Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвена звезда стигла у Задар

распоред КЛС

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у суботу увече у Задар, где их у понедељак од 18 часова очекује меч 9. кола АБА лиге. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Никола Јовановић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс после правог путешествија стигли су у суботу увече у Задар, где их у понедељак очекује меч 9.кола АБА лиге са домаћом истоименом екипом.

Црвено-бели су након одигране утакмице Евролиге са Олимпијакосом, авионом одлетели до Истанбула, а након тога летом из Турске до Загреба, где их је у суботу увече чекао аутобус којим су се пребацили до Задра.

Ипак, већ у недељу у преподневним часовима, тренер Душан Алимпијевић је извео екипу на први тренинг у дворани „Крешимир Ћосић“.

Не очекује нас нимало лак посао у Задру. Домаћин је без обзира на чињеницу да има три победе у досадашњем делу сезоне, показао да има квалитет, и посебно је неугодан пред својим навијачима у граду који има дугу кошаркашку историју. Чињеница је да је иза нас тешка недеља са две евролигашке утакмице које нисмо одиграли добро, али овај меч против Задра морамо да одиграмо ангажовано, борбено и да покажемо квалитет и игру која нас је красила у већини мечева у АБА лиги ове сезоне. Након тога следи пауза у АБА лиги, која ће нам добро доћи, јер настављамо у истом ритму у Евролиги. Сви момци су спремни за овај меч, а о 12 играча који ће наступити на паркету дворане „Крешимир Ћосић“ одлуку ћемо донети непосредно пред почетак меча – рекао је први тренер црвено-белих.

Центар Никола Јовановић, који како одмиче сезона игра све сигурније и адаптира се на европску кошарку, после успешне колеџ каријере, такође истиче борбеност и тимску игру, као први предуслов за успешно гостовање у Задру.

Неугодно гостовање у Задру, против екипе која пред својим навијачима увек одигра максимално ангажовано и борбено. Зато на ту агресивност која их краси у њиховој дворани, морамо да одиграмо и одговоримо истом мером: борбено, ангажовано, и да одиграмо тимски. Ако буде тако, можемо да се надамо повољном исходу, што је наш циљ, нови бодови пред двонедељну паузу у регионалном шампионату, која ће нам добро доћи јер је распоред тежак – рекао је Јовановић.

Утакмица Задар – Црвена звезда мтс игра се у понедељак од 18 часова, а за разлику од осталих екипа у региону, црвено-бели одмах настављају и међународно такмичење, односно Евролигу. У четвртак у Београду гостује екипа Басконије Гастеиз.

Повезане вести

Leave a Comment