Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Алимпијевић: Ово нам је било потребно

Душан Алимпијевић

Одмах по завршетку утакмице и највећег изненађења 10.кола, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић који је експресно проглашен и тренером кола изјавио је да је све оно што је екипа припремала и спровела на терену.

Кошаркаши Црвене звезде мтс по први пут у богатој историји клуба враћају се из Мадрида након гостовања великом Реалу као победници!

Имали смо неколико дана да тренирамо напорно, и сада морамо да наставимо да растемо. Одмах, након ових 7 дана одмора и доброг тренинга видели смо напредак у неким стварима, на пример, били смо много агресивнији него раније, играли смо боље, много паметније у нападу, и због свега тога сам јако срећан. Реал је направио једну велику промену током утакмице, играли су са четири „мала“ и Луком Дончићем на „четворци“. То је био проблем за нас на почетку, али морали смо да имамо веру у свој шут. Наставили смо да играмо и добро у одбрани, колико је то било могуће“ рекао је тренер црвено-белих по завршетку меча и додао:

Сјајан је осећај победити Реал Мадрид, велики тим. Врло важна победа за нас, посебно што смо били у серији пораза од 5.кола. Кључ су увек мале ствари – тимски дух, тимска игра…Играли смо врло паметно, посебно pick and roll..Врло сам срећан.“

Са друге стране, паузу и време за тренинг и даље уигравање као важан фактор навео је и Тејлор Рочести:

Сјајан је осећај након овакве победе. Заиста смо напроно тренирали претходних дана.Изгубили смо неколико утакмица у Евролиги и изашли смо заиста „гладни“ вечерас и са пуно самопуздања.

Одиграли смо одлично као тим и стигли до победе. Ово је заједничка победа. Перо је погодио велики и важан шут на крају као награда за цео тим. Борили смо се жестоко и ово је врло врло важна победа за нас“ рекао је Рочести.

Црвено-бели неће имати пуно времена за славље и слагање утисака након овог подвига, јер већ у 6 часова полећу из Мадрида за Рим, а долазак у Београд предвиђен је за 11 часова.

Наредног петка кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Анадолу ЕФЕС у утакмици 11.кола у дворани „Александар Николић“.

Повезане вести

3 comments

Hadži Dragan дец 2, 2017 at 07:49

Bravo Cipi,od prvog dana sam rekao da si bolji trener nego Radonja kad je došao,a mnogi ovde nisu verovali,niti sada veruju.

Reply
kosta дец 2, 2017 at 06:53

ćestitke na pobedi!
radi i usavršavaj se,uinat grobljanskim narikačama,i tzv.navijačima Zvezde(ruk,estrelja,darko,dragan,loki…)

Reply
kosta дец 2, 2017 at 06:54

čestitke,greška u kucanju

Reply

Leave a Comment