setim pre 4 meseca kakvo je stanje bilo pa mi smo sada bukvalno na nebu i ne bih voleo da sidjemo odatle jos neko vreme 🙂 …sto se tice poslednje dve,idemo bateu mogu da kazem rastereceno jer ce poslednje kolo da resava ali…ima to ali uvek,daj da i protiv njih bez obzira sto nece biti rezultatskog pritiska toliko ipak jurnemo na pobedu i sebe stavimo u najgorem slucaju u idealnu poziciju pred keln…kazem u najgorem slucaju,ako mi bijemo bate i keln bije arsenal mada ja smatram da arsenal ce lagano da dobije keln pa sto onda ne bi zavrsili sve mozda vec u borisovu…malo sam se raspisao,nemam taj obicaj,izvinjavam se svima na dugom postu i veliki pozdrav uz nadu da cemo za tri nedelje da slavimo prolaz dalje 🙂

Reply
LA[K]I нов 3, 2017 at 17:38

Bilo je zadovoljstvo citati jedan ovakav komentar. Realan opis situacije u klubu u poslednjih nekoliko meseci i naravno vrlo bitan osvrt na predhodnu deceniju. E bas snaga je to sto nam treba za LS sledece sezone! Mora ekipa da bude spremna za svih 90 minuta i za produzetak ako to bude trebalo. Ta nespremnost nas je i kostala prosle sezone protiv Ludogoreca jer smo se nekako dogegali do produzetka i tu vise nismo mogli, Bugari su nas pregazili. Sada smo dosta bolje spremni, ali za utakmice sa ekipama iz liga 5-ice mora dosta bolje, a primer su utakmice sa Arsenalom i Kelnom gde nismo imali snage za istu igru i u prvom i u drugom poluvremenu. Zato sam rekao i da je bitno da sto vise ekipa iz SLS izadje protiv nas kao sto su izasli Zemun, Spartak i Napredak ove sezone, jer takve utakmice daju ekipi na snazi, a ne kao protiv Borca, Backe, Macve gde mi maltene i ne igramo profi fudbal vec probijamo bunker protivnika koji i kad primi gol nema zelju da napadne. Tako je razlika izmedju nas i Arsenal i Kelna ogromna bas zato sto oni jake utakmice igraju svake nedelje, a mi jednu-dve u mesec dana, pa nekad ni toliko… I ja sam se malo raspisao, ali zadovoljstvo je pisati kad tim igra ovako dobro. Pozdrav ljudi 🙂 !

Reply
zvezdas нов 3, 2017 at 19:37

Sve se slazem sa tobom,reko ajde malo da odgovorim na diskusiju kad nadjem vremena posto bas nemam obicaj da pisem ali kad su ovako malo bitnije utakmice onda ponekad nesto napisem 🙂 uglavnom nemam sta da dodam,sem sto sam napisao za tu fizičku spremu iz razloga sto sam bas na marakani protiv arsenala vrlo dobro video koliko fali samo snage da bi to bilo jos na boljem nivou(naravno sad tu ne racunam dal trebaju bolji igraci itd,nije to bila poenta)…samo cu primer navesti,odlicno sam video tipa u 70-om minutu mi krenemo u kontru,boaci trci i izvlaci poslednje atome,eventualno jedan igrac ga prati u trcanju koliko toliko a ostali nazalost nemaju snage iako znam da zele…bas nam fali samo ta spremnost za trcanje i to je to,i sinoc se to videlo…ali da se ne ponavljam dalje,mislim da smo sve rekli 🙂 i samo cu da dodam,gobelja me iz meca u mec iznenadjuje,pozitivno naravno jer tek sad shvatam da koliko god je realno tanak igrac sa fudbalskim znanjem ipak nam je decko zaista koristan,to vidi svako ko malo bolje prati utakmicu i ko hoce da vidi neke detalje koje prosecan gledalac ne gleda i zaista moram da ga pohvalim ovom prilikom 🙂 pozdrav za sve naravno,diskutovacemo i dalje a najvise zelim da umesto diskusije kako je ovo moglo ovako a ono onako ipak sedmog decembra se radujemo prolasku u 1/16 LE 🙂

Reply
rene artoa нов 2, 2017 at 23:52

Zamalo opet Savic da sj.be Arsenal!!!!!!!!

Reply
Mississauga нов 2, 2017 at 23:50

GOSPODIN I VELEMAJSTOR VLADAN MILOJEVIC !!!

Reply
Hadži Dragan нов 2, 2017 at 23:26

Bravo za sve od igrača do stručnog štaba i rukovodstva.Vidimo se na Marakani, nemojte da nam zvrje prazne tribine ko franjevcima.

Reply
Estrella Roja нов 2, 2017 at 23:17

Mnogo bolja utakmica Zvezde nego prethodna na Marakani gde smo bili preplašeni od imena rivala bez obzira što glavni igrači nisu igrali. Naklon do poda za večerašnji meč, učinili ste nas ponosnim i pomalo podesetili na dane kad je Zvezda sa Evropom bila na Ti. Le Talek je zaslužio epitet junaka pored Borjana i Savića, kako su se samo mnogi navijači a prevashodno wannabe novinari ogrešili o njega. Nije igrao džabe za dva bivša prvaka Evrope, kao i Donald. 🙂
I sad neka Čović govori o razlici u budžetu, pa ovaj drugi tim Arsenala vredi bar 15 puta više nego prva postava Zvezde, a razlika između najbogatijeg kluba i Zvezde u košarci je najviše 7 puta, toliko o nemogućim misijama. Još jednom, BRAVO ZVEZDO!

Reply
LA[K]I нов 2, 2017 at 23:34

Kad ti neko kaze da Arsenal igra sa B timom ti mu reci da taj B tim u LE ima osvojenih 10 od mogucih 12 bodova i da mu je ta dva oduzela bas Zvezda i to u sred Londona! Inace „strucnjaci“ nemaju pojma kakve kvalitete mora da poseduje jedan igrac da bi bio rezervista u Arsenalu. Sto se tice Le Taleka tacno se vidi da je decko prosao ozbiljnu fudbalsku skolu i da su ga trenirali ozbiljni strucnjaci. Miran i bez konfuzije cak i u najtezim momentima! Svaka mu cast! Od 5 bodova u grupi on je doneo 4, ovaj iz Londona i 3 iz Kelna! Ministar odbrane!

Reply
KOVJE нов 2, 2017 at 23:15

BRAVO HEROJI

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 2, 2017 at 23:15

svaka cast..kapa dole za rezultat,igru,taktiku…

Reply
LA[K]I нов 2, 2017 at 23:11

Svaka cast na bodu momci! Ostace velika zal za propustenim sansama Boacija i posebno Savica! Centimetri su ga delili od istorije, ali nije ga htelo. Le Taleku ponuditi duplo jaci ugovor! Znaci takav tandem kakav su on i Savic tesko mozemo naci! Momci su bili ubedljivo najsigurni veceras uz Borjana! I ona bravura Le Taleka koja nas je spasila… Kanga je dosta podbacio veceras. Sem pasa za Boacija bio je neprimetan. Milic mora vecu minutazu dobiti. Decko je sjajno odigrao veceras. Odradio je sve sto je bilo do njega, pa i vise nego sto sam ja ocekivao. Keln je razbio BATE-a 5:2 tako da smo sad najblizi prolecu u Evropi. Mislim da mozemo da napravimo takav podvig! Ocekuju nas zanimljive poslednje dve utakmice. To je ono sto cekamo vise od decenije, konkurentnu Zvezdu! Naravno molim se Bogu da se Jovicic oporavi, video sam da je poceo da trenira. Mogao bi da bude veliko pojacanje pred rasplet grupe! Bravo momci, bravo sampioni!

Reply
Србин са Космета нов 2, 2017 at 23:16

Скренути пажњу Канги због понашања приликом измене.Не сме на такав начин,негодовањем,да омаловажава тренера!!!

Reply
LA[K]I нов 2, 2017 at 23:21

Nisam hteo to da spomenem da ne bih rusio sjajnu atmosferu medju navijacima, ali stoji apsolutno sve sto si rekao. Takvo ponasanje nije bilo fer prema treneru koji mu je dao sansu i saigracima. Morao je da pokaze postovanje kakvo su svi oni pokazali prema njemu tokom ove sezone! To je srz nase ekipe i to je tajna uspeha! Tim, a ne pojedinac!

Reply
nazalost нов 4, 2017 at 20:32

isti taj kanga nas je kostao poraz od ludogoreca

Reply
Србин са Космета нов 2, 2017 at 23:01

Браво момци!

Reply

Leave a Comment