Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда победом завршила годину (ВИДЕО)

ЖФК Црвена звезда савладао је ЖФК Машинац у дербију 11.кола Суперлиге у фудбалу за жене – 3:1.

Победом су црвено-беле девојке завршиле 2017.годину. У првом мечу последњег кола за календарску годину, женски део фудбалског клуба осму победу је остварио против Машинца.

На терену Спортског центра ФСБ на Ади Циганлији, двоструки стрелац била је Мирела Тенков, а победу је потврдила Александра Савановић.

Већ у 3.минуту Звезда је повела 1:0. Тенков је пажљиво пратила почетак акције гошћи, леви бек Машинца је погрешила у додавању, а Мирела Тенков је искористила неспоразум задње линије Машинца, била бржа од чувара и рутински спровела лопту у мрежу.

Машинац је врло брзо одговорио, већ у 9.минуту. У томе је имао и велику помоћ Звездиног голмана. Невена Миливојевић је извела слободан ударац, а Марини Петковић се лопта отргла из руку. Иако је деловало да ће зауставити ударац, лопта је нашла пут до Звездине мреже за изједначење.

Звезда је до нове предности стигла у 32.минуту. Санда Малешевић је извела прекид на другу стативу, а гошће из Ниша нису биле довољно концентрисане и оставиле су саму Мирелу Тенков, која се одлично убацила из другог плана и постигла свој 9.гол у сезони за 2:1 на Ади Циганлији.

На претходна четири меча Тенков је шест пута тресла мрежу противница.

Коначних 3:1 за Звезду поставила је Александра Савановић у 50.минуту. Након комбинације по десној страни са Катарином Ђорђевић, Савановић је желела да упосли Мирелу Тенков, међутим, лопта је имала другачију путању и преварила голманку Машинца.

И поред лоше процене код трећег гола, голманка Машинца је најбољи појединац своје екипе, јер је својим одбранама спречила убедљивији пораз.

Црвена звезда годину завршава на другом месту иза Спартака, који је у предности осам бодова. Звезда је остварила осам победа, уз један реми и два пораза за 25 бодова на свом салду. Гол разлика 26:7.

Први део сезоне ЖФК Црвена звезда је одиграо на теренима ФСБ на Ади Циганлији, а наредне године се враћа кући, на Маракану. Првенство се наставља у марту 2018.године, када ће на реконструисаним теренима иза јужне трибине ЖФК Црвена звезда дочекати ЖФК Рад.

ЖФК Црвена звезда: Петковић, Марковић, Т.Ђорђевић, Смиљковић, Крстић, Миладиновић, Малешевић, Стојановић, Савановић, К.Ђорђевић, Тенков.

Повезане вести

1 comment

Vladan Ristić нов 18, 2017 at 15:09

Svaka čast za naše devojke! trebalo bi više prostora da im se da

Reply

Leave a Comment