Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Звезда завршила годину у Регионалној лиги са максималним учинком

Црвена звезда је савладала Шабац на 25.мају у 7.колу Триглав регионалне А2 лиге – 11:10 (3:2, 4:2, 2:2, 2:4).

Ватерполисти Црвене звезде завршили су годину у Регионалној А2 лиги са максималним учинком и на првом месту.

Вратио се у тим капитен Танасковић, док је Стефан Тодоровски мењао на голу повређеног Лазара Добожанова.

Без већих проблема екипа Дејана Савића је остварила и седму победу у низу. Танкосић је отворио утакмицу првим голом, Шабац преокренуо са два брза гола Тркуље и Репановића, а Стојановић и Његован три секунде пре сирене за крај прве четвртине донели Звезди 3:2.

Надоградили су предност црвено-бели у другој четвртини. Николов, Бурсаћ и Шуберић су били стрелци за 6:3, Тркуља смањио на 6:4, а Његован другим голом на 50 секунди до краја погодио за 7:4.

Контролисали су игру Савићеви изабраници и у трећој четвртини. Стојановић је погодио за 8:4, Репановић и Илић смањили Звездину предност у ситуацијама са играчем више, а Танкосић након контранапада постиже свој други гол (9:6).

Црвена звезда је сачувача предност у последњих осам минута, иако се поновио сличан сценарио као у мечу против Вјводине. Асановић је погодио за 10:6, а Шабац поново искористио две ситуације за играчем више, Тодоровског су савладали Великић и Тркуља трећи пут (10:8). Стефан Илић је донео Звезди плус три (11:8), а Шушијашвили са два гола унео неизвесност у финишу, након трећег искључења Огњена Стојановића.

Нису дозволили изненађење у последњих 30 секунди Звездини ватерполисти и сачували су победу у последњој утакмици ове године у Регионалној лиги.

По два гола су постигли Стојановић, Његован и Танкосић.

Црвена звезда је освојила максималан број бодова – 21, након седам утакмица и 2017.годину је завршила на 1.место Регионалне А2 лиге.

Такмичење у Регионалној лиги се наставља 10.јануара 2018.године, а Црвена звезда је слободна у 8.колу. Свој први меч у 2018.години црвено-бели ће одиграти 20.јануара против Ваљева.

Управо је Ваљево противник у четвртфиналу Купа Србије наредног викенда на 25.маја.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 11:10 (3:2, 4:2, 2:2, 2:4)

Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 600. Судије: Стефановић и Голијанин. Искључења: Црвена звезда 7/2, Шабац 9/5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Тодоровски, Танкосић 2, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић 1, Илић 1, Његован 2, Тохољ, Николов 1, Танасковић, Стојановић 2, Асановић 1, Љубеновић. Тренер: Дејан Савић

ШАБАЦ: Алексић, Ераковић, Марковић, Репановић 2, Будурин 1, Великић 1, Илић 1, Шушијашвили 2, Тркуља 3, Тенжера, Петровски, Петровић, Поповић, Мешки. Тренер: Живислав Живановић.

Повезане вести

Leave a Comment