Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда на хуманитарној аукцији

ФК Црвена звезда учествовао је на хуманитарној аукцији која је одржана на шестом међународном сајму спорта.

На аукцији која је одржана 26. новембра, нашли су се дресови и спортска опрема. Организатор хуманитарне аукције било је удружење „Увек са децом“ које је и покренуло иницијативу за изградњу кутка за родитеље чија се деца лече од рака. Родитељи деце често су принуђени да ноћи проводе на столицама у ходницима болнице, и ова иницијатива удружења имала је за циљ превазилажење овог проблема.

Захваљујући донаторима, прикупљен је део средстава који ће бити употребљен за куповину стана за смештај родитеља. Међу продатим дресовима, нашли су се и они у којима су остварене велике победе. Тако се лицитирало за дресове Дијега Арманда Марадоне, Немање Видића, Жељка Ребраче и многих других.

Црвена звезда је на аукцији учествовала са два дреса која су потписали легендарни фудбалери нашег клуба. Један од дресова био је и онај у којем су 1978. године наступили фудбалери Црвене звезде у мечу са Арсеналом који је завршен победом Црвене звезде од 1:0. Дрес су потписали сви играчи, актери те утакмице. Дрес Михаила Ристића донирала је и на аукцију донела Јована Лепосавић, голман женског фудбалског клуба Црвена звезда која је и сама водила борбу против рака, и успела да савлада тешку болест.

Звездини дресови продати су за 600 евра, и наш клуб је на тај начин допринео прикупљању средстава. Продајом свих експоната прикупљено је 3.870 евра намењених пројекту Родитељски кутак, што значи да смо сваким даном, уз велики труд, ближе остварењу постављеног циља, куповини стана где ће родитељи чија су деца на лечењу, а долазе ван Београда моћи да се одморе, преноће, скувају храну деци и добију сваку другу помоћ.

Као и много пута до сада, показало се да добра воља и жеља да се помогне увек нађу пут до оних којима је то потребно и да могу рачунати на помоћ добрих људи.

Повезане вести

Leave a Comment