Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРепрезентација

Капитен предводи Звездине репрезентативце!

КК Црвена звезда донеo је одлуку да дозволи наступ својим играчима за репрезентацију Србије.

Селектор актуелних вицешампиона Европе и света, кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић имаће на располгању за први „прозор“ квалификација за Светско првенство 2019. године на 4 играча Црвене звезде.

Клуб се саопштењем огласио поводом одлуке да дозволи наступ својим играчима.

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност , а у складу са позивом Кошаркашког савеза Србије, и наступа за репрезентацију Србије, да су њени играчи на располагању селектору Александру Ђорђевићу по његовом избору.

Клуб је ову одлуку донео у договору са играчима, уважавајући коректност селектора Александра Ђорђевића и кошаркашког савеза Србије .

Без обзира на чињеницу да је календар КК Црвена звезда мтс за такмичарску сезону 2017-2018 изузетно тежак, и оптерећен бројним утакмицама, за клуб је увек била велика част да у својим редовима има репрезентативце своје земље .

Играње за национални тим, је највећа част и задовољство коју један играч може да има и да доживи.“

Међу одабраним именима да представљају Србију су и капитен Бранко Лазић, Немања Дангубић, Никола Јовановић, као и Алекса Раданов, који тренутно наступа за ФМП.

Са претходног списка од 36 имена отпали су Никола Радичевић и Огњен Добрић.

Репрезентација Србије је у групи Г прве квалификационе рунде за Светско првенство 2019.године које се одржава у Кини, са репрезентацијама Немачке, Аустрије и Грузије.

На старту Србија ће у хали „Александар Николић“ дочекати Аустрију 24.новембра и Грузију, два дана касније (понедељак, 27.новембар).

Црвена звезда 23.новембра дочекује Басконију у Београдској арени.

Повезане вести

Leave a Comment