Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице савладале Кораћ и потврдиле доминацију

ККЖ Црвена звезда убедљиво је савладао екипу Радивој Кораћ у дербију 7.кола Прве женске кошаркашке лиге Србије у Железнику, 89-61 (20-17, 15-17, 29-15, 27-12).

У дуелу финалиста плеј-офа, шампиона и вицешампиона Србије, непоражених екипа у досадашњем току шампионата и великог броја репрезентативки и најталентованијих изданака женске кошарке у дворани у Железнику, Црвена звезда је потврдила да је број 1.

Тренер Драган Вуковић могао је да рачуна на Марију Прљу. која се опоравила од повреде, а њен повратак одмах се осетио у игри екипе.

Екипа Радивој Кораћа је парирала освајачу дупле круне у првом полувремену, али су црвено-беле утакмицу преломиле у трећој четвртини, и тако задржале једине максималан учинак након одиграних 7.кола.

Обе екипе су ушле у утакмицу серијом 6-0. Звезда је повела, Радивој Кораћ узвратио, а затим је уследила нова, фуриозна серија шампиона Србије 9-0, која је и донела предност на крају прве четвртине, 20-17.

Радивој Кораћ се полако приближавао Звезди, и поред минуса од шест поена успели су да се тотално врате у игру и тројком Инђић средином другог периода и први пут дођу у вођство на мечу, 28-29. Звезда је одговорила преко Стјепановић и Ђорђевић да би преузела минималну предност на полувремену, 35-34.

Трећи период игре је био и преломни. Нису гошће ни помислиле на предају, али су црвено-беле у серијама постизале поене, полако ломиле отпор ривала, да би Невена Наумчев серијом 7-0 Звезди донела двоцифрену предност, а гостујућој екипи задала „ударац“ од којег се нису опоравиле. Пред последњих десет минута имала је Звезда плус 15, 64-49.

Сигурно су чувале предност девојке са Малог Калемегдана, серијом тројки потврдиле да су победник сусрета, а утакмицу привеле крају мини серијом Снежане Богићевић, која је донела и максималну предност, уједно и коначан резултат, 89-61!

Најефикасније су биле Богићевић и Ђорђевић са 16 кошева, уз дабл-дабл учинак Мине Ђорђевић која је ухватила 15 лопти. Пратила их је такође са дабл-дабл остварењем капитен Александра Катанић – 14 поена уз 10 скокова.

У четвртак црвено-беле очекује други део такмичења у БТравел WABA лиги гостовањем у Сарајеву, екипи Плеј Оф-а. У домаћем шампионату, Звезда ће наредне недеље путовати у Ниш, на дуел са екипом Студента.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 10 (3ск 2ас), Стјепановић 5 (7ск 6ас), Тешић Прља 10 (3ск 4ас), Богићевић 16 (3ск 2ас), А.Катанић 14 (10ск 5ас 3укл), Ђокић, Наумчев 7 (4ск), Бојовић (3ск), М.Ђорђевић 16 (15ск), Јовановић 11 (2ск).

Повезане вести

2 comments

Gogi нов 19, 2017 at 08:42

Balkanu pardon 🙂

Reply
Gogi нов 19, 2017 at 08:42

Dominacija najtrofejnijeg ZKK na Baklkanu i sire…

Reply

Leave a Comment