Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста у првом мечу четвртфинала Купа Европе

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на 25.мају од Спорт Менаџмента из Вероне 5:10 (0:1, 3:3, 2:2, 0:4), у првом мечу четвртфинала Купа Европе.

Нису успели црвено-бели да изборе повољан резултат пред реванш у Бусто Арсицију. Веома искусна екипа Спорт Менаџмента је искористила Звездина лоша решења у нападу. Пеломни трнутак меч се догодио у последњој секунди треће четвртине.

Италијани су боље отворили меч, иако су црвено-бели пружали и више него добар отпор. Једини гол у првој четвртини постигао је Луонго, најбољи стрелац меча. Добожанов је у неколико наврата интервенисао пред налетима гостију.

У другом периоду распламсала се борба. Петковић је погодио два пута за госте из Вероне, а Тохољ и Танкосић за Звезду. Голом Његована за 3:4 отишло се на одмор, а црвено-бели су имали прилику да и изједначе.

У наставку смо видели велику борбу, али и преломни тренутак. Црвено-бели су успели да чврстом одбраном и сјајним одбранама Добожанова неутралишу Спорт Менаџмент, али лоша решења и бојажљивост у нападу су имали своју цену.

Луонго је својим другим голом повисио на 3:5, али су Танасковић и Стојановић донели прво и испоставиће се једино изједначењена мечу. У четири наврата је Звезда имала прилику да поведе, али су Радовић и Асановић грешили у нападу у изгледним ситуацијама, а Стојановићев ударац је изблокиран.

Италијани су били сурови и казнили су Звездине промашаје у последњој секунди треће четвртине. Асановић је кренуо да плива у напад и оставио самог Фиљолија, који такве прилике не пропушта.

Звездини играчи су на психичком плану пали након гола Фиљолија, уследила је грешка за грешком, а то нису пропуштали на другој страни Гало, Луонго и Валентино. Затражио је Дејан Савић тајмаут, али Ди Сома је поставио коначних 5:10.

Велики резултат у односу на збивања у базену, али Спорт Менаџмент је екипа калибра Лиге шампиона, што им је и циљ у наредној сезони. Остаје жал за пропуштеним приликама и ономе што доносе утакмице против оваквих противника.

Реванш је на програму 9.децембра у Бусто Арсицију. Звезда ће у Ломбардију ићи са минусом од 5 голова.

За викенд у 5.колу А2 Регионалне лиге Звезда дочекује Катаро.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – Банка БПМ СПОРТ МЕНАЏМЕНТ 5:10 (0:1, 3:3, 2:2, 0:4)

Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 600. Судије: Шварц (Немачка), Буц (Холандија). Искључења: Црвена звезда 3/12, Спорт Менаџмент 3/10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 1, Радовић, Бурсаћ, Шуберић, Илић, Његован 1, Тохољ 1, Љубеновић, Танасковић 1, Стојановић 1, Асановић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић

СПОРТ МЕНАЏМЕНТ: Лазовић, Ди Сома 1, Панераи, Фиљоли 2, Фондели, Петковић 2, Драшовић, Гало 1, Мирарки, Луонго 3, Валентино 1, Никосиа. Тренер: Марко Балдинети.

Повезане вести

Leave a Comment