Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Савић: Да покажемо чврстину против Вероне

Ватерполисти Црвене звезде у среду 7. новембра (17,30 часова) дочекују италијанску Верону у четвртфиналу Евро Купа.

Тим поводом одржана је конференција за медије у Прес центру СД Црвена звезда на којој су говорили тренер Дејан Савић и капитен екипе Ђорђе Танасковић.

Савић је истакао да очекује једну занимљиву утакмицу са веома јаким противником.

Сигурно је да нас очекује једна занимљива утакмица и надам се да ће бити пуне трибине. Верона је екипа у коју је доста година улагано рада, труда, а пре свега новца. Ове сезоне су дошли до једног феноменалног нивоа где су уз Брешу можда и највећи конкуренти Про Реку за освајање титуле у Италији. Оно што знамо је да имају велики пех, а то је неиграње двојице центара, што би требало да значи да ће вероватно променити стил игре. Наиме, мислим да ће из формације 6-0 покушавати пропливавањем да дођу до ситуације за искључење, односно да искористе простор за шут. Кључни играчи су Лазовић, Фиљоли, Фондели, Гало, а игра и наш Драшовић. Морам да напоменем да имају изузетног тренера који је освајач две или три титуле са Про Реком, а то је Балдинети, коме је помоћник Предраг Зимоњић, наш бивши прослављени репрезентативац – изјавио је Дејан Савић, а потом је наставио:

Верона је екипа за респект, али ми се окрећемо нашој игри. Екипа је физички спремна, радили смо напорно неколико недеља, а последњих неколико дана смо увежбавали тактику за Верону и очекујем да моја екипа буде препозната кроз једну реч која се зове чврстина – истакао је Звездин тренер.

Капитен Ђорђе Танасковић верује да црвено-бели могу да приреде добру партију и остваре повољан резултат.

Играмо против екипе која је по именима фаворит на папиру. Имају доста јаке појединце, али можда немају толику дисциплину у игри. Више решавају нападе индивидуалним решењима Фонделија и Гала. То би могла да буде наша шанса, уколико одиграмо пре свега добру одбрану у нашем систему који смо створили кроз ова два, три месеца, да можемо да се носимо равноправно са њима. Морали би пре свега доста да пливамо јер су они екипа која је физички доминантнија, а и одлични су пливачи. Биће веома интересантна утаклмица и мислим да имамо своје шансе у среду – закључио је Танасковић.

Први меч четвртфинала Евро Купа између Црвене звезде и Вероне игра се у среду 8. новембра у 17,30 часова на базену СЦ Милан Гале Мушкатировић у Београду, уз директан ТВ пренос на Спорт клубу.

Реванш меч је на програму 9. децембра у Верони.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment