Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши гостују Рибници

Црвено-бели одбојкаши су у прошлом колу Суперлиге Србије били близу победе над актуелним освајачем Купа и Суперкупа Србије, али, на нашу жалост, изгубили су три „тесна“ сета после вођства од 2:0, па њихова добра игра на старту меча није материјализована. Свакако радује све боља игра, али времена за одмор нема, јер наша екипа већ у петак гостује Рибници.

Одбојкашки клуб Рибница је основан 1954. године, а 1974. се пласирао у Прву савезну лигу. Четири године касније освојили су први трофеј – Куп Југославије, чиме су изборили учешће у Европи, и представљали су нашу земљу у Купу победника купова, а још неколико пута су играли у европским такмичењима. Највиши ранг су напуштали само у неколико наврата, а већ неко време су стабилан суперлигаш. У сезони 2006/07 су стигли до финала плеј-офа, у коме је ипак тријумфовала Војводина са 3:1 у победама. Још три пута су играли финале националног купа, али нису успели да понове успех из 1978. године. Последњи пут су били у финалу у у сезони 2013/14, када су поражени од нашег тима, а захваљујући овом пласману, борили су се и у Суперкупу Србије, такође против Црвене звезде.

Интересантно да је Звезда последњих неколико година углавном лако излазила на крај са Рибницом, да би прошле сезоне била поражена оба пута у лигашком делу сезоне од овог тима. Време је да се та серија прекине, и да Звезда започне нову серију победа. Подмлађена екипа Звезда то свакако може, а посао им отежава повреда техничара Петровића, који је изврнуо зглоб на утакмици против Новог Пазара.

Краљевчани су, као и наша екипа, значајно променили тим у односу на прошлу сезону, и у досадашњем делу првенства нису успели да остваре ниједну победу. Звезда са друге стране има једну победу (Спартак Љиг) и три пораза (Ниш, Војводина и Нови Пазар).

Идемо до победе!

V коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије:

Рибница – Црвена звезда,

Нова Хала спортова у Краљеву, петак, 10. 11. 2017. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment