Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели стигли у Малагу

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у среду касно увече у Малагу, где их у петак од 20,45 часова чека меч са Уникахом. О предстојећем мечу говоре тренер Алимпијевић, и првотимци Немања Дангубић и Никола Јовановић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у среду касно увече у Малагу, где их у петак очекује меч 6. кола Евролиге против Уникахе.

Тренер Душан Алимпијевић у овом мечу, након победе у дербију, неће моћи да рачуна на крилног центра Перу Антића, који је прекинуо планиране терапије почетком недеље, и на сопствени захтев одиграо утакмицу са Партизаном.

Антић је у Београду наставио са опоравком од повреде мишића листа, а сви остали играчи су спремни за дуел са екипом која је освајањем Еврокупа, обезбедила повратак у елитно такмичење. Зелени из Малаге су у претходној рунди савладали ЕФЕС у Истанбулу.

Тренер Душан Алимпијевић:
Растемо из утакмице у утакмицу, нормално је да у овом периоду имамо одређене осцилације. На нама је да из сваког меча Евролиге извучемо поуку, да то за нас буде једна корисна школа и да те осцилације сводимо на минимум, односно да их избацујемо колико је то могуће.

Ми заиста ни у једну утакмицу Евролиге не улазимо као фаворити. Чини ми се да су се очекивања променила после скора 2-2, а волео бих да имамо добро разумевање, јер Звезда је на почетку новог циклуса, са измењеним саставом, у свакој утакмици иде на победу, али за тако нешто је потребно да се много ствари деси како треба на самом терену.

Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије у неким другим сегментима, против Уникахе која има импозантан ростер и полако стиже до праве форме. Верујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе – рекао је тренер црвено-белих.

Црвено-бели су још у среду у 6,30 одлетели за Париз где су провели цео дан, чекајући лет за Шпанију, али су боравак искористили да се одморе и тренирају, а након двочасовног лета, у среду око 23 сата су и стигли у Малагу.

Немања Дангубић:
Имаћемо два дана да се припремимо за ову утакмицу, јер смо били фокусирани на меч у АБА лиги. Веома тешко гостовање, кренули су у нову сезону Евролиге великом победом,након тога су имали мали пад. Сигурно да желе на свом терену да докажу да су подигли форму. Имамо исти скор 2-3, ми желимо да одиграмо добру, квалитетну утакмицу, тражићемо своју шансу да додјемо до бодова. Уникаха је екипа која игра у јаком темпу, и то желимо и морамо да спречимо, тај висок ритам који диктирају, транзицију са добрим спољним играчима, на првом месту ту мислим на Немању Недовића, који у нападу и поентерски игра јако добро.

Никола Јовановић:
Први циљ је био да се опоравимо након важне утакмице у АБА лиги, јер нас је чекао и тежак пут преко Париза где смо провели цео један дан, у среду. Ипак, имаћемо довољно времена да одрадимо неколико добрих тренинга и припремимо се за Малагу. Екипу Уникахе предводи одлична бековска линија која даје тон игри тог тима, МекКалум и Недовић. Тамо је доста наших играча, попуњени су на свим позицијама, и сигурно да је ова утакмица велики изазов за нас, јер желимо да одиграмо добро у Шпанији – рекао је крилни центар црвено-белих.

Екипа Црвене звезде мтс након утакмице у Малаги која се игра од 20,45 часова и која ће „затворити“ 6. коло Евролиге, враћа се у суботу поподне у Београд, а већ у недељу од 17 сати на програму је меч 8. кола АБА лиге са ФМП-ом у дворани „Александар Николић“. У среду, гост црвено-белих, у утакмици која је означена од стране Евролиге и као „дерби 7. кола“ Црвена звезда мтс дочекује ЦСКА у „Београдској Арени“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment