Стадион „Рајко Митић“, улица Рајка Митића, а од данас и биста вероватно највећој легенди нашег клуба. Признање великом Рајку, капитену, симболу, легенди, господину.

Церемонија је одржана у присуству великог броја навијача, легенди клуба, културних радника, чланова САНУ, али и његовог саиграча, Миодрага Петровића Малише, који је своје сећање на Рајка завршио реченицом:

„Нека живи дух легенде Рајка Митића и нека живи наша Црвена звезда!“

Прочитајте још  Терзић: "Звезда је идеологија, филозофија и национални симбол"

Потом се својих играчких дана и Рајка сетио и легендарни Владица Поповић, који је истакао да је уз свог капитена провео преко 50 година, до последњих дана живота, 2008. године.

„Данас се ми теби, Бата Рале, одужујемо, како се великану може одужити. Поносни смо на своје дело.“

Матија Бећковић, велики навијач Црвене звезде и академик, говорио је након Владице Поповића.

Прочитајте још  Бен: Пружићемо максимум пред звездашима

„Откривамо споменик споменику, легендарном Рајку Митићу, који је споменик био за живота. Споменик је у улици Рајка Митића, а слава му је свуда по земљиној лопти… Стадион Рајко Митић неће никада променити име, нити ће икад ико срушити његов споменик у његовој улици. Морални горостас, неугасива звезда Црвене звезде!“

Коментари

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
Обавести ме о