Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Реал Мадрид – Црвена звезда 83-87! Сија Звезда у Мадриду!

Мадрид

Кошаркаши Црвене звeзде савладали су у гостима Реал Мадрид 87-83 у 10.колу Евролиге!

Пријао је одмор црвено-белима и пружили су дефинитивно најбоље и најзрелије издање ове сезоне. И то где, и против кога!

Црвено-бели су добро отворили утакмицу у “WIZINK center” дворани у Мадриду, одиграли одлично полувреме.

Супротставили су се Мадриђанима од првог минута, имали предност у већем делу првих десет минута игре, служио је шут за три поена, али Лука Дончић је био превага у тим тренуцима.

12 поена од 24 Реал Мадрида у првој четвртини дело су Дончића, уз доста лаких поена у контранападу за предност домаћина. Звезда је наставила са тројкама и у наставку, али скок је поново представљао проблем.

У серију је средином друге четвртине ушао Тејлор Рочести, везао седам поена и донео Звезди предност, која је била одлична основа и за вођство на полувремену, и за победу, јер црвено-бели од тог момента нису испуштали предност.

Звезда је одиграла већи део полувремена у одличном ритму и у дефанзиви, само две изгубљене лопте, Мадриђани нису успевали шутевима са дистанце да разбију Звездину одбрану, постигли су само 15 поена у другом периоду, 6 са пенала.

Лоша вест је да се у једном дуелу Стефан Јанковић пожалио на повреду рамена и морао је да напусти паркет. До краја меча није улазио у игру.

На крају првих двадесет минута Звезда је имала седам поена предности, 46-39. Црвено-бели су спустили лопту под кош, Рочести је донео поене са дистанце, служио је и шут за три поена (7/18), спречили лаке поене Реала и заслужено водили.

FOTO: euroleague.net

Феноменалан старт другог полувремена у режији Фелдина, две везане тројке за двоцофрену предност шампиона Србије. Уследио је брз одговор Реал Мадрида, серија 6-0, уз неколико техничких грешака у организацији Звездине игре.

Звезда је истом мером узвратила, Рочести – Антић – Бјелица погађали су за три поена и донели максималну предност од 13 поена (47-60). Лука Дончић је индивидуалним квалитетом одржавао Реал у игри, Пабло Ласо је покушавао на све начине, и спортским и неспортским потезима, али Звезда је у последњих десет минута ушла са плус 7 (58-67).

У последњој четвртини, Звезда је поставила нови лични евролигашки рекорд по броју погођених тројки и обезбедила трећу победу у Евролиги, прву у Мадриду!

Реал Мадрид је кренуо агресивно, на све или ништа, успео да се врати у игру, да изједначи и да уведе утакмицу у неизвесну завршницу. Дангубић је са две тројке из угла сачувао Звездину предност.

Дејан Давидовац је унео потребну мирноћу и смиреност, погодио 3 од 4 слободна бацања, али Перо Антић је одиграо најбоље када је било најпотребније. Уз одличну одбрану на Луки Дончићу, Антић је постигао одлучујућу тројку седам секунди пре краја меча! Реал није успео да организује последњи напад, па су црвено-бели остварили победу и понели два бода у Београд.

17 тројки, нови лични евролигашки рекорд. Претходни је био 14 у победи у Каунасу, 6.јануара 2017.године.

Најефикаснији је био Рочести са 18 поена (7 асистенција), 17 је постигао Бјелица уз 6 скокова, 11 кошева Антић, сваки победе вредан.

Звезда у наредном колу, у петак 4.децембра дочекује Ефес у Пиониру (19:00), а у понедељак у Пионир стиже Игокеа.

10. коло, Евролига

РЕАЛ МАДРИД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 83-87 (24-19, 15-27, 19-21, 25-20)

Мадрид, „WIZINK center“.
Гледалаца: 9.239
Судије: Христодулу (Грчка), Лотермозер (Немачка), Пастушјак (Пољска)

РЕАЛ МАДРИД: Козер 8, Рендл 3, Фернандез 10, Радончић, Дончић 20, Мачиулис, Рејес 8, Кампацо 5, Хуста 3, Керол 12, Тавареш 4, Томпкинс 10. Тренер: Пабло Ласо

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Радичевић, Дангубић 6 (4ск 3ас), Давидовац 7 (3ск 3ас), Лазић 3 (2ск), Антић 11 (4ск), Добрић 10 (4ск), Фелдин 10 (5ас), Јанковић, Рочести 18 (2ск 7ас), Лесор 6 (5ск), Јовановић, Бјелица 16 (6ск 2ас). Тренер: Душан Алимпијевић

ТОК МЕЧА

1/4 (24-19)

Црвена звезда почиње меч у „WIZINK center“ дворани у петорци Рочести, Фелдин, Дангубић, Бјелица и Лесор.

Тавареш постиже прве поене блозу истека другог минута игре, узвраћа тројком Тејлор Рочести! Четири тројке у првој четвртини, по две на обе стране. Реал је дошао први до предности (8-5), али је Звезда серијом 6-0, уз тројку Бјелице успела да узврати (8-11).

Нова тројка Бјелице води Звезду на плус четири, али након поена Томпкинса, Лука Дончић закуцава у контранападу за изједначење.

Након једног дуела под кошем Реала, Јанковић се пожалио на повреду рамена и мора да напусти паркет.

Лука Дончић води Реал до предности у првих десет минута 24-19, уз његових 12 поена.

Бјелица 6, Антић 5

2/4 (15-27)

Реал поенима Рејеса са пенала долази до плус седам (26-19), али Звезда на крилима Милка Бјелице успева да се одржава у игри. Две везане тројке Бјелице и Добрића, Звезда на минус од једног коша у односу на Реал (28-27).

Тејлор Рочестииии! Сјајан продор, промешао је Џејсија Керола за кош уз фаул и предност Звезде! Наставља своју серију Рочести, седам везаних поена, Звезда води 32-36 на средини друге четвртине.

Звезда иде на полувреме са 7 поена предности након поена Рочестија у продору, 39-46!

Рочести 12, Бјелица 11

3/4 (19-21)

Фелдииииин! Две везане тројке Џејмса Фелдина Звезда иде на плус 11 (42-52)! Без одговор Мадриђана, серија 6-0, Алимпијевић је приморан да тражи тајм-аут. Рочести новом тројком, десета за Звезду у Мадриду, прекида серију Реала.

Перооо Антиииић! Милко Бјелицааааа! Ређају се тројке у Мадриду, Звезда има максималну предност 13 поена, 47-60! Нема одговор Пабло Ласо у овим тренуцима, само индивидуални квалитет Луке Дончића одржава „Краља“ на коленима.

На крају трећег периода, Звезда води 58-67 поенима Давидовца из одбојке.

Бјелица 16, Рочести 15

4/4 (25-20)

Последњи период игре отварају Фернандез и Керол са две тројке, Керол је погодио и за два поена, Реал је серијом 8-0 пришао на кош минуса. Рочести је прекинуо серију, Фернандез узвратио. Тројкашки обрачун наставио је Дангубић, две тројке, Звезда има плус седам пред последњих пет минута, 69-76!

Звезда је оборила свој евролигашки рекорд у тројкама из Каунаса прошле сезоне вечерас у Мадриду! 16 погођених тројки црвено-белих!

Керол и Фернандез, затим Дончић са пенала доносе серију 7-0, изједначење и уводе утакмицу у неизвесну завршницу, 79-79!

Давидовац три пута прецизан са пенала из четири покушаја, Звезда води 84-81, улазимо у последњи минут сусрета у Мадриду.

ПЕРОООО АНТИИИИИИЋ! 7.7 секунди до краја меча у Мадриду!

ГОТОВО! КРАЈ! ЗВЕЗДА СИЈА У МАДРИДУ! ПОБЕДААААА, 87-83

Рочести 18, Бјелица 17, Антић 11

Повезане вести

31 comments

nele дец 2, 2017 at 16:15

Svaka cast, stvarno senzacionalna pobeda, mada da nije bilo fantasticnog suta za tri…….. I dalje je odbrana mnogo suplja, pogotovo u poredjenju sa Radonjicevom odbranom gde se protivniku bukvalno nije dalo da pogleda na Zvezdin kos, sada su to trojke sjajno kompenzovale. Ali bilo je tu i puno borbenosti sa Zvezdine strane, daleko vise nego na prethodnim evroligaskim utakmicama u kojima je su Zvezdini igraci igrali totalno „beskrvno“ i sramotili dres za koji nastupaju. Jedino borbenoscu moze da se kompenzuje ovogodisnji losiji tim i puno neiskusniji trener koji ocigledno jos trazi sebe u trenerskim vodama.

Reply
Barani....Vjerni.... дец 2, 2017 at 11:11

Ovako…reci cu nesto sto ce naici mozda i na negodovanje…..Sto se sad pljuvaci i ostali anti zvezdasi ne jave
..vi ste proklete i zle duse.Jedva cekate poraz pa da urlicete i grakcete….vrane jedne…..mene bi sramota bilo posle pljuvanja da se opet kao p…. pokrijem i kao podrzim…..ljudi moze Zvezda i da gubi sa 40 razlike ,ja cu uvijek biti uz njih…..zeli da pozdravim ljude koji su uz mene dali i daju ppdrsku ovom timu…a vi nastavite po svom…..POZDRAV ZA SVE DELIJE….IZ BARA…..MNOGO NAS IMA…..

Reply
Србин са Космета дец 2, 2017 at 22:48

Тако је брате!
Живи били!

Reply
Hadži Dragan дец 2, 2017 at 07:43

Čestitam igračima i stručnom štabu,naravno i Čoviću.Idemo dalje u nove pobede.

Reply
Dragan дец 2, 2017 at 17:27

A jel i Covic igrao?

Reply
Mississauga дец 2, 2017 at 02:41

Ovaj tim treba podrsku !
PA , PRUZIMO JE !!!!!

Reply
kosta дец 2, 2017 at 06:57

ti si jedan od retkih,koji imaju smelosti to da napišu,pored kosovca i baranina,ali naružiće te loki,estrelja,darko,dragan i ostali,navodno navijači Zvezde

Reply
Barani....Vjerni.... дец 2, 2017 at 10:47

Kosta brate….malo sam rotaciju napravio sa imenom ….ali to sam ja i uvjek cu biti uz njih…i dajte podrsku ljudi……..

Reply
Loki дец 2, 2017 at 17:41

Navodno navijaci Zvezde, kazes…!!!??? Za 30 godina propustio sam 3 Zvezdine utakmice u Beogradu…bio i na Maksimiru 6.maja 1990…Sa Ilketom, Timom, Goranom i Kapicom bio jedini Zvezdas koji je isao u Split…o putovanjima sa Zvezdom u Cirih, Bari, Barselonu i nedavno Londonu da i ne pricam…Kako je ljudska glupost neogranicena…!!!

Reply
Estrella Roja дец 2, 2017 at 20:12

I svemir, kolega Loki, he.
Neka ti bude čast što si na kostinom spisku predvodnik grupe disidenata sa portala. Ja sam se našao odmah iza tebe, što mi teško pada. :šmrc: Respect za zvezdašku biografiju.

Reply
kosta дец 2, 2017 at 22:55

prvo pljuješ,pa kasnije,kad pobedimo barsu,real,makabi,ti kao šatro hvališ,pročitan si,kao onaj tvoj kućni ljubimac loki

Estrella Roja дец 2, 2017 at 23:44

Prvo nauči neka osnovna pravila pisanja pre nego što nekom spočitaš da je glupander. Tvoji infantilni stavovi ne zavređuju nikakav drugi komentar osim tužne konstatacije da i među navijačima Zvezde ima degenerika.. i to u ne malom broju. Naravno da ću se radovati Zvezdinim pobedama bilo da su one protiv Reala ili protiv Tamiša, što ne znači da svoje opravdane kritičke opservacije neću izneti u svakom trenutku. Sezona u Evroligi je propala i to zbog sujete i političkih igrarija oko kluba, tu nema nevinih a jedina žrtva tih narušenih odnosa biće KK Crvena Zvezda, posebno u svetlu igranja final foura u Areni…ali tebi i sličnima izgleda da samo slepo verovanje bez analize, koje ponekad prelazi u pravo sektaštvo, daje za pravo da se radujete, ostali su manje vredni i nisu Zvezdaši iako iza sebe imaju višedecenijski staž okorelih Zvezdaša. Toliko toga su prošli da ti samo možeš da sanjaš.

kosta дец 3, 2017 at 12:57

ti i tebi slični ste u sekti,nekršteni,zluradi

Pera дец 3, 2017 at 14:00

A da svi vi smanjite doživljaj i ako ste pravi zvezdaši batalite raspravu ko je veći Zvezdaš već da svi lepo krenete da nas pratite nadalje u halama u kojima nastupamo pa da tamo pokažete ko ste i šta ste. Činjenica je da nekome nikako nije odgovaralo da je Zvezda ove godine uspešna jer je neko pokazao da ima kičnu za razliku od većine. Ja znam da su sve takve sa kičmom zvezdaši kroz istoriju podržavali i sa njima pobedjivali. Nije fraza ali ovaj tim nema samo jednu stvar a to je bezrezervna pomoć sa tribina. Kad nas je država otkačila jedini spas su bili zvezdaši u punim halama. Epa gospodo Zvezdaši pokažimo svi od kog smo kova podržimo svoj klub naravno i košarkašku sekciju jer je ona sigurno najkvalitetnija samo što ovim momcima treba vreme da to pokažu.Mi bi svi da imamo tim koji bi igrao f4 u Beogradu i osvojio ga ali nema se para. Ako neki od navijača Zvezde mogu da pomognu neka to praktično dokažu a ne samo deklarisanjem a onda slanjem največih sponzora poput Tesle kod komšija. Nismo zlopamtila ali dajte i nama bar toliko kao njima. Svima je jasno valjda da se u Zvezdi na ovim prostorima i najbolje i najviše radi pa valjda prema tome mi i zaslužujemo najb olji tretman države.

kosta дец 2, 2017 at 22:50

Đubre jedno ne videh te onda kada je trebalo u Minhenu.
A budala ti je majka koja te je greškom rodila!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 2, 2017 at 11:05

slazem se..i mislim da trener vadi 101% od objektivno par losih igraca..mnogo bolje sa Davidovcem nego sa radicevicem

Reply
delije h.novi дец 2, 2017 at 01:35

bravo momcine, kakvu sreću i ponos osjećamo večeras… hvala vam junaci!!!

Reply
Ivan дец 2, 2017 at 00:43

Zvezdaši, Delije, navijači, simpatizeri, ljudi (mladi, stariji)- svi k’o jedan u halu Pionir ili Arenu, kada Zvezda igra da joj pomognemo!

Reply
rene artoa дец 1, 2017 at 23:54

Nestvarna partija svaka cast i cestitke. Ali da nisu sluzile trojke bilo bi gadno jer se slabo igra u reketu. Potez veceri trenera Alimpijevica je uvodjenje Davidovca umestro Rocestija koji je sutnuo nerezonsku trojku umesto da igra pun napad, tako je izgubio i utakmicu sa Baskonijom. Sad da nas drzi euforija i protiv Efesa za jos jednu pobedu i prikljucak za gornji deo tabele. Zelim srecu i fudbalerima protiv Kelna!!!

Reply
Estrella Roja дец 1, 2017 at 23:41

Konačno nekog da dobijemo u Evroligi, hvala Ministru spoljnih poslova Austrije. 🙂
Bilo bi nezasluženo da smo izgubili pored prednosti tokom skoro celog meča, ne računajući prvu četvrtinu. Na kraju je Pero Makedonski pokazao zašto ima tri titule prvaka Evrope u svojoj karijeri. Kako me je iznervirao Davidovac onom izgubljenom loptom koja na sreću nije bila kobna po nas, ali i on je odigrao solidnu utakmicu, u nekim svojim granicama. Hvala Zvezdi na lepoj večeri i neka sada krene buđenje u Evroligi (i dalje smatram da nam nedostaju dva dobra pojačanja), ipak brine me što se isuviše oslanjamo na šut za tri poena, kao da nemamo alternativni plan kada nas ne krene šut. Ročesti me u pojedinim trenucima podsetio na najvećeg košarkaša svih vremena – Džordana, gde bi mu bio kraj da je malo bolji u odbrani. Sve u svemu, velika radost pa i da nemamo nikakvu šansu za dalji prolaz….neka nas to raspoloženje drži i sledećeg petka (što bi značilo arhiviranje Kelna i evropsko proleće) posle Efesa.

Reply
kosta дец 2, 2017 at 06:50

nema ovih tvojih,Ruk,Darko,Dragan…ko će vas popamtiti sve,koji iz dana u dan pljujete po igračima,treneru,Čoviću,unoseći nemir među iskrene i prave navijače.umalo zaboravih lokija!!!!

Reply
LA[K]I дец 2, 2017 at 07:43

Kosta sve je covek lepo rekao. Iako smo pobedili zadnja cetvrtina je bila jako losa i izvukle su nas odlicne trojke, jer za 2 skoro i da nismo igrali. Dakle ne smemo da se oslonimo ceo mec na sut za tri poena. Real nas je tu dobro drzao u saci, ali na srecu imamo nekoliko veoma iskusnih igraca koji znaju kako se lomi mec. I na kraju Antic… Jednim potezom se popi**o po svima koji su ga kritikovali od letos do danas! Dakle majstorija u kakvom momentu… Momcima je potrebna podrska u Pioniru/Areni. Bez obzira kakve su sanse za TOP 8 ovaj tim mora da se podrzi kako bi Zvezda i narednih sezona nastavila da funkcionise sampionski kao i do sada i da se bori sa najjacima, a ovaj mec veceras je primer za sve!

Reply
dusan дец 1, 2017 at 23:39

BRAVO JUNACI

Reply
Јосиф дец 1, 2017 at 23:35

Вечерас су момци заслужили победу.Мирна рука,хладна глава и велико срце су одлучили победника.Кључни потез за победу је одлука Алимпија је да Антиќ на крају чува Дончича а Давидовац нападне Кампаца а овај две главе мањи морао да му ради фаулове а Давидовац погоди 3 бацања кад се ломило.Још једно честитке на заслуженој победи.позз.мкд

Reply
Bolle28 дец 1, 2017 at 23:19

Tako jee svaka cast na smirenosti sutali su trojke puno koje su ulazile sve u svemu volio bi da se vrate navijaci

Reply
milos rankovic дец 1, 2017 at 23:11

BRAVO MOMCI KAKO JE OCIGLEDNO KAKVA JE OVA ZVEZDA KAD NEIGRA RADICEVIC HVALA BOGU MI DOBIJAMO NEMA KO DA GUBI LOPTE I GADJA TABLU TRENERU OVO SI RANIJE TREBAO DA URADIS DAVIDOVAC DA IGRA RADICEVIC NI MEDJU DVANAEST ODMAH U FMP JANKOVIS JOVANOVIC ISTO SA TRI IGRACA UMESTO NJIH POTPISUJEM F4 DOVESTI PLEJA CENTRA I JOS JEDNOG SUTERA IMAMO VELIKE SANSE ZA F4 JOS NIJE KASNO DRZAVO REAGUJ

Reply
ZELJKO дец 1, 2017 at 23:45

ZAMISLI RADANOVA I ODZOA A I JEDNOG PLEJA PORED ROCESTIJA…

Reply
Србин са Космета дец 1, 2017 at 23:08

БРАВО!!!
Улепшали сте ми вече!!!
Наравно очекујем оне,који се представљају овде као навијачи Звезде,да опет блате неког.

Reply
Barani....Vjerni.... дец 1, 2017 at 23:55

Idemo dalje…..BRAVO LJUDIIIIII

Reply
Србин са Космета дец 3, 2017 at 13:03

могу да разумем минус кад ударе мени,али теби за ово што си написао браво и идемо даље,то никако не могу да разумем,али знам који су то тзв.навијачи

Reply
KOVJE дец 1, 2017 at 23:06

BRAVO MOCI. JUNACKI ODIGRANO ,SAMO JOS TA DVA POJACANJA JER REALNO OPET CU PONOVITI SA OVIM ROSTEROM NEMOZEMO IZDRZATI TAKO DUGU TRKU NA VISE FRONTOVA

Reply

Leave a Comment