Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши настављају борбу за одбрану трофеја, савладан и Обилић

Рукометаши савладали Обилић у купу

Црвена звезда је савладала Обилић у четвртфиналном мечу рукометног Купа Србије, група Центар 33:27 (16:12), и наставиће одбрану трофеја.

Након негативне серије у претходном периоду црвено-бели су показали карактер у нокаут утакмици, елиминационој фази у којој се грешка одмах наплаћује.

За Црвену звезду је дебитовао Владимир Зејак, стрелац два гола, док Ненад Перуничић није могао да рачуна на шест повређених играча.

Гости су први дошли до предности, имали два гола разлике до средине првог полувремена, када је Црвена звезда серијом 5:0 преузела вођство и контролу меча. Од тог тренутка није постојала сумња око победника. Добром одбраном Звезда није дозвољавала противнику да узврати, а головима Кљајића и Бабића отишла на одмор са четири гола предности – 16:12.

У истом ритму су изабраници Ненада Перуничића наставили и у наставку. Звезда је имала константну предност, Обилић је успевао да приђе на два гола минуса, али су актуелни освајачи Купа и Суперкупа Србије новом серијом десет минута пре краја решили питање победника. Максимална предност на мечу је била седам голова у корист Звезде, а коначан резултат је поставио Јестровић у последњем минуту, 33:27.

Најефикаснији су били Мошић, Милосављевић и Матичић са по 6 голова, колико је постигао и Јестровић у редовима Обилића, док је Ивошевић постигао 7 голова.

Звезда је обезбедила пласман у полуфинале где је очекује дуел против Металопластике 13.децембра у Шапцу.

Звезду у недељу очекује дуел у „Дудовој шуми“ у Суботици, против Спартака. А нови дуел против Обилића на програму је за недељу дана.

Црвена звезда – Обилић 33:27 (16:12)

Београд, дворана: „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац) и Дарко Стефановић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Обилић 2 (2). Искључења: Црвена звезда 8, Обилић 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Радисављевић, Мошић 6, Хорват, Бабић 4, Љубојевић, Палевић 4, Пешић, Љубеновић, Бугариновић, Милосављевић 6, Пејчиновић, Матичић 6, Кљајић 5, Зејак 2, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

ОБИЛИЋ: Радовић, Живковић 2, Ћоровић, Аничић 2, Биочанин 1, Радовановић, Миљаковић 1, Павић, Стојић. Минић 3, Јестровић 6, Ћирић 2, Антић 2, Ђорђевић 1, Грбић, Ивошевић 7. Тренер: Даниел Петковић

Повезане вести

Leave a Comment