Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у Лајковцу за опстанак на врху

Одбојкашице Црвене звезде играће у дербију шестог кола БПШ Суперлиге против екипе Железничара у Лајковцу. Црвено-беле су у прошлом колу доживеле први пораз ове сезоне од Визуре, али ће данашња утакмица бити борба за прво место на табели.

Железничар из Лајковца дугогодишљи је суперлигаш, али је ове сезоне направљен тим знатно бољи у односу на неке претходне сезоне. Из ТЕНТ-а су стигле Јована Јовичић, једна од најбољих играчица Суперлиге, Јелене Вигњевић (техничар) и Јелена Станимировић (примач сервиса). Први тренер је Светлана Илић, која има богато интернационално искуство – Волеро Цирих, репрезентација Швајцарске, Динамо Москва.. У досадашњем делу сезоне екипа из Лајковца забележила је четири победе (Партизан, Спартак, Срем, Динамо) и један пораз (Јединство СП), што је донело 12 бодова и друго место на табели. Коректор Јована Јовичић убедљиво је најефикаснији појединац у првенству са просечно 24 поена по утакмици и први задатак за црвено-беле биће да је што боље зауставе. Такође, опасност прети од Станимировићеве и све бољег блокерског тандема Андрић-Гајић.

Тим Мирјане Мусулин одиграо је врло добру утакмицу против Визуре, али је поклекао у петом сету и освојио само бод. Без обзира на то, Звезда заузима прво место на табели, са бодом више од Железничара и има чему да се нада у наставку сезону. Црвено-беле су у прошлим сезонама углавном узимале бодове у Лајковцу, али ће то овај пут бити нешто теже. Екипа предвођена Бојаном Миленковић свакако има своје адуте и нема сумње да нас очекује врло квалитетна утакмица.

Меч у ХС ,,Лајковац” на програму је у четвртак, 16. новембра у 18.00, уз директан пренос на РТС2.

Повезане вести

Leave a Comment