Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Дерби у женској одбојци после 45 година

Одбојкашице Црвене звезде, после пласмана у полуфинале Купа, враћају се обавезама у домаћем првенству. На реду је осмо коло БПШ Суперлиге, у ком ће црвено-беле после скоро пола века одмерити снаге са вечитим ривалом.

Партизан је искористио фузију МД Зрењанина и Клека и први пут после 1972. године члан је елитног такмичења. Црно-бели тим прошле године такмичио се у општинском рангу, али су дали најбољу понуду и победили на конкурсу за попуну Суперлиге.

Први тренер екипе је Иван Стељић, бивши помоћни тренер Визуре, а у саставу има и неколико играчица које су носиле црвено-бели дрес – Јелена Медаревић, Ана Марија Јоњев (техничар) и Надица Драгутиновић (либеро). Најбоља играчица тима је млада Александра Георгијева (примач, 15 година), која бележи просечно преко 20 поена по утакмици. Прате је други примач, Андријана Сејат и један од најбољих блокера лиге, Ана Јакшић. Екипу су појачале и искусна Олга Ерцег и Данијела Стојановић.

Тим који своје мечеве игра у хали СЦ ,,Мастер“ у Земуну забележио је две победе ове сезоне (Клек Србијашуме, Срем), а чини се да су их неки кадровски проблеми спречили да забележе бољи резултат од осам бодова и седме позиције на табели.

Црвено-беле су оствариле победу у првој утакмици (Динамо Панчево) после изненадне смене тренера и доласка Александра Владисављева уместо Мирјане Мусулин. Звезда има скор 5-2 и са 16 бодова заузима тренутно четврто место на табели.  Следе, барем на папиру, лакши противници за наш тим, што оставља простора да се екипа ухода и навикне на промене.

Утакмица у хали СЦ ,,Мастер“ игра се у суботу, 2. децембра са почетком у 19.00.

Повезане вести

1 comment

Gogi дец 3, 2017 at 08:51

Posle 45 godina a grobari se pre nekoliko godina tripovali da je derbi i navijali za Vizuru isto kao sto sada u kosarci navijaju za Proleter ha,ha…

Reply

Leave a Comment