Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Стојковић – Психолошка припрема најважнија

Филип Стојковић

Припреме за последњи меч у групи „Х“ Лиге Европе који Црвена звезда игра против Келна увелико су у току на Маракани. Десни бек црвено-белих Филип Стојковић истакао је да је његова екипа потпуно фокусирана на важан меч који им предстоји.

– Најбитније је да се добро припремимо психолошки за меч са Келном, јер смо физички у доброј форми и имамо довољно времена и да се одморимо и припремимо за утакмицу. Заиста мислим да је тај психолошки моменат најважни, доста се већ сада у медијима пише и прича о сусрету са Келном, како Звезда већ 25 година чека пролеће у Европи. Ми сада имамо шансу да, након толико чекања, напокон прођемо групну фазу и уверен сам да ту шансу нећемо прокоцкати.  Огромна је улога нашег тренера Милојевића, он нам све време прича да не обраћамо пажњу на медијски притисак који постоји око нас, већ да се фокусирамо само на припрему меча. Заиста нам значе његове речи – рекао је Стојковић.

Победа над Келном у првом мечу у Немачкој улила је додатно самопоуздање екипи Владана Милојевића.

– Сигурно није случајно што смо освојили три бода на гостовању у Келну, могли смо ту утакмицу да решимо и много раније, имали смо много шанси. Сигуран сам да ћемо на Маракани имати још више шанси, пред нашим навијачима, поготово зато што верујем да ће бити феноменална атмосфера. Знам да ће моји саиграчи дати све од себе да употпунимо вече и донесемо радост нашим навијачима.

Ниска температура и лоши временски услови неће утицати на нашу екипу.

– Нашим гостима ће сигурно бити много хладније него нама. Шалу на страну, нећемо гледати временске услове, ми смо професионалци и нико нас не пита да ли играмо по киши, снегу, блату, на нама је дамо и преко 100 посто својих могућности и да оправдамо очекивања тренера, као и свих наших навијача.

Келн тренутно дели друго место на табели групе „Х“ са нашом екипом са освојених 6 бодова.

– Келн је отворио лоше сезону и у Бундеслиги и у Лиги Европе, али у последње време им иде све боље. Победили су и Арсенал и БАТЕ Борисов на свом терену, издигли су се из лоше ситуације и сада долазе на Маракану да се боре за пролаз даље. Променили су тренера после меча са Шалкеом, тако да нас нешто ново сигурно очекује у њиховој игри. Видећемо како ће то изгледати на терену, они знају где долазе, а ми их се сигурно не плашимо. Даћемо све од себе да прођемо даље – поручио је Стојковић.

Повезане вести

2 comments

zvezdan дец 5, 2017 at 13:40

ПЛАШИМ СЕ ПСИИХОЛОШКОГ ПАДА ЕКИПЕ,ЈОШ НОВИНАРИ ПОДГРИЈУ АТМОСФЕРУ ДА ЗА КЕЛН НЕ ИГРА ВИШЕ ИГРАЧА .ВОЛИО БИ ДА ПРОЂЕМО ПА ДА ИЗВУЧИМО МИЛАМ ИЛИ ЛАЦИЈО ЕВЕНТУАЛНО АТЛЕТИКО

Reply
Josif дец 5, 2017 at 14:11

Небрини сине прочичемо сигурно и само да теби испунимо жељу извичичемо Милам или Лацијо.позз.мкд

Reply

Leave a Comment