Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Желим да играчи уживају

Дан уочи утакмице петог кола групе „Х“ Лиге Европе у којој се састају БАРЕ Борисов и Црвена звезда, тренер српског клуба Владан Милојевић говорио је пред новинарима,

Звездин тренер је најпре истакао да се не бави калкулацијама, и да ће Звезда ићи на победу без обзира на то који резултат јој одговара.

— Ми од самог почетка године, откад смо заједно, играмо сваку утакмицу да победимо, и тако ћемо да играмо и сутра.Долазимо екипи која, да се не понављамо још од прве утакмице коју смо играли у Београду, игра већ 10 година у Европи и првак је своје државе. То је искусна екипа која у сваком случају има циљ да и даље буде редован учесник европских такмичења. Ми смо се ове године појавили након доста година, и изузетно сам поносан због тога што смо у једној јакој групи, поред БАТЕ Борисова, Келна и Арсенала. И пре почетка такмичења у групама, отприлике се знало да је Арсенал фаворит, што се и показало, а осталим трима екипама остало је да се боре за то друго место и пролаз даље. Ми ћемо да учинимо све, као и до сада, да изађемо и да одиграмо најбоље што можемо, и на крају ћемо да видимо шта смо урадили — рекао је Милојевић.

Звездин тренер има веома високо мишљење о белоруској екипи.

— Утакмица БАТЕ Борисва коју је одиграо у Келну мислим да не осликава одраз на терену, јер Бате је водио, такође при резултату 2:2 имао је изузетну шансу да постигне и трећи гол. Мислим да је њихов висок пораз сплет неких околности које се у фудбалу једноставно догађају. Што се тиче наше утакмице у Београду, видећемо колико ће или неће бити сличности. Предност БАТЕ-а је искуство, и то што су домаћини. Иванић јесте један од кључних играча. Али, БАТЕ има доста добрих играча и њихово велико оружје је искуство у игрању оваквих утакмица, и колективни дух који их осликава као екипу. Имају доста играча поред Ивањића на које треба обратити пажњу.

Звезда ће на овој утакмици бити ослабљена неиграњем Немање Радоњића.

— Често сам говорио да ми имамо изузетно добре фудбалере на свим позицијама, али оно због чега сам изузетно тужан јесте повреда Радоњића. Увек сам тужан када се неки мој играч повреди, јер увек ми је битно њихово здравље. Једну фразу ћу вам рећи: Кога нема, без њега се мора и може. Фудбал је непредвидив, тако да ништа ново немамо што се тиче промене планова. Ја сам неко ко је стално говорио да буквално до самог почетка утакмице имам дилему око састава. Овим путем желим Немањи да се што пре опорави — рекао је Милојев

Звездин стратег не може да предвиди шта ће одлучити утакмицу, али жели да екипа покаже оно што је показивала и током целе јесени у Европи.

— Правимо план онога што хоћемо да урадимо, али то ради и противник. Показало се много пута у оваквим утакмицама да чак ни резултат не осликава дешавања на мечу. Свакако су најважнији голови, а на данашњем нивоу фудбала ситнице одлучују, зато ја као тренер од својих играча тражим пуну концентрацију свих 90 минута, приликом сваког аута, сваког додавања. Једна грешка може да одлучи утакмицу, а ми ћемо урадити све што је до нас да пружимо квалитетну партију. Ништа не обећавам, као и увек. Свесни смо сви ми да јавност од нас очекује да изборимо пролеће, али ја од својих играча тражим само да се поптуно припреме, да имају самопоуздање и да уживају у својој игри — закључио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment