Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пешић – Пресрећан сам због хет-трика

У данашњој победи од 4:0 над Радничким свој први хет-трик у црвено-белом дресу постигао је Александар Пешић. Звездин штопер тако је стигао до 12. поготка у свим такмичењима од почетка сезоне.

– Пресрећан сам због хет-трика који сам постигао данас, али са друге стране није ми драго што се то догодило баш у мом граду где сам рођен и где сам направио прве кораке. Али то је фудбал, најважније ми је да смо победили. У почетку је било мало тешко док нисмо навикли на терен, доста је блатњав и зато није било лако играти. На нашу срећу на време смо отворили утакмицу и после је све било лакше. Посебно бих желео да похвалим нашег чувара мреже Борјана и читаву одбрамбену линију на фантастичној партији. Ја сам чак неколико пута видео лопту у голу, али Борјан је одлично реаговао – рекао је Пешић.

Након што је у 41. минуту оборен у противничком казненом простору, Звездин шпиц био је сигуран са беле тачке.

– Пенале увек шутирам у десну страну, али овог пута сам имао неки осећај да треба да променим. И на тренингу увек вежбам ударце у десни угао, али испоставило се да могу и на супротној страни да се снађем. Драго ми је да сам оповргао мишљење да играч над којим је начињен пенал увек промаши.

Четврти гол на мечу био је изузетно ефектан.

– Можда навијачима није било пријатно док су ишчекивали да упутим ударац, али читава акција је мало дуже трајала јер сам кренуо прво у лево, па ми је лопта застала због рупе на терену. Потом сам кренуо у десну страну и пошто је голман остао на ногама морао сам да урадим још једну финту и пласирао сам лопту левом ногом. На крају је испао леп гол, по мом мишљењу мој најлепши погодак у црвено-белом дресу.

Репрезентативна пауза добро ће доћи изабраницима Владана Милојевића да напуне батерије.

– Заиста смо преморени, стално смо у путу, пред овај меч чак нисмо стигли да тренирамо пуним интензитетом. Зато ће нам много значити неколико дана одмора пред наставак првенства. Надам се да ћемо наставити са подједнако ефикасном игром и да такође нећемо примати голове јер то много значи за самопоуздање читавој екипи – поручио је Пешић.

Повезане вести

5 comments

Gogi нов 6, 2017 at 17:10

A neki su ga ne tako davno ovde pljuvali i govorili da je promasaj,da nije vredan para koje su ulozene u njega itd a ono na pola sezone on ima 10 golova u JSL,1 u Evropi,1 u kupu…12 golova+postigao je i 2 gola u prijateljskoj utakmici protiv Dinama iz Panceva znaci 14 golova+ asistencije a tek pola sezone i jos nije igrao na nekim utakmicama,dok je na nekim ulazio sa klupe…Jos minimum 2 utakmice u Evropi a mozda i vise,kup u najgorem slucaju 2 ili sa finalom 5,prvenstvo 21 utakmica,mozda jos koja prijateljska za odrzavanje forme,znaci nekih 30ak utakmica do kraja sezone…Lagano preko 20 golova za ovu sezonu ce da postigne i uz Boacija ce da bude jedan od najboljih a ljudi bili poceli da sumnjaju u njega…

Reply
Rade Severac нов 6, 2017 at 17:04

Čestitke Pešiću za golove.Samo pitanje za autora teksta dali zna na kojoj poziciji igra Pešić? Nije štoper nego centarfor napadač.Pozdrav .

Reply
zvezdan нов 6, 2017 at 13:07

моје жеље у прелазном року ивановић из спартака,вукановић напредак,ђуричић сампдорија катаи алавес и један странац штопер

Reply
Suhoj37 нов 6, 2017 at 20:26

Iskreno ja bih uzeo samo Kataija od svih njih.

Reply
Loki нов 6, 2017 at 12:27

Samo napred, majstore…

Reply

Leave a Comment