Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКуп СрбијеНајновијеФудбал

Милојевић – Радује нас Бранков повратак

Утакмицом осмине финала Купа Србије фудбалери Црвене звезде започеће нову серију такмичарских утакмица.

У среду, 15. новембра од 16 часова, Црвена звезда ће у Чачку покушати да обезбеди пласман у четвртфинале најмасовнијег српског такмичења.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да је екипа спремна за нове изазове.

— После кратког одмора који мислим да је свима пријао враћамо се обавезама. Куп такмичење је такмичење у којем имамо велике амбиције, као и у сваком такмичењу. Играли смо недавно у Чачку против Борца. Без обзира на позицију на табели, мислим да Борац игра добро, организовано, и да само због сплета разних околности заузима позицију где су сада. Са друге стране, ми смо добро радили ових неколико дана и после конференције имамо тренинг и крећемо на пут. Нећемо моћи да рачунамо на играче које имају репрезентативне обавезе, а што се тиче повреда, немамо проблема. После тренинга ћу знати које играче ћу повести у Чачак — рекао је Милојевић.

Домаћин на овој утакмици екипа Борца суочава се са проблемима о којима Звездин тренер не размишља.

— Не обазирем се на њихове унутрашње проблеме, размишљам само о својој екипи. Играчи када изађу на терен, забораве све проблеме. Момци који играју у Борцу су професионалци, и сигуран сам да ће дати све од себе за боје свог клуба.

Звезда неће моћи да наступи у најјачем саставу, пре свега због одсуства репрезентативаца. Тај податак нимало не плаши Звездиног стратега.

— Ја се никада не плашим. Имам поверења у играче и понављао сам често да екипа која изађе на терен јесте најбољи могући тим. Сви момци заслужују да играју и због тога сам често имао велике дилеме око састава. Не размишљам о томе да неког одмарам за суботу, то је често мач са две оштрице. Изаћи ће најбољи могући тим. Играчи су припремљени физички, сада су и психички одморнији, очекујем још да се врате играчи који су са репрезентацијама и да све протекне у најбољем реду и да буду спремни за суботу — рекао је Милојевић.

У екипу се вратио Бранко Јовичић након дужег одсуства због повреде.

— За сваког тренера је најбитније да су му играчи здрави, мени је то такође приоритет. Драго ми је да се Бранко вратио, полако се враћа и Рикардињо, Милић се опоравио, тако да у овом тренутку немамо проблема са повредама. Имамо згуснут распоред, сваки играч ће нам бити потребан јер биће доста утакмица и самим тим ротација. Временске прилике полако постају неприлике, терени ће бити све тежи и због тога нам је сваки играч битан. Пресрећни смо сви у клубу што се Бранко вратио. Он је велики професионалац, свестан је ситуације, покушао је на све могуће начине да се што брже опорави. Од његове спремности и датих момената утакмица зависиће када ће заиграти. Треба бити мудар, долази из дугог процеса опоравка, сад полако мора да уђе у ритам. Немам дилему да ће он то да уради, али ја сам неко ко је стрпљив и нећу журити, не желим да угрозимо његово здравље. Не могу да предвиђам ништа, али верујем да чемо врло брзо знати када ће заиграти — закључио је Владан Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment