Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда поражена од Железничара, судијски двојац одлучио сусрет у „Шумицама“

Црвена звезда је доживела други пораз у сезони, први у „Шумицама“, од екипе Железничара 27:29.

Узбудљива и бурна дерби утакмица 7.кола Суперлиге током свих 60 минута игре, али посебно у последња два минута.

Судијски тандем је пропустио да реагује у кључним моментима како доликује правилима па је меч отишао у другом правцу и бацио сенку на утакмицу. Намерно или случајно, имали смо прилике да видимо у директном преносу.

Ненад Перуничић није могао да рачуна на повређене капитена Дејана Бабића и Ненада Мандића, али је новопридошли пивотмен Зоран Ђурковић дебитовао.

Звезда је прва повела 2:0, затим гости стигли. У наставку Железничар је водио, Звезда стизала резултат. Беспоштедна борба на обе стране, ниједна екипа није успевала да се одвоји. Голом Крсманчића у последњој секунди првог полувремена, Железничар је на одмор отишао са вођством 13:14.

Звезду је у другом полувремену капитен Младен Шотић одржавао у игри, постизао је голове и из контранапада, и са крила, и са позиције бека. Железничар је у неколико наврата имао два гола предности, Звезда се враћа у игру. Погађао је и Мошић, битне голове постизали су и Блечић, Александар Бабић и Пешић.

У 52.минуту минуту Младен Шотић је постигао гол за 25:24, Железничар је изједначио, а онда се догодила прва сумњива ситуација. Након одбране Љубеновића са крила, пивот гостију је преступио а затим и лопту са земље проследио у гол, који је судијски двојац признао. Оправдани протести Звездиних играча нису уродили плодом, а у следећем нападу Падежанин је погодио за 25:27.

Звезда је успела да се преко Пешића врати у игру, иако је пропустила неколико прилика за гол, и при резултату 28:29 на 25 секунди пре краја, утисак је остала ускраћена и оштећена.

Након тајм-аута Ненад Перуничић се одлучио за пресинг, Шотић је одузео чисту лопту Петковићу, коме је претходно испала, имао отворен пут ка контранападу, али су судије одлучиле да врате лопту Нишлијама.

Бурни протести целокупног црвено-белог табора и публике, према реакцијама из „Шумица“ оправдано. Шотић је зарадио искључење, затим и Ненад Перуничић. Железничар је имао два играча више, а Спасић поставио коначан резултат 27:29.

Неспортска атмосфера коју је затим иницирао тренер гостујуће екипе директним провоцирањем играча црвено-белих смирена је захваљујући присебности у Звездином табору, и срећом није ескалирала.

Нажалост, Црвена звезда није имала подршку на овом сусрету, али су бројни љубитељи рукомета присутни у „Шумицама“ револтирани одлукама судијског тандема Боричић – Марковић негодовали по завршетку утакмице.

Морамо да напоменемо да ово није први пут да се у директном преносу види да је Црвена звезда оштећена у дуелима Суперлиге.

Мошић је био најефикаснији са 7 голова, Шотић је постигао 6, а Пешић 5 голова.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Пожаревцу.

Црвена звезда – Железничар 27:29 (13:14)
Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Железничар 3 (3). Искључења: Црвена звезда 8, Железничар 4 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 6, Радисављевић, Мошић 7, Бабић 1, Љубојевић, Блечић 1, Палевић, Пешић 5, Љубеновић (8 одбрана) Бугариновић 1, Милосављевић 2, Пејчиновић (2 обране) Матичић 3 (3), Кљајић, Ђурковић 1. Тренер: Ненад Перуничић
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Златановић (8 одбрана, 1 седмерац), Гемаљевић (2 одбране), Лазић, Митић, Павловић, Мађар, Падежанин 3, Крсманчић 3, Петковић, Спасић 2, Јевтић 6, Мирић 3 (3), Милошевић 2, Ђукић 8, Вучковић 2, Барјактаревић. Тренер: Јосиф Петковић

Повезане вести

Leave a Comment