Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркаши у трећој четвртини сломили Задар, седми тријумф у АБА лиги

Задар - Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде забележили су седму победу у АБА лиги, након успеха у дворани „Крешимир Ћосић“ против Задра, 88-76 (19-23, 23-22, 29-9, 17-22).

Црвено-бели су у трећој четвртини „упалили моторе“ и дословно прегазили Задар, који није имао решење за Звездине налете са свих позиција.

Пет тројки, офанзивни скокови, агресивна одбрана који су унели нервозу у екипу Арамиса Наглића и натерали на две неспортске грешке.

Задрани су боље отворили утакмицу, преко мотивисаног Ноулса који је и погађао и разигравао саиграче, стигли до предности у првој четвртини, коју су одржавали шутем за три поена.

Није било лаких поена за Звезду, по цену личне грешке и слободних бацања су бранили свој кош домаћи играчи. Такав приступ је одвео у проблем домаћи тим јер је Иванов већ у првих десет минута зарадио три фаула.

Успела је Звезда да одговори уласком Огњена Добрића, погодили су Звездини кошаркаши неколико тешких шутева у серији и стигли до прве предности након стартних поена Лесора, 34-37.

Ипак, Задрани се нису одрекли свог стила од самог почетка. Фауловима су „исекли“ Звезду у нападу, а Ноулс је преузео одговорност и донео нову предност Задранима, који су на полувреме отишли са 45-42 у своју корист.

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Тејлор Рочести непрепознатљив, три изгубљене лопте, два фаула, један продор, без узетих шутева. Довољно је отежало Душану Алимпијевићу вођење утакмице у Задру.

Показали су жељу црвено-бели одмах у наставку да се врате у меч, да одговоре Задру, али имали су и среће да Задар није казнио неколико промашаја из отворених позиција, а Милко Бјелица јесте налет домаћих.

Та тројка је покренула Звездин ритам и уследила је фуриозна серија 17-0, која је сломила Задране, а шампиону Србије обезбедила двоцифрену предност.

Четири тројке, сјајни Бранко Лазић и Милко Бјелица и контрола скока су били фактор Звездине доминантне игре у трећој четвртини који су донели седму победу у АБА лиги.

На крају трећег периода Звезда је водила 54-71, имала „комотитет“ у последњих десет минута.

Испуњена дворана „Крешимир Ћосић“ је успела да подигне домаћи тим да стигне до минуса од осам поена (70-78), али није Звезда дозволила изненађење, и на крају је славила 88-76.

Милко Бјелица најефикаснији са 20 поена, пратили су га Рочести са 14 и Фелдин са 13 поена.

Црвено-бели у четвртак дочекују Басконију у Арени, а затим следи пауза у АБА лиги услед првог „прозора“ ФИБА за квалификације за СП 2019.године.

4.децембра Звезда дочекује Игокеу у Пиониру.

9.коло, АБА лига

ЗАДАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА мтс 76-88 (23-19, 22-23, 9-29, 22-17)

Задар, дворана „Крешимир Ћосић“
Гледалаца: 6.500
Судије: Болтаузер, Шпендл, Поробић

ЗАДАР: Ноулс 17, Башић 3, Иванов 4, Краљевић, Јеленковић, Крајина 9, Бостик 14, Вуковић 4, Брзоја 12, Шпраља 10, Божић 3. Тренер: Арамис Наглић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ, Радичевић 3 (4 ск), Дангубић 8 (5ск 2ас), Лазић 10 (3ск 3ас 2укл), Добрић 11 (3ск 2укл), Фелдин 13 (5ск), Апић, Рочести 14 (3ск 3ас 3укл), Лесор 9 (3ск), Јовановић (3ск), Бјелица 29 (2ск 2ас). Тренер: Душан Алимпијевић

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

ТОК МЕЧА

1/4 (23-19)

Рочести, Фелдин, Дангубић, Бјелица и Лесор прва петорка на паркету дворане „Крешимир Ћосић“.

Матиас Лесор и Брзоја за три поена отварају последњи меч 9.кола АБА лиге. Судијски тајм-аут због проблема са мерењем времена на старту меча.

Није утицала пауза на концентрацију екипа, Задар има предност захваљујући Ноулсу (13-8).

Вратила се Звезда у игру и успела да резултатски уведе меч у егал, али су Задрани са две тројке Шпраља и Бостик дошли до нове предности за крај првог периода, 23-19.

Фелдин 8, Бјелица 6

2/4 (22-23)

Тројка Шпраље на старту друге четвртине за максималну предност Задрана, 26-19. Консолидовала се Црвена звезда и узвратила преко Огњена Добрића. Одлична четвртина за потенцијалног репрезентативца, серијом 5-0 црвено-бели први пут након почетних поена Лесора стижу до предности, 34-37.

Нису дозволили Задрани црвено-белима да се одвоје, поново је Ноулс преузео одговорност, Брзоја и Крајина погађа, Задар има 45-42 на крају првог полувремена.

Бјелица 11, Фелдин 8

3/4 (9-29)

Лесор пивотира и погађа, Бостик узвраћа тројком. Неколико промашених шутева Црвене звезде из отворених позиција, али успео је на крају Фелдин из другог покушаја, након офанзивног скока. Издражала је Звезда налет Задра, Бјелица погађа другу тројку, 49-49! Тајм-аут, Арамис Наглић.

Бјелицаааа! Ево нове тројке, серија 10-0 се наставља! Звезда води 49-54! Бранко Лазић! Његова серија 7-0, Звездина 17-0! Двоцифрена предност, нови тајм-аут Наглића! 49-61!

Иванов прекида серију Звезде, али Рочести узвраћа новом тројком! Изазвала је Звезда себе и покренула у трећој четвртини која јој припала у потпуности!

На крају треће четвртине 54-71 за шампиона Србије!

Бјелица 17, Фелдин 13

4/4 (22-17)

Бјелица и Лесор решавају прве ситуације у последњих десет минута, напада Звезда зонску одбрану са високог поста. Задар је серијом 10-0 покренуо Ноулс, узвратио је трећом тројком Рочести.

Стиже Задар до -8, али Милко Бјелица! 4/5 за три поена, Звезда одржава двоцифрену предност, 70-81! Погађају Добрић и Рочести поново!

Рочести и Бјелица су погодили више тројки заједно него цела екипа Задра. Звезда слави седму победу у АБА лиги у Задру, 88-76.

Бјелица 20, Рочести 14, Фелдин 13

Повезане вести

7 comments

Estrella Roja нов 20, 2017 at 22:28 Reply
Loki нов 21, 2017 at 17:22

Bilo bi sjajno kada bi Ajverson, Miler i Pulen dosli…Ali…uvek postoji neko Ali koje srecu kvari…Ajverson i Miler su van terena poslednjih 6 meseci…Veliko je pitanju u kakvom su oni fizickom stanju, kada bi mogli da udju u takmicarsku formu… Ima onih koji kazu da Ajverson i sa jednom nogom je bolji od zalutalih Jovanovica, Jankovica, Apica…ali…
Miler je daleko od onog Milera od pre dve godine…Da li Alimpije moze da mu ozivi karijeru?
Na kraju Pulen…vecita prica kako ne igra odbranu…mada – ja sam misljenja da on ne kida parket u odbrani, ali ne ispada i ne probijaju ga na prvoj liniji odbrane…nista nije gori od Radicevica, a u napadu je Majkl Dzordan za Radicevica…
Meni bi na centru najvise lego Cirbes, koji u Bajernu iz nepoznatih razloga uglavnom sedi na klupi i maše peškirom.On je 100% zdrav u odnosu na Ajversona…i definitivno na toj poziciji imamo najvecih problema: Lesor tek uci kako se igra odbrana, a Pera Antic je definitivno veliki igrac koji se naigrao kosarke i sad u Zvezdi ono sto igra je na nivou rekreativca…36 godina je ipak 36 godina…
Nadam se da cemo dovesti tri NEPHODNA pojacanja i da cemo pogoditi sa njima.

Reply
Estrella Roja нов 21, 2017 at 22:53

Tri pojačanja bi možda spasila sezonu u Evroligi (koliko da ne zvrji Arena prazna), samo sam mišljenja da će najviše jedan igrač doći, ako uopšte neko bude dolazio, i sa njim bi bili konkurentni sa Cedevitom i Budućnosti u Aba ligi, moguće čak i blagi favoriti kada bi se ostali igrači trgli. Nisam pratio Bayern a samim tim nije mi poznata ni situacija sa Cirbesom, tako da me ova tvoja informacija iznenadila i verujem da bi on bio taj centar koji nam treba kao nasušni hleb.

Reply
Bata нов 20, 2017 at 20:24

Odbrana u drugom poluvremenu mnogo bolja i odmah rezultat .Ajde sada u četvrtak od početka jaka odbrana i 110 % mogućnosti i da pobedimo Baskoniju i uzmemo koji evro ( za pobedu mislim 75.000 evro ) , jer ovoj slabašnoj Zvezdi pre svega hvali novac za neka ozbiljnija pojačanja .

Reply
Josif нов 20, 2017 at 19:05

Овај Јованович са 212 и таквим физикалијама уместо да ломи обруче и једе противнике он дечко изгубљен у простору раде га ови јадници из задра ни криви ни дужни за главу мањи од њега.О Радичевичу нетреба ни трошити речи.Среча наша нема оног Јанковича.позз.мкд

Reply
prc нов 20, 2017 at 21:28

Skroz promašena teza.

Reply
ZELJKO нов 21, 2017 at 13:58

TAKO JE ,A VIDIM RADICEVIC DAO 3 POENA,KADA BI DOSAO PULEN I RADANOV

Reply

Leave a Comment