Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојка

Александар Владисављев нови тренер Црвене звезде

Александар Владисављев нови тренер одбојкашица

Александар Владисављев на клупи Црвене звезде уместо Мирјане Мусулин.

Одбојкашки клуб Црвена звезда ангажовао је Александра Владисављева за новог шефа стручног штаба женске сениорске екипе.

Владисављев је некадашњи првотимац Црвене звезде. Као тренер почео је у Смедереву, након чега је дуго тренирао екипу Баваништа. Последњих осам година био је тренер ЖОК Динамо из Панчева. Ове године је, као помоћни тренер Зорана Терзића, са женском репрезентацијом Србије освојио златну медаљу на Европском првенству у Бакуу.

За мене је долазак у Црвену звезду свакако нови корак у каријери. Имао сам ту част да пет, шест година проведем у Звезди и као играч, а сада сам добио прилику да радим и као тренер са једном врло перспективном, младом, али озбиљном екипом. Екипом која има високе циљеве, која тежи ка освајању домаћих трофеја, у Купу и Првенству. Сигурно је да су то изазови који се подразумевају када се ради у Црвеној звезди. Овде се нико не задовољава неким просеком. Нико није ту да би био четврти или пети на табели, већ ћемо стварно пробати да сви заједно направимо најбољи могући резултат, да играмо финала, да освајамо трофеје и да једноставно вратимо примат Црвеној звезди, који је неколико последњих година на страни других екипа. То су све велики задаци, то је све озбиљан посао, али екипа и стручни штаб и она основа која је постављена пре мог доласка даје нам за право да се надамо добрим резултатима и успешној сезони – изјавио је нови тренер црвено-белих Александар Владисављев.

Промена на месту првог тренера се десила у јеку сезоне и мало је времена за упознавање.

То је нешто што је мало проблематично, када се овако нешто деси у току сезоне. Познајем ове девојке, са некима сам и радио. Са некима сам радио и у претходном клубу, а са некима у репрезентацији. Немамо баш много времена за неко упознавање. Мораћемо да то урадимо у неком убрзаном ритму, да се окренемо обавезама које нас очекују и да у ходу што пре дигнемо форму, да дођемо у ситуацију да играмо најбоље што можемо и сигурно је да ће ми у томе много помоћи људи из стручног штаба који су свакако у датаље упознати са свим карактеристикама одбојкашица, посебно екипе као целине и да ће то врло брзо почети да функционише онако како треба – рекао је Владисављев.

Спортски директор Црвене звезде Дејан Бојовић се захвалио Мирјани Мусулин на свмеу што је урадила за црвено-беле.

Одлука управе клуба је била да се промени први тренер женске сениорске екипе. Хтео бих да се захвалим, из свег срца, испред целог клуба Мири Мусулин на пожртвованом раду, преданом труду и на свему што је урадила за клуб. Оставила је велики траг и као одбојкашица и као тренер у свим стручним штабовима у којима је радила у Црвеној звезди. Јако је емотивно све ово доживљено, али ми као управа морамо да гледамо на неки други начин, да гледамо даље у будућност и да покушамо да из ових девојака извучемо максимум. Сале Владисављев је одличан тренер, доказан, са великим реномеом. Освојио је златну медаљу на Европском првенству ове године у стручном штабу репрезентације Србије, тако да мислим да смо направили један јако позитиван и добар потез, да ова екипа настави да побеђује и да нападнемо оба трофеја до краја сезоне – истакао је Бојовић.

Александар Владисављев ће дебитовати управо против Динама, екипе коју је тренирао претходних осам година. Црвена звезда ће угостити Панчевке у уторак 28. новембра од 20,30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, у реванш мечу четвртфинала Купа Србије.

Повезане вести

Leave a Comment