Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Диана Дабетић светска првакиња

Светско првенство у кик боксу одржано је у Будимпешти почетком новембра 2017. године. Црвена звезда је имала три представника, а освојене су две медаље.

Највећи успех је постигла Диана Дабетић, која је постала Светска првакиња у дисциплини лоу кик у тежинској категорији до 65 кг. Диана је у полуфиналу победила Рускињу Диану Нифантијеву убедљиво са 3:0. После тога у финалу је имала за противницу Туркињу Кубру Акбулут, коју је победила у тешкој борби са 2:1 и тако је постала првак Света за 2017. годину.

Другу медаљу за Звезду и то бронзану је освојио Никола Филиповић у дисциплини К1 у супертешкој категорији (преко 91 кг). Никола је у четвртфиналу победио Јерсултана Бекенова из Казахстана убедљиво са 3:0. После тога је у полуфиналу имао за противника Бахрама Рајабжадеха из Азербејџана од кога је изгубио после велике борбе са 1:2. Тако се Никола морао задовољити бронзаном медаљом, односно трећим местом на Свету.

Трећи Звездин представник на овом такмичењу био је Илија Јовановић у дисциплини К1 у тежинској категорији до 86 кг, али он није доспео до борби за медаље.

Повезане вести

Leave a Comment