Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели дочекују Пазарце

После успеха у Купу Србије и пласмана у четвртфинале овог такмичења, одбојкаши Црвене звезде се поново окрећу изазовима у Првенству Србије. У четвртом колу Суперлиге Србије, противник ће им бити Нови Пазар.

Одбојкашки клуб Нови Пазар је основан 1977. године, а од пре три сезоне су чланови најјачег ранга домаћег шампионата. Прошла сезона им је била најуспешнија у историји клуба, у којој је освојен и први трофеј – Куп Србије. Освајањем овог трофеја добили су прилику да се боре и за Суперкуп Србије и на отварању текуће сeзоне су ову прилику искористили, победивши шампиона Србије, екипу Војводине, након четири сета. Нови Пазар је претрпео значајне промене у тиму у односу на прошлу сезону, али је задржао најбољег играча – Ирфана Хамзагића. Поред поменуте победе у Суперкупу, Пазарци су остварили још четири победе ове сезоне у исто толико утакмица – три у Лиги, једну у Купу Србије, додуше, три од те четири након тај-брејка. Са друге стране, Црвена звезда је поред победу у Купу Србије (против Младог радника), у Првенству забележила једну победу (Спартак Љиг) и два пораза (Ниш, Војводина). Тренутно стање на табели даје предност Пазарцима, међутим, примач црвено-белих Милутин Нејић, никако не отписује свој тим, што се може закључити из изјаве дате за званични сајт Одбојкашког клуба Црвена звезда:

„С обзиром да смо у Љигу губили са 2:1 и 21:18 успели смо да се изборимо и да покажемо карактер. Најзад су и нови играчи Црвене звезде осетили како је то када се побеђује и најважније је да смо почели да стварамо победнички менталитет. Доста играча је отишло из Звезде, а дошло је доста нових који су тек сада почели да улазе у систем. Претходних сезона у тим је долазило по два, три нова играча, а пред почетак ове сезоне је дошло чак осам нових. Сви су веома вредни и треба нам мало времена да се уклопимо као екипа. Тај победнички менталитет смо показали у Љигу, а након тога смо остварили и јако битну победу у Пожаревцу“, додавши: „Ја сам увек оптимиста и мислим да можемо свакога да победимо, чак и јаче екипе од нас. Само зависи од тога како уђемо у утакмицу. Мислим да су момци схватили да можемо са сваким да играмо. Мотива неће фалити пошто играмо против Новог Пазара, једне од најјачих екипа у лиги. Пружићемо свој максимум, а из тога ће доћи и резултат, верујем, у нашу корист“.

Цена карте је као и увек 200 динара. Иако је публика и даље незаинтересована за одбојку, надамо се да ће наша екипа ипак добити какву-такву подршку, која ће јој помоћи да однесе победу из дербија кола, и додатно подигне самопоуздање пред наставак сезоне.

IV коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Нови Пазар,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, уторак, 07. 11. 2017. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment