Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице рутински до осме победе у ЖКЛС, нови дабл-дабл капитена

Кошаркашице Црвене звезде оствариле су и осму победу у Првој женској кошаркашкој лиги Србије. Звезда је у Нишу савладала Студент, 65-48 (19-5, 17-17, 14-18, 15-8).

Звезда је до наставка максималног низа дошла највише захваљујући Биљани Стјепановић. Већ на самом почетку утакмице Марија Прља је најавила црвено-белу еријом 16-0 направиле двоцифрену разлику, а противницама дозволиле само пет поена у првој деоници.

Нишлијке су мотивисано ушле у другу четвртину, серијом 10-0 покушале да наметну свој ритам и изненаде шампиона Србије, али су снага и квалитет били на супротној страни. Биљана Стјепановић је још једном потврдила одличну форму, постигла 19 кошева за прво полувреме и повела Звезду до осме победе у исто толико мечева. На полувремену Звезда је водила 36-22.

Наставио је шампион Србије у трећој четвртини где је стао на полувремену. Настављена је серија поена, а Биљана Стјепановић је суверено доминирала под кошем, а Звезда имала плус 10 (40-50), пред последњих десет минута.

Необичан почетак последње четртине. Чак осам изгубљених лопти на обе стране, пуно техничких грешака у организацији игре, и било је потребно пуних пет минута да се постигну први поени. Није домаћи тим успео да угрози Звездину победу, која потврђена серијом поена капитена Александре Катанић за нови дабл-дабл и коначних 48-65.

Биљана Стјепановић најефикаснија са 25 поена, уз 8 скокова. Трећи узастопни дабл-дабл учинак Александре Катанић – 13 поена, 14 скокова.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 5 (5ск 3укл), Стјепановић 25 (8ск 4ас), Прља 3 (3ск 2ас), Богићевић 2 (4ск 2ас 2укл), Зукановић, А.Катанић 13 (14ск 5укл), Ђокић, Наумчев 2, Бојовић, Ђорђевић 6 (2укл 2блк) Јовановић 9 (4ск).

Повезане вести

Leave a Comment