Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Човић: Подршка навијача нам много значи

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић говорио је о бројним актуелним темама и био у потпуности на располагању медијима за сва питања.

Уочи утакмице између Црвене звезде мтс и ЦСКА на конференцији за медије у Београдској арени, јавности се обратио и председник КК Црвена звезда мтс – Небојша Човић. Након излагања тренера црвено-белих Душана Алимпијевића, надовезао се председник Клуба. Човић је говорио о бројним темама и био у потпуности на располагању медијима за сва питања која су и овог пута била веома бројна. Излагање председника КК Црвена звезда мтс преносимо у целости:

Шта значи да навијачи немају поверења? Хоће ли имати поверења ако се вратимо у 2011. годину или још боље у 2010. годину. Ипак, треба разложити у ово време модерних мрежа навијаче и ботове. Ми смо ушли у сезону са новим стручним штабом и са 11 нових играча. Мислите да је неко незналица или луд да мисли да не би било добро да задржимо прошлогодишњи тим? Било би добро, али није било реално.Са некима смо се већ договорили да иду у току сезоне, а са некима у међувремену. Ко би нам дао 2.5 милиона евра? Нама као државном банкомату како многи говоре, а многи од вас (медија) и потпирују.

Колико ће људи доћи и каква ће посета бити на утакмици је одређени спецификум. Видели смо на утакмицама са Барселоном и Макабијем, али и на другим утакмицама Евролиге… Нова Звезда се ни на једној утакмици није обрукала. Све зависи шта очекујемо. Направићу једно поређење:

ЦСКА данас поподне по руском времену заврши тренинг и седа у чартер авион да дођу у Београд на вечерицу па одраде тренинг.. После се одмарају, сутра тренинг, одиграју утакмицу и враћају се летом за Москвом. А ми? На пример Уникаха… Идемо Београд – Париз, па чекамо 10 сати следећи лет и онда играмо утакмицу, устанемо у 4 ујутру и идемо на лет. Онда се враћамо у суботу у 1 поподне па у недељу поподне играмо утакмицу у АБА лиги. То је само један фактор, други представља разлике у буџетима и ростерима.

Чини ми се да су поједини медији жељни да на одређени начин пишу о Звезди. Упоредићемо цифре са Бамбергом. Ми смо прошле године продали 2.238 карата, играли смо у дворани Александар Николић. Ми смо ове године продали 3.500 карата. Не треба нам факултет да кажемо да 3.000 у једној дворани и 3.000 у Београдској арени не представља исто. Ипак, када се пише о томе види се зла намера.

Ми никада нисмо рекли да је Фајнал фор у Београду циљ. Да ли бисмо волели? Да, било би лепо, али за то нам је потребна подршка. Свако јури за себе, за свој клуб. Звезда је прошле године продала преко 102.617 појединачних улазница у Евролиги, а од тога смо осам утакмица играли у Пиониру. У Арени смо играли седам утакмица и продали 76.820 карата.

Имали смо утакмице са празном халом… Против Макабија смо имали 8.300 гледалаца и били трећи у Европи по гледаоцима на утакмици. Нико неће, ни на један начин, постављати тренере и играче. Када дође у управу, може, али сада не може. Поверење у управу? Не знам колико ту треба имати памети. Будите сигурни да када будемо отишли нећемо оставити Звезду какву смо је затекли.

Ако је неко замишљао да Звезда треба сваке сезоне да прави рекорде…. да има само један пораз у АБА лиги, да прави 40, 50 разлике… Имамо велики број младих играча ове године. Наш циљ није само ова сезона. Нови тренер и стручни штаб има једну несрећу, упали су у ципеле прошлог стручног штаба који је заједно са управом остварио одличне резултате. Много тежи посао има овај стручни штаб, од претходног. Који је улазио у ципеле након лошијих резултата претходника.

Што се тиче Загорца ми се ове сезоне нисмо ни интересовали за њега. Можда звучи смешно, али тако је. Интересовали смо се оне сезоне пре него што је отишао у НБА. Мислим да смо били у праву јер мислим да би у Звезди више напредовао. Наравно, финансијски моменат није био такав да ми можемо да дамо 2.2 милиона за двогодишњи уговор и да га катујемо и исплатимо.

Да нема новца, па никада га нема. Ипак, нећемо носити дресове ни дугих ни кратких рукава, нисмо за промену пропозиција.

Знамо како се публика и гледаоци односе према нашим противницима. Као што знате Фајнал фор се игра у Евролиги, а ми као једини представник Србије у том такмичењу… па логично је да играмо у Београдској арени. Сви знамо шта је дворана ’’Пионир’’, али некада су и другачије околности. Трошкови Арене су нешто преко 20.000 евра. Пионир износи 3.5 до 4 хиљаде. Али, потенцијал гледаоца у Арени досеже и до 20.000 гледалаца. Ту не спадају само трошкови утакмице, већ и тренинзи за обе екипе и остали пропратни садржај.

Људи кажу срамота је посета са Бамбергом. Нисам убацио уопште социјални моменат… Сутра нам се преклапа утакмица са утакмицом Борца из Чачка, а многи воле да гледају фудбал. Предуго се чекао успех у фудбалу, а ја сам свестан да је фудбал приоритет на сфери интересовања. Звезда у великом броју случаја ове године мора да игра у Евролиги, а рекао сам већ разлог то је Фајнал фор у Арени ове године. Када се преклапају одређени догађаји у Арени са нашим утакмицама, играћемо у дворани “Александар Николић“.

Изузетно је тешко померити утакмицу у Евролиги. То смо урадили против Барселоне због фудбалске утакмице са Арсеналом. И то нас је после коштало у АБА лиги када смо скратили себи период одмора.

Помињали су појединци и те термине… И то је превара. Многи су мислили да ћемо померати термин да неки знаменити јуниори Партизана не би играли против наших јуниора. Играли смо, Партизан је победио, али смо у утакмици првих тимова ми добили глат.

Ми смо само прошле године платили преко 100.000 евра казне, а велики део тих казни је био зато што су степенице затворене, а морају да буду отворене. На пример… Имајте у виду и тај аспект играња у Београдској арени.

Нама навијачи много значе. Чак се и смејемо на разне натписе који се појављују у одређеним медијима. Прављење еуфорије, не долазе навијачи због оваквог или онаквог тима… Само тако наставите. Једино што нећемо да дозволимо да се вратимо у време када је било ’’сачекуша’’ да се не иде на утакмице и када је клуб продавао 250 до 300 сезонских карата.

Не гледајте Звезду само кроз сезону 2017/2018. Наши циљеви су јасни ове сезоне на свим фронтовима. Није ли писало да Звезда неће имати ниједну евролигашку победу? Већ смо то премашили. Ми смо на почетку циклуса, а погледајте у првом тиму младе играче, погледајте тим ФМП-а и јуниорски наш састав… Што се тиче појачања, то је посао стручног штаба, са којим ми треба или не треба да се усагласимо у складу са финансијама.

Тачно је да паре не играју, али се за паре игра. Цео спорт се игра због пара. Причамо да једна Црвена звезда бруто не прелази 3.2, 3.3 милиона. Па само Швед кошта толико нето. Веома сам задовољан како ради стручни штаб Звезде. Поздрављам све оно што смо урадили са претходним стручним штабом, али све има свој крај. Једног дана ћемо и ми отићи када се будимо договорили, али не преко кафића и менаџера… Само онако како то треба и никада нећемо довести Звезду до тога да нам скидају кошеве.

Хоћу и ја да научим технологију. Па ја бих по цео дан лупао по томе на фејсбуцима и твитерима. Морам да радим нешто и да од нечега живим. Истински се дивим одређеним ’’Попајима’’ и Дизнијевим јунацима који по цео дан коментаришу.

Моје мишљење је да нигде нисмо погрешили у процени. Да било ко узме неког од вас за руку и одведе у Канаду и да се за два месеца потпуно аклиматизује? Вероватно мислите на Јанковића, Јовановића, Радичевића… Чујем и ја, имам уши. Хајде да видимо какви ће сви они бити за годину дана. Сетите се када је Џенкинс, чекали смо га од окторбра до фебруара да нешто убаци. Знам да навијачи навијају и желе да буду најбољи, али која је ту компетенција? Није лако играти у Звезди, нити било шта бити у Звезди.

Мислим да је прва АБА лига велика ствар и да је донела много тога. Друга АБА лига је одлична надоградња на то. Оно што је веома важно је то да смо успели да завршимо финансијско стање и прве и друге АБА лиге. Има простора за надоградњу и надам се да ће се то догађати у наредним годинама. Друга АБА лига уопште није лоша, а мислим да је она важна да оживи центре кошарке. Из моје перспективе, као човека из Србије, сматрам да је добро што се игра у Чачку и Вршцу. Мислим да национални савези у региону морају да направе бољу комуникацију са АБА лигом. У Словенији кажу – не можете да судите, ако судите АБА лигу итд. То није у интересу кошарке.

Научио сам да они петлови који први кукуричу, први заврше у супи. Покушавам да нађем једног НБА играча који ће играти за репрезентацију у квалификацијама. Нажалост, не могу. Било би занимљиво како би функционисала Звезда да Перо Антић игра за Македонију, Лесор за Француску, Бјелица за Црну Гору… Или Фелдин за Доминикану. Оде тамо и не врати се три кола јер је близу. Такође, за Србију игра три играча.

Ми ћемо увек бити за то да су сви кошаркаши равноправни, широм света. Донећемо одлуку, али не бисмо да будемо први.“

Повезане вести

27 comments

dejo феб 19, 2018 at 00:14

Covicu smijeni trenera Crvene Zvezde Alimpijevica jer ova partija protiv Partizana vise ne smije da se ponovi a to je taj poraz koji boli bas puno ,Covicu zbog ovog hocemo novog trenera KK Crvena Zvezda jer da sadasnji trener Partizana Canak koji je kao pocetnik dobio Zvezdinog trenera sadasnjeg na taktickom planu sto je sramota za KK Crvenu Zvezdu

Reply
dejo феб 2, 2018 at 22:49

Covicu treba da reces Alimpijevicu treneru KK Crvena Zvezda da sto vise izvrsi pritisak na sudije u EL na svakom mecu sto vise i da rece igracima trener Crvene Zvezde da igraju sto vise prljavo ili ostro odbranu u svakoj utakmici EL i ostalim takmicenjima ,Covicu imam jedan predlog ako ne dobije Milano Crvena Zvezda u Beogradu smijeni Alimpijevica i onda dovedi Duska Ivanovica u Crvenu Zvezdu

Reply
dejo јан 18, 2018 at 01:29

Covke dovedi u Crvenu Zvezdu sa kosarkaskog univeziteta Zapadna Virdzinija Sagaba Konate i Esa Ahmad

Reply
dejo јан 12, 2018 at 22:41

Covke KK Crvena Zvezda su potrebna cetiri ekstra pojacanja za EL a i osvajanja ABA lige

Reply
dejo јан 8, 2018 at 19:36

Covke Srecna ti nova godina i svi praznici dovedi u Crvenu Zvezdu cetiri pojacanja

Reply
dejo јан 6, 2018 at 00:20

Covke dovedi u Crvenu Zvezdu dva igraca iz Himkija ps Srecna ti nova godina 2018 Covke kao i citavom KK Crvena Zvezda

Reply
dejo дец 21, 2017 at 22:33

Covicu vrati Cirbesa u Crvenu Zvezdu pa neka se mijenjaju Antic i Cirbes na centarskoj poziciji na krilnog centra vrati Kvinsija Milera pa neka Miler i Lesor se mijenjaju bek sutera dovedi jednog i jednog pleja raskini saradnju sa Rocestijem dovedi drugog plejmejkera koji ce da razigrava ekipu a i da daje pojene pa i u odbrani da bude odlican ,reci Anticu da manje sutira za tri poena jedino bas kad mu se ukaze sansa znaci vise pod kosom da daje ta dva poena

Reply
dejo дец 21, 2017 at 21:43

Covicu reci treneru Crvene Zvezde Alimpijevicu da dobije Armani a ako to ne napravi postavi jednog od ovih trenera evo ti predloga Pesic ,Slavnic ,Sretenovic i Ivkovic ,Covke dovedi Ohajona i Nedovica

Reply
dejo нов 20, 2017 at 22:35

Covicu dovedi u Crvenu Zvezdu Kvinsija Milera jer imam dobar osecaj da bi on mogao da pomogne bas puno Crvenoj Zvezdi a i potreban je on Crvenoj Zvezdi

Reply
KOVJE нов 15, 2017 at 18:12

covjece ako trpis nekwe pritiske s vrha ili bilo otkud reci javno ,nemoj da uvijas i ne nazivaj navijace botovima i skotovima to je sramota i odraz nemoci jer ti botovi i skotovi vise vole Zvezdu od tebe to potpisujem

Reply
Pera нов 15, 2017 at 10:03

Vreme je da svi zvezdaši koji se izdaju da su to stanu na loptu i trezveno priznaju da čovek vodi klub onako kako treba kao prvo a kao drugo da krenu da podržavaju svoj klub svuda gde je potrebno. Fascinantno je šta rade grobari po forumima za svoj državni projekat. Zar mislite da je jednostavno u ovakvoj situaciji kad je država stala iza njih a ne iza nas iza nas nikad nije bila da se klub održi bar na ovom nivou. Ok svi vidimo da nam je potrebno bar to jedno pojačanje u reketu ali da li je to potrebno raditi preko kolena. Eno Samjuels samo što ne psuje trenera. Da li je nama da dovedemo takvog igrača a to se radi na prečac. Privilegija je imati ovakvog čoveka o ovakvoj državi za predsednika kluba jer je čovek bezmalo celi život u ovom poslu i dokazao je da to zna i radi kako treba. Šta bismo mi koa jedan od navijača kluba da mi uredjujemo stvari u klubu a da normalno predsednik bude odgovoran za rezultate a i namakne budžet koji bismo mi želeli da trošimo. Nije li to malo besmisleno čak i osnovcima. Batalimo gluposti kažem ako smo Zvezdaši podrška klubu jer je sad najpotrebnija i svi u hale da pokažemo sve to praktično jer je to posao nas navijača.

Reply
Hadži Dragan нов 15, 2017 at 05:43

Tako je doktore, e neka si im rekao. Napred ZVEZDA.

Reply
Mississauga нов 15, 2017 at 02:58

Svako ima svoje misljenje i to je u redu. Ali ipak ne prilici predsedniku KK Crvena Zvezda da koristi „ulicarski recnik“ ,makar 100% bio u pravu .

Reply
dejo нов 14, 2017 at 22:34

Covke dovedi Enisa i Mege i Nedovica u Crvenu Zvezdu pa Rocesti neka igra na dvojku a Enis bi iz Mege bilo sjajno resenje da pomogne jos u reketu Crvenoj Zvezdi a dobro bi bilo Silba dovest Covke uz ovo dvojicu sto sam pomenuo znaci ova tri igraca bi dobro bas dosla Crvenoj Zvezdi Covke

Reply
dusan нов 14, 2017 at 22:17

meni covic uliva poverenje. stvari koje prica imaju smisla, ali pitanje je koliko se moze izdrzati bez podrske vlasti.

Reply
sladajac нов 14, 2017 at 21:03

On navija za Zvezdu od 2010 a JA od rodjenja i sad ko nije za njega on je bot,funjaro spes-ovska….

Reply
Loki нов 15, 2017 at 14:32

To si dobro rekao! Navija od 2010. godine…. Nebojsa Covic, nekadasnji kosarkaski junior Partizana(1974 – 1976)… Vucinic i Kapicic ga 1994. godine postavljaju za potpredsednika KK Crvene Zvezde, nadajuci se da bi kao gradonacelnik Beograda mogao da pomogne klubu, i tada samo mr. NIKADA nije dosao ni na jednu utakmicu Zvezdinu, a samo jednom se pojavio na sastanku Uprave… I Kaponja, i Vucko, kao i Lale Vucic tadasnji trener Zvezde, su tu…zivi i zdravi…mogu da se prisete te 1994…

Reply
Loki нов 15, 2017 at 14:34

Lale Lucic…greska u kucanju… Izgleda mi je mnogo u glavi velecasni i svakako prepametni Aleksandar Vucic.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 19, 2017 at 14:48

leci se glodaru..samo njima smeta vucic..u zadnje vreme ni njima ne smeta ..smeta samo sledbenicima prangije,jeremica,sutanovca i takvih placenika

Reply
Loki нов 19, 2017 at 18:23

Sta je s tobom? U kom si ti fazonu? Cim se pomene Vucić ti skaces, hoces oči da vadis! Tebi nije dobro. Ja navijam za Zvezdu i bavim se Zvezdom na ovom sajtu…kakav Prangija…kakav Jeremic, Sutanovac…? Hajde, ne smaraj nas politikom ostrasćeni liku!!! I promeni Nick…vise ti odgovara Krvavi sendvičar ili Krvavi bot…

Darko нов 19, 2017 at 18:26

Halo Krvavi…sta si ti krvavi zvezdas ili Krvavi rezimski bot????

Djole-Jagodina нов 14, 2017 at 18:18

Gospodine Covicu ja volim C Zvezdu siguran sam mnogo vise nego sto je vi volite ako je uopste volite.Vrlo cesto napisem ono sto osecam i cesto sam u pravu ali ima trenutaka kad u besu napisem nesto gde gresim.Ali to ne znaci da sam Boot vec da zelim da Zvezda bude Zvezda uvek i svuda.Mnogo ste uradili za KK ali morate i vi priznati da ponekad gresite.Pa nisu svi navijaci botovi ali svi vide ovogodisnje promasaje u selektiranju igraca.Mozda ce to biti dobro vremenom ali kao sto i sami kazete Zvezda je obaveza,pritisak,rezultati a trenutno ekipa izgleda kao skupljena preko noci i na slepo.

Reply
kastiljo нов 14, 2017 at 16:34

Koje manipulatorske fore,zaista sam fasciniran. Cuj bilo nam je pre 7 godina lose,pa to je kao da sam 2010 imao platu 150e,onda mi 2015 poraste na 400,pa mi 2017 padne na 250 sa tendencijom jos veceg pada,pa onda dodjes i kazes : ali sto se bunis,pre 7 godina ti je plata bila 150?! Nisam zadovoljan sto mi je plata pala,naravno da nisam,i naravno da necu dolaziti sa elanom na posao kad si mi srozao platu za trecinu.Ako nisi sposoban da odrzis standard,nemoj ga ni povecavati,nijedna zdrava firma to ne radi!!!Jeste dug 2010 bi ogroman i klub pred gasenjem,ali onda dolazimo u situaciju da mozda u najboljoj sezoni u istoriji,ne dajemo zaposlenima platu,tj umesto 12 damo 4…?!

Reply
Dragan нов 15, 2017 at 14:52

Koje fore i fazoni….Cova polako, ali sigurno postaje jedan od odvratnijih ljudi u ovoj zemlji…Neistomisljenike naziva stokom…!_On definitivno nije svoj…Opet prica stara: a gde smo bili 2011 godine…? Bili smo tamo gde smo bili…a sada je 2017.
A gde smo bili 1945…? Gde smo bili 1997. kad smo se borili za opstanak u srpsko/crnogorskoj ligi(pobedismo Vojvodinu u pretposlednjem kolu i ostali nekako u Ligi), da bi 1998. bili sampioni! Da li su Voja Stojkovic i Misko Prelevic zbog toga trebalo da budu veciti predsednici i potpredsednici? Gde smo bili 2002. godine? Tad Uprava nije ni postojala! Samo Nebojsa Ilic i niko vise… Muka mi je od demagoga i cinika!

Reply
Verni barani нов 14, 2017 at 15:44

Predsednice -kazi botovima…..PODRSKA

Reply
Dragan нов 15, 2017 at 14:39

Gde ce veci BOT od tebe zemljace!!!
Nemas svoje misljenje, nikog ne vidis, nikog ne cujes osim VODJE…

Reply
Pera нов 15, 2017 at 20:09

Vidiš prijatelju nešto mi se čini da nekima upravljaju vodje a da im smetaju ovi što im je klub na prvom mestu. Interesantno je da onima prvim u sadašnjoj Zvezdi ništa nije sveto mada se izdaju kao Zvezdaši. Eno upragla se država da pomogne jadnom Partizanu a ispade samo Čović na strani Zvezde voleli ga neki ili mrzeli svejedno. Odakle priča da je politika uložila u raspali Partizan a raspali jer su ga njegovi sinovi pokrali. I ko ima pravo da uporno fosira priču sklanjanja Čovića iz KK Crvena Zvezda po forumima u interesu političke uravnilovke kad se pare guraju tamo gde nisu zaslužene. Hajka nije slučajna ona je nastala onog trenutka kad su neki ljudi uvideli da Čović prodajom igrača stabilizuje finansijski klub i da ga faktički ne mogu skloniti. Čović nije u politici odavno kome smeta to što on intenzivno radi na projektu Crvena Zvezda. Ne treba mnogo mudrovati pa zaključiti zašto se on progoni. Nekome ne odgovara jaka Zvezda oni bi da jedne godine bolji budu jedni druge drugi i tako u krug. Takve ideje su bile karakteristične za doba komunizma. Valjda smo to prevazišli. Od sveg poštenja ostala je samo ljubav prema klubu i praćenje sporta zar neki ljudi hoće da i to ogade poštenom narodu. mene interesuje Zvezda a oni preko brda neka gledaju svoja posla.

Reply

Leave a Comment