Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда стала у Суботици

ЖФК Црвена звезда забележио је други пораз у сезони, поново од шампиона Спартака. У дербију 10.кола Суперлиге за жене на „Градском стадиону“ у Суботици, Спартак је славио 4:0.

Нису успеле Звездине девојке да парирају Спартаку у дербију женског фудбала и да наставе серију победа и добрих издања. Звездино најслабије издање ове јесени је сурово кажњено у Суботици.

Тијана Филиповић је већ у 6.минуту лепим волеј ударцем са 18 метара довела домаћина у вођство, а Нина Дорин у 32.минуту лобовала Петковићку, и дуплирала предност након лоше процене и реакције Звездине дефанзиве.

Покушао је тренер Александар Петровић двоструком изменом на старту другог полувремена да пробуди свој тим и промени стање ствари на терену, Ана Барјактаровић и Јована Аранђеловић су замениле Мирелу Тенков и Тијану Ђорђевић.

Али, није то овог пута пошло за „ногом“ његовим играчицама. Утакмица је решена средином другог полувремена.

Јелена Маренић је евроголом повисила на 3:0 у 62.минуту са ивице шеснаестерца искоса десне стране. Марина Петковић је била немоћна, лопта је погодила место где се спајају пречка и статива.

Тачку на меч својим другим голом је поставила Филиповић у 84.минуту, искористила је простор између последње линије Звездине одбране и решила ситуацију један на један против Марине Петковић.

Црвено-беле после 10.кола имају биланс од 7 победа, 1 нерешене утакмице и 2 пораза, оба од Спартака, од којег су примљени и једини голови у првенству – 6. За суботичком екипо Звезда заостаје 8 бодова.

У последњој утакмици у години пред одлазак на зимску паузу, Звезда дочекује Машинац.

ЖФК Црвена звезда: Петковић, Марковић, Т.Ђорђевић (Аранђеловић), Смиљковић, Крстић, Миладиновић (Живковић), Малешевић, Стојановић, Савановић, К.Ђорђевић, Тенков (Барјактаровић).

Повезане вести

Leave a Comment