Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Црвена звезда са Јавара-Невом за почетак Голден лиге

Најбољи тимови Европе овог викенда одмериће снаге на најјачем клупском такмичењу, Златној лиги чији је домаћин ове сезоне престоница Турске.

Србију представљају новосадска Славија и Црвена звезда из Београда а колики је значај учешћа чак два српска клуба у елитном надметању најбоље истиче Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије.

На овогодишњем издању Голден лиге у Анкари, на којој учествују два наша клуба, који су прошле године били други у Европи, Славија и Црвена Звезда, представља велики успех клупског спорта у Џудо савезу Србије. Сасвим сам сигуран да ће нас и овога пута обрадовати резултатом вредним сваке пажње – истакао је Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије.

Очекивано, паклена конкуренција на Голден лиги у Анкари. Жреб за такмичење које окупља најбоље џудо клубове Европе, није био наклоњен ни београдској Црвеној звезди. Тим из Љутице Богдана на самом старту за противнике имати трофејни руски тим Јавара Нева из Санкт Петербурга.

Вицешампиони Европе, такмичари Црвене звезде у саставу Страхиња и Милан Бунчић, Милан Николић, Уали Куржев, Стефан и Немања Мајдов, Александар Кукољ, Милош Мандић, Дмитри Герасименко, Франк де Вит, Бојан Дошен и Станислав Бондаренко отвориће Голден лигу када је у питању мушка конкуренција. Црвено-беле очекује ни мање ни више одличан руски тим, Јавара Нева из Санкт Петербурга.

Као што сви љубитељи џудоа знају за првог противника смо добили одличан тим али треба подвући да су и сви учесници Голден лиге заиста врхунске екипе. Ми смо се спремали за ово, за ово смо се изборили квалитетом и резултатом тако да потпуно спремно и овај први дуел – рекао је Андрија Ђуришић, тренер ЏК Црвена звезда.

Франк де Вит тренутно први на светској ранг листи у категорији до 81 килограма каже:

Минуле сезоне у Београду бранио сам боје Кинезиса. Нишлије су одличан тим, а знам да је и Звезда врхунска екипа. Свакако да је Славко Текић „главни кривац“ за ову сарадњу. Дошао сам да победим за моју Црвену звезду – рекао је кроз препознатљиви осмех Холанђанин Фрак де Вит.

Црвена звезда у Анкари не само да рачуна на светског шампиона Немању Мајдова, већ и на првопласираног на светској ранг листи, европског шампиона до 90 килограма Александра Кукоља.

Све што сам видео до сада ни мало ме не плаши – рекао је у свом маниру одлични Александар Кукољ.

Сарадња са Црвеном звездом слободно могу да кажем да се дуго „крчкала“ и ево нас сада заједно на истом задатку у Анталији.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment